Начало Контекст Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
217
България

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора.Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов.

| 18 Октомври 2024, 13:03 ч.
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Снимка © БТА

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членовете от Наказателния кодекс, касаещи изборното законодателство, от 167 до 169-и“.

Комисар Иванов подчерта, че от началото на предизборната кампания преди предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, до момента на територията на ОД на МВР- Стара Загора няма образувани досъдебни производства.

Припомняме, че през миналата седмица подобна акция имаше и в Гурково.

От 7-и до 13 октомври на територията на Пловдивска област са настъпили 50 пътнотранспортни произшествия, в тях са пострадали девет души, няма загинали. За същия период са съставени 595 акта и 2882 фиша, съобщи на брифинг инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проверките са регулярни и при специализирани операции – по линия на Roadpol за ограничаване на разсейването на водачите на моторни превозни средства и използване на обезопасителни системи, както и за осъществения засилен контрол над поведението на мотористите на пътя.

Повече от половината съставени актове - 236, са за непоставен колан, а 78 са за използване на мобилен телефон. Инспектор Войводов призова шофьорите да следват правилата, за да пазят живота и здравето си, а не, за да не получат глоба. За периода положителните проби за употреба на алкохол с

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и ...
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Тикер в 17:34 ч.
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюдже ...
Начало Контекст
217
България

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора.Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов.

| 18 Октомври 2024, 13:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Снимка © БТА

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членовете от Наказателния кодекс, касаещи изборното законодателство, от 167 до 169-и“.

Комисар Иванов подчерта, че от началото на предизборната кампания преди предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, до момента на територията на ОД на МВР- Стара Загора няма образувани досъдебни производства.

Припомняме, че през миналата седмица подобна акция имаше и в Гурково.

От 7-и до 13 октомври на територията на Пловдивска област са настъпили 50 пътнотранспортни произшествия, в тях са пострадали девет души, няма загинали. За същия период са съставени 595 акта и 2882 фиша, съобщи на брифинг инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проверките са регулярни и при специализирани операции – по линия на Roadpol за ограничаване на разсейването на водачите на моторни превозни средства и използване на обезопасителни системи, както и за осъществения засилен контрол над поведението на мотористите на пътя.

Повече от половината съставени актове - 236, са за непоставен колан, а 78 са за използване на мобилен телефон. Инспектор Войводов призова шофьорите да следват правилата, за да пазят живота и здравето си, а не, за да не получат глоба. За периода положителните проби за употреба на алкохол с

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
На преден план
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В детайли
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Основна линия
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Местен фокус
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Контекст
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Местен фокус
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.