Начало В детайли Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
253
България

Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество".Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

| 18 Октомври 2024, 12:39 ч.
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Снимка © БТА

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скор

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гарантират, че ИИ е безопасен и да имат протокол, който отчита етапа на самообучението на тези системи, допълни юристът. Тя посочи, че принципите, заложени на европейско ниво, са около 10 и те трябва да бъдат възприети и у нас. Това може да се случи чрез нормите на Кодекса на труда, като се възложи на работодателите да регулират процеса в етичните си кодекси, допълни Андреева. Тя отбеляза, че новите правила ще важат и за университетите, тъй като те също използват изкуствен интелект. Той много подпомага дейността, но не бива да се пренебрегва човешкия фактор, нужен е контрол и спазването на етичните норми, посочи Андреева. 

Това е седмата национална конференция „Правото и бизнесът в съвременното общество“ и много от докладите са свързани с дигитализацията, тъй като законодателството не успява да „настигне“ тези процеси, каза при откриването на форума ръководителят на катедрата „Правни наука“ доц. Галина Йолова-Паскалева. По думите в практиката непрекъснато възникват предизвикателства, но е задължително експертите да продължат да отстояват вечните ценности на правото. В дискусиите днес се включиха Илин Димитров, секретар на президента по образование, култура и туризъм, председателят на Апелативния съд във Варна Ванухи Аракелян, юристи, представители на неправителствени организации и на академичните среди.

Джон Хенли, федерален прокурор от Департамента по правосъдие на САЩ и регионален юридически съветник за борба с корупцията за Централна Европа, акцентира върху възможността наказателна отговорност да носят и юридическите лица, както е в родината му. В България няма такъв механизъм, но самият факт, че можем да дискутираме тази тема е положителен, посочи Хенли, който даде конкретни примери от практиката в САЩ.

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община ...
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 ...
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерит ...
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на авто ...
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Тикер в 17:28 ч.
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които ...
Начало В детайли
253
България

Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество".Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

| 18 Октомври 2024, 12:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Снимка © БТА

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скор

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гарантират, че ИИ е безопасен и да имат протокол, който отчита етапа на самообучението на тези системи, допълни юристът. Тя посочи, че принципите, заложени на европейско ниво, са около 10 и те трябва да бъдат възприети и у нас. Това може да се случи чрез нормите на Кодекса на труда, като се възложи на работодателите да регулират процеса в етичните си кодекси, допълни Андреева. Тя отбеляза, че новите правила ще важат и за университетите, тъй като те също използват изкуствен интелект. Той много подпомага дейността, но не бива да се пренебрегва човешкия фактор, нужен е контрол и спазването на етичните норми, посочи Андреева. 

Това е седмата национална конференция „Правото и бизнесът в съвременното общество“ и много от докладите са свързани с дигитализацията, тъй като законодателството не успява да „настигне“ тези процеси, каза при откриването на форума ръководителят на катедрата „Правни наука“ доц. Галина Йолова-Паскалева. По думите в практиката непрекъснато възникват предизвикателства, но е задължително експертите да продължат да отстояват вечните ценности на правото. В дискусиите днес се включиха Илин Димитров, секретар на президента по образование, култура и туризъм, председателят на Апелативния съд във Варна Ванухи Аракелян, юристи, представители на неправителствени организации и на академичните среди.

Джон Хенли, федерален прокурор от Департамента по правосъдие на САЩ и регионален юридически съветник за борба с корупцията за Централна Европа, акцентира върху възможността наказателна отговорност да носят и юридическите лица, както е в родината му. В България няма такъв механизъм, но самият факт, че можем да дискутираме тази тема е положителен, посочи Хенли, който даде конкретни примери от практиката в САЩ.

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
На преден план
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В детайли
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Основна линия
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Местен фокус
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Контекст
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Местен фокус
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
На преден план
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.