Начало Местен фокус Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
268
България

Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“.Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

| 18 Октомври 2024, 12:17 ч.
Отвориха за кандидатстване процедура
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Снимка © Подкрепа за теб / Фейсбук

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по смисъла на чл. 10 от Закона за административно-териториалното устройство на България, посочват също от програмата.

Общият предвиден размер по тази покана за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 254 520 лева, се отбелязва в информация на АСП относно процедурата. 

Проектно предложение по настоящата процедура следва да бъде подадено само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) на средствата от ЕС в България в периода 2014-2020 г.  

Крайният срок за кандидатстване е 17:00 ч. на 17.12.2024 г. Повече информация за процедурата е достъпна тук

През юли т.г. Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува справка за консултациите по въпроси, свързани със социалните, осигурителните и трудовите права на гражданите през първото полугодие на 2024 г. Сред често задаваните въпроси е отпускането на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон 2024/2025 г. и кампанията за раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се по Програма „Храни и основно материално подпомагане“.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

На 10,4 млн. лв. възлизат приходите от нощувки през месец август 2024 г. в област Пловдив, като от български граждани те са 7,7 млн. лева, а от чужди - 2,7 млн. лева. Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ Юг) към Националния статистически институт (НСИ). В сравнение с август миналата година е регистрирано увеличение на приходите от нощувки с 11,6 на сто, съответно от български граждани - с 12 процента, а от чужди граждани - с 10,4 процента.

През август 2024 г. в областта са функционирали 254 места за настаняване с 10 или повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Данните сочат още, че общият брой на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 137,8 хил., или с 4,3 процента по-малко в сравнение със същия месец на предходната година, като 103,4 хил. от тях са реализирани от български гр

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.  Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника ...
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробац ...
В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
С полицейска охрана в Кърджали пристигнаха бюлетините за цялата област за предстоящия парламентарен вот на 27 октомври. Пред присъстващите представители на областна администрация и ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Ра ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерит ...
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.  Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
Тикер в 16:18 ч.
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, облас ...
Начало Местен фокус
268
България

Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“.Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

| 18 Октомври 2024, 12:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Отвориха за кандидатстване процедура
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Снимка © Подкрепа за теб / Фейсбук

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по смисъла на чл. 10 от Закона за административно-териториалното устройство на България, посочват също от програмата.

Общият предвиден размер по тази покана за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 254 520 лева, се отбелязва в информация на АСП относно процедурата. 

Проектно предложение по настоящата процедура следва да бъде подадено само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) на средствата от ЕС в България в периода 2014-2020 г.  

Крайният срок за кандидатстване е 17:00 ч. на 17.12.2024 г. Повече информация за процедурата е достъпна тук

През юли т.г. Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува справка за консултациите по въпроси, свързани със социалните, осигурителните и трудовите права на гражданите през първото полугодие на 2024 г. Сред често задаваните въпроси е отпускането на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон 2024/2025 г. и кампанията за раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се по Програма „Храни и основно материално подпомагане“.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

На 10,4 млн. лв. възлизат приходите от нощувки през месец август 2024 г. в област Пловдив, като от български граждани те са 7,7 млн. лева, а от чужди - 2,7 млн. лева. Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ Юг) към Националния статистически институт (НСИ). В сравнение с август миналата година е регистрирано увеличение на приходите от нощувки с 11,6 на сто, съответно от български граждани - с 12 процента, а от чужди граждани - с 10,4 процента.

През август 2024 г. в областта са функционирали 254 места за настаняване с 10 или повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Данните сочат още, че общият брой на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 137,8 хил., или с 4,3 процента по-малко в сравнение със същия месец на предходната година, като 103,4 хил. от тях са реализирани от български гр

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
Основна линия
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Местен фокус
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
В детайли
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Основна линия
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
В детайли
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Сфера
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
Местен фокус
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.