Начало Контекст Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
323
България

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.

| 18 Октомври 2024, 12:28 ч.
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Снимка © БТА

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

За седмица във Варненско са регистрирани 4711 случая на шофиране с превишена скорост, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР главен инспектор Петко Камбуров, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Припомняме, че само за един ден – 10 октомври, в областния център бяха регистрирани 677 клипа на шофьори, каращи с превишена скорост.

За отчетния период са установени 24 случая на водачи, управлявали под въздействието на алкохол, като 10 от тях са засечени с над 1,2 промила.  

За периода са установени и 11 шофьори, карали автомобилите си след употреба на наркотични вещества. 

За седмица в областта са станали 54 катастрофи, при които няма загинали. 

От полицията допълват, че всекидневният контрол по пътищата в областта продължава.

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 12 години.

Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов до Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК), цитиран от пресцентъра на Министерския съвет. 

„Целта е да бъдат проверени значително повече машини спрямо предходните избори, което да гарантира допълнително прозрачността и доверието в машинния вот. По искане на ЦИК кабинетът осигури 53 АйТи специалисти“, пише Карадимов.

С решение на Министерския съвет (МС) Карадимов бе определен за координатор по изпълнението на тези дейности, припомниха от правителствения информационен център. Общественият съвет изпрати до министъра въпроси относно изпълнението на дейностите за организационно-техническата подготовка на изборит

Започва национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност „Земята не пие лекарства“. Инициативата се организирана съвместно от фармацевтичната компания Boiron и Kaufland България, в партньорство с Министерството на здравеопазването, съобщиха пред журналисти организаторите.

До 17:30 ч. днес лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на паркинга на магазина от търговската верига в София, който се намира в сградата на Централни хали. На 19 октомври ненужни лекарства ще се събират в столичния кв. „Младост – 3“ на бул. „Филип Аврамов“ 3. В Пловдив инициативата ще бъде на 26 октомври, като лекарствата ще се събират на ул.“Македония“ 97 Б, а на 2 ноември ще може да се предават стари лекарства и във Варна на ул. „Христо Смирненски“ 2.

Резистентността към антибиотиците се получава след н

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

Считано от днешния 15 октомври старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Това съобщи говорителят на полицията в крайдунавския град Даниела Малчева.

Припомняме, че през миналия месец Кожухаров беше назначен за заместник-директор на ОДМВР в Русе и за началник на отдел "Криминална полиция".

Малчева уточни, че днес той е официално представен пред състава на областната дирекция в Русе от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.

Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашният директор на ОДМВР – Русе старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250 хил. лева за Румен Гайтански, обвинен по разследването за отпуснат кредит от Българската банка за развитие. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

Днес бе разгледана молбата на Гайтански за изменение на наложения му постоянен арест в по-лека мярка, като адвокатът му Галя Гълъбова пледира за налагане на парична гаранция. Прокуратурата се присъедини към искането на защитата.

Румен Гайтански е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит за 148,5 млн. лв. Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получил

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Тикер в 17:32 ч.
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюдже ...
Начало Контекст
323
България

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.

| 18 Октомври 2024, 12:28 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Снимка © БТА

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

За седмица във Варненско са регистрирани 4711 случая на шофиране с превишена скорост, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР главен инспектор Петко Камбуров, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Припомняме, че само за един ден – 10 октомври, в областния център бяха регистрирани 677 клипа на шофьори, каращи с превишена скорост.

За отчетния период са установени 24 случая на водачи, управлявали под въздействието на алкохол, като 10 от тях са засечени с над 1,2 промила.  

За периода са установени и 11 шофьори, карали автомобилите си след употреба на наркотични вещества. 

За седмица в областта са станали 54 катастрофи, при които няма загинали. 

От полицията допълват, че всекидневният контрол по пътищата в областта продължава.

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 12 години.

Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов до Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК), цитиран от пресцентъра на Министерския съвет. 

„Целта е да бъдат проверени значително повече машини спрямо предходните избори, което да гарантира допълнително прозрачността и доверието в машинния вот. По искане на ЦИК кабинетът осигури 53 АйТи специалисти“, пише Карадимов.

С решение на Министерския съвет (МС) Карадимов бе определен за координатор по изпълнението на тези дейности, припомниха от правителствения информационен център. Общественият съвет изпрати до министъра въпроси относно изпълнението на дейностите за организационно-техническата подготовка на изборит

Започва национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност „Земята не пие лекарства“. Инициативата се организирана съвместно от фармацевтичната компания Boiron и Kaufland България, в партньорство с Министерството на здравеопазването, съобщиха пред журналисти организаторите.

До 17:30 ч. днес лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на паркинга на магазина от търговската верига в София, който се намира в сградата на Централни хали. На 19 октомври ненужни лекарства ще се събират в столичния кв. „Младост – 3“ на бул. „Филип Аврамов“ 3. В Пловдив инициативата ще бъде на 26 октомври, като лекарствата ще се събират на ул.“Македония“ 97 Б, а на 2 ноември ще може да се предават стари лекарства и във Варна на ул. „Христо Смирненски“ 2.

Резистентността към антибиотиците се получава след н

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

Считано от днешния 15 октомври старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Това съобщи говорителят на полицията в крайдунавския град Даниела Малчева.

Припомняме, че през миналия месец Кожухаров беше назначен за заместник-директор на ОДМВР в Русе и за началник на отдел "Криминална полиция".

Малчева уточни, че днес той е официално представен пред състава на областната дирекция в Русе от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.

Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашният директор на ОДМВР – Русе старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250 хил. лева за Румен Гайтански, обвинен по разследването за отпуснат кредит от Българската банка за развитие. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

Днес бе разгледана молбата на Гайтански за изменение на наложения му постоянен арест в по-лека мярка, като адвокатът му Галя Гълъбова пледира за налагане на парична гаранция. Прокуратурата се присъедини към искането на защитата.

Румен Гайтански е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит за 148,5 млн. лв. Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получил

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
На преден план
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В детайли
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Основна линия
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Местен фокус
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Контекст
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Местен фокус
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.