Начало Местен фокус С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
204
България

С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града

С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината.С цялостно обновена визия ще бъдат входно-изходните артерии на Болярово.

| 18 Октомври 2024, 12:18 ч.
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Снимка © Община Болярово

С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно обновена визия ще бъдат входно-изходните артерии на Болярово. Монтирани са и нови осветителни тела на мостовото съоръжение над река Поповска. 

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщиха от съда.

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

От съда уточниха , че става дума за различни суми, които инспекторите в администрацията са поискали и приели като дар през 2015 година, без да им се следват. От 2015 година делото е било връщано пет пъти на прокуратурата за доразследване или отстраняване на нарушения.

Присъдата подлежи на об

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Входът откъм Бургас вече е частично залесен, предстои поставянето на билборд по повод празника. В момента се обновява и входната артерия от посока град Елхово. Озеленено ще бъде и пространството около издигнатото национално знаме на 18 метра височина на един от входовете на града, посочиха от пресцентъра. 

„Целим да съживим всичките зелени площи. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия“, каза кметът на община Болярово Христо Христов, цитиран от Общината. 

Проявите, посветени на празника на Болярово, започнаха на 11 октомври. Кулминацията ще е на Димитровден, 26 октомври, когато крайграничната община отбелязва празника си. Тази година Болярово чества и 50 години от обявяването си за град.

 

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

С близо 50 процента са повече местата за настаняване в област Хасково преди есенния сезон тази година в сравнение с периода на миналата година, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Хасково" на Териториално статистическо бюро - юг.

Според статистическите данни през месец август на 2024 година в областта са работили сто обекта с над десет легла. Хотелите, мотелите, къмпингите и хижите за краткосрочно настаняване разполагат с общо 1833 стаи с 3405 легла. В сравнение с миналата година легловата база е увеличена с 26 процента, сочат още данните.

Общият брой на реализираните нощувки е 26 972, или с 25,9 процента повече в сравнение със същия месец на предходната година, с 1,6 процентни пункта нараства и общата заетост на леглата.

От всички пренощували 62,4 процента са български граждани, а сред посетителите на местата за настаняване от чужбина най-много са реал

Първата задача на новата гражданска организация „Демократичен център“ е да внесе повече прозрачност и доверие в изборния процес, обявиха участници в инициативата на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Това е една гражданска платформа, която няма да се занимава само с избори, посочи Стоил Цицелков, изборен експерт и член на Обществения съвет на Централната избирателна комисия. Той обясни, че става въпрос за онлайн платформа, в която гражданите могат да подават сигнали, а също така и да се информират по различни теми като образование, здравеопазване, икономика, социална политика, правосъдие, околна среда. Темите ще следват комисиите в парламента, за да можем да бъдем по-ефективни в предлагането на конкретни решения, особено когато се налага да има законодателни промени, обясни Цицелков. Отдавна обсъждаме този проект, но сметнахме, че е по-добре сег

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно учили ...
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от брутния вътрешен продукт (БВП), заяви служебният министър на отб ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерит ...
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.  Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
Тикер в 16:21 ч.
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, облас ...
Начало Местен фокус
204
България

С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града

С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината.С цялостно обновена визия ще бъдат входно-изходните артерии на Болярово.

| 18 Октомври 2024, 12:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Снимка © Община Болярово

С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно обновена визия ще бъдат входно-изходните артерии на Болярово. Монтирани са и нови осветителни тела на мостовото съоръжение над река Поповска. 

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщиха от съда.

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

От съда уточниха , че става дума за различни суми, които инспекторите в администрацията са поискали и приели като дар през 2015 година, без да им се следват. От 2015 година делото е било връщано пет пъти на прокуратурата за доразследване или отстраняване на нарушения.

Присъдата подлежи на об

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Входът откъм Бургас вече е частично залесен, предстои поставянето на билборд по повод празника. В момента се обновява и входната артерия от посока град Елхово. Озеленено ще бъде и пространството около издигнатото национално знаме на 18 метра височина на един от входовете на града, посочиха от пресцентъра. 

„Целим да съживим всичките зелени площи. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия“, каза кметът на община Болярово Христо Христов, цитиран от Общината. 

Проявите, посветени на празника на Болярово, започнаха на 11 октомври. Кулминацията ще е на Димитровден, 26 октомври, когато крайграничната община отбелязва празника си. Тази година Болярово чества и 50 години от обявяването си за град.

 

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

С близо 50 процента са повече местата за настаняване в област Хасково преди есенния сезон тази година в сравнение с периода на миналата година, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Хасково" на Териториално статистическо бюро - юг.

Според статистическите данни през месец август на 2024 година в областта са работили сто обекта с над десет легла. Хотелите, мотелите, къмпингите и хижите за краткосрочно настаняване разполагат с общо 1833 стаи с 3405 легла. В сравнение с миналата година легловата база е увеличена с 26 процента, сочат още данните.

Общият брой на реализираните нощувки е 26 972, или с 25,9 процента повече в сравнение със същия месец на предходната година, с 1,6 процентни пункта нараства и общата заетост на леглата.

От всички пренощували 62,4 процента са български граждани, а сред посетителите на местата за настаняване от чужбина най-много са реал

Първата задача на новата гражданска организация „Демократичен център“ е да внесе повече прозрачност и доверие в изборния процес, обявиха участници в инициативата на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Това е една гражданска платформа, която няма да се занимава само с избори, посочи Стоил Цицелков, изборен експерт и член на Обществения съвет на Централната избирателна комисия. Той обясни, че става въпрос за онлайн платформа, в която гражданите могат да подават сигнали, а също така и да се информират по различни теми като образование, здравеопазване, икономика, социална политика, правосъдие, околна среда. Темите ще следват комисиите в парламента, за да можем да бъдем по-ефективни в предлагането на конкретни решения, особено когато се налага да има законодателни промени, обясни Цицелков. Отдавна обсъждаме този проект, но сметнахме, че е по-добре сег

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
Основна линия
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Местен фокус
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
В детайли
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Основна линия
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
В детайли
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Сфера
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
Местен фокус
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.