Начало Контекст От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
275
България

От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков.За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание.

| 18 Октомври 2024, 13:20 ч.
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Снимка © БТА

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

Софийският градски съд пусна от ареста бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова. Тя излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Банкова поиска да излезе на свобода, защото е с влошено здраве. Освен това наскоро е дала и показания.

Прокуратурата също се съгласи, че Банкова може да бъде пусната на свобода.

 Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Решението на съда не е окончателно.

Задържани са 14 души на територията на София област при специализирана полицейска операция, която започна в областта тази сутрин. Към 16:00 часа са проверени 814 души и 634 моторни превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. От там посочиха, че са съставени 217 фиша и 29 акта.

От служители на Районното управление (РУ) в Ихтиман са задържани двама рецидивисти. Единият е издирван за извършен грабеж, задържан е и с оглед привличането му като обвиняем извършител на други две престъпления. Вторият е 55-годишен ихтиманец, в чийто дом криминалистите откриха, скрити в тонколона, 27 пакетчета MDMA (екстази) с общо тегло около 15 грама. Предстои привличането на мъжа като обвиняем. 

От полицията посочват, че е задържан и мъж след постъпил сигнал за отправяни заплахи и закани към роднина.

От служители на икономическа полиция съвместно с Националната

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експлоатация на електронно зареждане, таксуване и контрол върху валидността на превозните документи, обясни още Цветан Стоичков. Предвижда се пътниците да закупуват и зареждат своите електронни смарткарти в две билетни каси, разположени в ж.к.  "Дъбника", бл. 26, и на пл. „Суми“. Картите ще са под формата на пластики и ще позволяват многократно зареждане. С цел стимулиране на гражданите да използват електронните способи за таксуване, цената на еднократно пътуване с тях ще бъде 1 лев, за разлика от билета на хартиен носител, продаван от водача, който ще се продава за 1,30 лв. Всички преференциални превозни документи също ще могат да бъдат зареждани на електронни смарткарти, обясниха още Стоичков.

Превозните средства на обществения градски транспорт вече са оборудвани с валидиращи устройства, както и с бордови компютри, а контрольорите – с електронни портативни четящи устройства. След преминаване към ползването на електронни карти, пътниците ще валидират превозните си документи при качване в съответното превозно средство, като при доближаване на смарткартата към валидатора, същият ще потвърждава дали проверката е успешна, чрез текстово съобщение на дисплея, както и чрез звуков сигнал.

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Тикер в 17:32 ч.
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюдже ...
Начало Контекст
275
България

От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков.За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание.

| 18 Октомври 2024, 13:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Снимка © БТА

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

Софийският градски съд пусна от ареста бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова. Тя излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Банкова поиска да излезе на свобода, защото е с влошено здраве. Освен това наскоро е дала и показания.

Прокуратурата също се съгласи, че Банкова може да бъде пусната на свобода.

 Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Решението на съда не е окончателно.

Задържани са 14 души на територията на София област при специализирана полицейска операция, която започна в областта тази сутрин. Към 16:00 часа са проверени 814 души и 634 моторни превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. От там посочиха, че са съставени 217 фиша и 29 акта.

От служители на Районното управление (РУ) в Ихтиман са задържани двама рецидивисти. Единият е издирван за извършен грабеж, задържан е и с оглед привличането му като обвиняем извършител на други две престъпления. Вторият е 55-годишен ихтиманец, в чийто дом криминалистите откриха, скрити в тонколона, 27 пакетчета MDMA (екстази) с общо тегло около 15 грама. Предстои привличането на мъжа като обвиняем. 

От полицията посочват, че е задържан и мъж след постъпил сигнал за отправяни заплахи и закани към роднина.

От служители на икономическа полиция съвместно с Националната

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експлоатация на електронно зареждане, таксуване и контрол върху валидността на превозните документи, обясни още Цветан Стоичков. Предвижда се пътниците да закупуват и зареждат своите електронни смарткарти в две билетни каси, разположени в ж.к.  "Дъбника", бл. 26, и на пл. „Суми“. Картите ще са под формата на пластики и ще позволяват многократно зареждане. С цел стимулиране на гражданите да използват електронните способи за таксуване, цената на еднократно пътуване с тях ще бъде 1 лев, за разлика от билета на хартиен носител, продаван от водача, който ще се продава за 1,30 лв. Всички преференциални превозни документи също ще могат да бъдат зареждани на електронни смарткарти, обясниха още Стоичков.

Превозните средства на обществения градски транспорт вече са оборудвани с валидиращи устройства, както и с бордови компютри, а контрольорите – с електронни портативни четящи устройства. След преминаване към ползването на електронни карти, пътниците ще валидират превозните си документи при качване в съответното превозно средство, като при доближаване на смарткартата към валидатора, същият ще потвърждава дали проверката е успешна, чрез текстово съобщение на дисплея, както и чрез звуков сигнал.

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
На преден план
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В детайли
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Основна линия
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Местен фокус
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Контекст
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Местен фокус
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.