Начало На преден план Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
327
България

Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация.Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил.

| 18 Октомври 2024, 12:27 ч.
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Снимка © БТА

Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Близо 2000 старозагорци имат имен ден в деня, когато православната църква отбелязва паметта на Св. Петка (Петковден)- 14 октомври. Това съобщават от отдел „Гражданско състояние“ в община Стара Загора. Най-много от празнуващите носят името името Пенка – те са 1161. Доста по-скромно е представен вариантът Петка – само при 8 жени, а Петко се казват 708 мъже.

Припомняме, че днес, в навечерието на Петковден, старозагорското село Люляк отбеляза своя храмов празник с благотворителна инициатива за събиране на средства за реставрация на две църковни икони от храма „Св. Петка“, покровителка на населеното място.

Света преподобна Параскева Епиватска, наричана още Преподобна Петка, е сред най-почитаните светици в България и в православния свят. Била родена през ХI век в град Епиват. Родителите били заможни и добродетелни хора.

Параскева от

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Водачът е изгасил фаровете и е направил опит да избяга по малки улици. Малко по-късно e спрян до железопътна спирка в кв. „Дивдядово“. Слязъл е от автомобила и направил опит да побегне, но бил задържан веднага.

Водачът, 48-годишен мъж от Шумен, е бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен той е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. Тогава му е наложена парична глоба в размер на 2000 лева и е лишен от правото да управлява за срок от две години. 

Снощи е тестван с дрегер. Отчетени са 1,75 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Автомобилът му е иззет. Образувано е бързо производство.

Полицаи са задържали през изминалото денонощие още двама водачи, шофирали след употреба на алкохол и са иззели автомобилите им. Единият е установен в Нови пазар да шофира с 1,58 промила алкохол, а другият - в село Дибич с 1,68 промила алкохол. По двата случая са образувани бързи производства. 

Полицаи са установили снощи малко след 21:00 часа на шуменската улица „Стара планина“ и 32-годишен неправоспособен водач да управлява нерегистриран автомобил с марка „Опел Вектра“ с поставени номера за друго превозно средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

С близо 50 процента са повече местата за настаняване в област Хасково преди есенния сезон тази година в сравнение с периода на миналата година, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Хасково" на Териториално статистическо бюро - юг.

Според статистическите данни през месец август на 2024 година в областта са работили сто обекта с над десет легла. Хотелите, мотелите, къмпингите и хижите за краткосрочно настаняване разполагат с общо 1833 стаи с 3405 легла. В сравнение с миналата година легловата база е увеличена с 26 процента, сочат още данните.

Общият брой на реализираните нощувки е 26 972, или с 25,9 процента повече в сравнение със същия месец на предходната година, с 1,6 процентни пункта нараства и общата заетост на леглата.

От всички пренощували 62,4 процента са български граждани, а сред посетителите на местата за настаняване от чужбина най-много са реал

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Областният управител на София-град Стефан Арсов инициира работна среща във връзка с възможната нова мигрантска криза след конфликтите в Близкия Изток. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация на област София.

В срещата са се включили представители на Областната администрация на София-град, Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, дирекция „Миграция“ към МВР, отдел „Миграция“ към СДВР, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Столична регионална здравна инспекция, Регионална дирекция по социално подпомагане и главна дирекция „Гранична полиция“. От областната управа посочват, че въпреки поканата, нито един представител на Столична община не присъства на срещата.

По думите им основните изводи от дискусията са, че проблем е невъзможността за идентифициране на бежанците по име, възраст и произход поради л

Припомняме, че от полицията бяха установени и водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско преди около седмица. Задържани бяха и трима водачи, шофирали с над 1,4 промила алкохол в областта, а автомобилите им бяха иззети. Други петима водачи бяха установени да шофират след употреба на алкохол с над 1,2 промила в Шуменско през последните почивни дни на септември. Автомобилите им също бяха иззети.

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и ...
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът нало ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Тикер в 17:36 ч.
Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „ ...
Начало На преден план
327
България

Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация.Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил.

| 18 Октомври 2024, 12:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Снимка © БТА

Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Близо 2000 старозагорци имат имен ден в деня, когато православната църква отбелязва паметта на Св. Петка (Петковден)- 14 октомври. Това съобщават от отдел „Гражданско състояние“ в община Стара Загора. Най-много от празнуващите носят името името Пенка – те са 1161. Доста по-скромно е представен вариантът Петка – само при 8 жени, а Петко се казват 708 мъже.

Припомняме, че днес, в навечерието на Петковден, старозагорското село Люляк отбеляза своя храмов празник с благотворителна инициатива за събиране на средства за реставрация на две църковни икони от храма „Св. Петка“, покровителка на населеното място.

Света преподобна Параскева Епиватска, наричана още Преподобна Петка, е сред най-почитаните светици в България и в православния свят. Била родена през ХI век в град Епиват. Родителите били заможни и добродетелни хора.

Параскева от

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Водачът е изгасил фаровете и е направил опит да избяга по малки улици. Малко по-късно e спрян до железопътна спирка в кв. „Дивдядово“. Слязъл е от автомобила и направил опит да побегне, но бил задържан веднага.

Водачът, 48-годишен мъж от Шумен, е бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен той е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. Тогава му е наложена парична глоба в размер на 2000 лева и е лишен от правото да управлява за срок от две години. 

Снощи е тестван с дрегер. Отчетени са 1,75 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Автомобилът му е иззет. Образувано е бързо производство.

Полицаи са задържали през изминалото денонощие още двама водачи, шофирали след употреба на алкохол и са иззели автомобилите им. Единият е установен в Нови пазар да шофира с 1,58 промила алкохол, а другият - в село Дибич с 1,68 промила алкохол. По двата случая са образувани бързи производства. 

Полицаи са установили снощи малко след 21:00 часа на шуменската улица „Стара планина“ и 32-годишен неправоспособен водач да управлява нерегистриран автомобил с марка „Опел Вектра“ с поставени номера за друго превозно средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

С близо 50 процента са повече местата за настаняване в област Хасково преди есенния сезон тази година в сравнение с периода на миналата година, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Хасково" на Териториално статистическо бюро - юг.

Според статистическите данни през месец август на 2024 година в областта са работили сто обекта с над десет легла. Хотелите, мотелите, къмпингите и хижите за краткосрочно настаняване разполагат с общо 1833 стаи с 3405 легла. В сравнение с миналата година легловата база е увеличена с 26 процента, сочат още данните.

Общият брой на реализираните нощувки е 26 972, или с 25,9 процента повече в сравнение със същия месец на предходната година, с 1,6 процентни пункта нараства и общата заетост на леглата.

От всички пренощували 62,4 процента са български граждани, а сред посетителите на местата за настаняване от чужбина най-много са реал

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Областният управител на София-град Стефан Арсов инициира работна среща във връзка с възможната нова мигрантска криза след конфликтите в Близкия Изток. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация на област София.

В срещата са се включили представители на Областната администрация на София-град, Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, дирекция „Миграция“ към МВР, отдел „Миграция“ към СДВР, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Столична регионална здравна инспекция, Регионална дирекция по социално подпомагане и главна дирекция „Гранична полиция“. От областната управа посочват, че въпреки поканата, нито един представител на Столична община не присъства на срещата.

По думите им основните изводи от дискусията са, че проблем е невъзможността за идентифициране на бежанците по име, възраст и произход поради л

Припомняме, че от полицията бяха установени и водачи, шофирали след употреба на алкохол, наркотици, както и с фалшива книжка в Шуменско преди около седмица. Задържани бяха и трима водачи, шофирали с над 1,4 промила алкохол в областта, а автомобилите им бяха иззети. Други петима водачи бяха установени да шофират след употреба на алкохол с над 1,2 промила в Шуменско през последните почивни дни на септември. Автомобилите им също бяха иззети.

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година. 

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто.

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
На преден план
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В детайли
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Основна линия
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Местен фокус
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Контекст
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.