Начало Местен фокус Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
269
България

Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите

Трима души са задържани за извършване на измами с кредити.Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора.

| 18 Октомври 2024, 12:01 ч.
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Снимка © БТА

Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Таня Димитрова -  районен прокурор на Стара Загора, Златка Падинкова - началник на сектор “Измами” при Главна дирекция „Национална полиция“, и главен инспектор Димитър Паскалев -  началник на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР - Стара Загора.

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тес

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

Районна прокуратура Стара Загора наблюдава досъдебно производство, което е образувано на 15 октомври т.г. за измами. Незабавно след образуване на досъдебното производство е престъпено към извършване на претърсване и изземване на различни адреси на територията на цялата страна. В хода на извършеното процесуално-следствено действие са били иззети множество вещи, съотносими към престъпната дейност на задържаните. Разпитани са множество свидетели и са назначени експертизи на част от вещите, каза наблюдаващият прокурор Лъчезар Иванов.

Схемата е действала чрез обяви в социалните мрежи за отпускане на кредити на лица с лошо кредитно досие. „В част от обявите не се публикуват номера, а желаещите да им бъде отпуснат кредит се свързват с лицето, което е публикувало обявата. Той им иска лични данни като три имена, единен граждански номер и за каква сума кандидатстват, както и за какъв срок да бъде кредитът“, посочи Иванов. Потърпевшите са получавали и мними договори, в които фигурират данните на кредитоискателя като с това се показва, че е възможно и са одобрени за съответния кредит. Но за да може той да бъде отпуснат са нужни средства и след като бъдат преведени, то комуникацията прекъсва, каза още наблюдаващият прокурор.

Тримата задържани са живеели на територията на столицата, където са и били задържани. Те са на възраст от 25 до 38 години.

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се с

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. ...
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година. В позиция до медиите от ССЗБ казват, че и ...
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерит ...
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.  Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
Тикер в 16:17 ч.
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, облас ...
Начало Местен фокус
269
България

Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите

Трима души са задържани за извършване на измами с кредити.Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора.

| 18 Октомври 2024, 12:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Снимка © БТА

Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Таня Димитрова -  районен прокурор на Стара Загора, Златка Падинкова - началник на сектор “Измами” при Главна дирекция „Национална полиция“, и главен инспектор Димитър Паскалев -  началник на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР - Стара Загора.

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тес

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

Районна прокуратура Стара Загора наблюдава досъдебно производство, което е образувано на 15 октомври т.г. за измами. Незабавно след образуване на досъдебното производство е престъпено към извършване на претърсване и изземване на различни адреси на територията на цялата страна. В хода на извършеното процесуално-следствено действие са били иззети множество вещи, съотносими към престъпната дейност на задържаните. Разпитани са множество свидетели и са назначени експертизи на част от вещите, каза наблюдаващият прокурор Лъчезар Иванов.

Схемата е действала чрез обяви в социалните мрежи за отпускане на кредити на лица с лошо кредитно досие. „В част от обявите не се публикуват номера, а желаещите да им бъде отпуснат кредит се свързват с лицето, което е публикувало обявата. Той им иска лични данни като три имена, единен граждански номер и за каква сума кандидатстват, както и за какъв срок да бъде кредитът“, посочи Иванов. Потърпевшите са получавали и мними договори, в които фигурират данните на кредитоискателя като с това се показва, че е възможно и са одобрени за съответния кредит. Но за да може той да бъде отпуснат са нужни средства и след като бъдат преведени, то комуникацията прекъсва, каза още наблюдаващият прокурор.

Тримата задържани са живеели на територията на столицата, където са и били задържани. Те са на възраст от 25 до 38 години.

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се с

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
Основна линия
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Местен фокус
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
В детайли
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Основна линия
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
В детайли
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Сфера
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
Местен фокус
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.