Начало В детайли Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
211
България

Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес.Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик.

| 18 Октомври 2024, 13:23 ч.
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Снимка © Областна администрация - Пазарджик

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик. Изготвени са транспортните схеми и графиците, по които ще бъдат доставени машините за гласуване до секционни избирателни комисии. 

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Медицинска беседа по повод Световния ден за борба с остеопорозата ще се състои в Търговище. В открит разговор с гражданите специалист ортопед, кинезитерапевт и медицинска сестра ще изложат добре познати и малко известни факти, свързани със заболяването. Ще представят и насоки и съвети, които всеки би могъл да приложи в ежедневието си, за да остане максимално дълго подвижен и без болка, независимо от възрастта.

Домакин на информационното събитие е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище. Във фоайето на втория етаж на културната институция пред заинтересованите от темата граждани ще излязат ортопедът д-р Тихомир Папуров, кинезитерапевтът Весела Кръстева и медицинската сестра Елеонора Стефанова. Срещата ще бъде утре от 17:30 часа.

През 2000 г. остеопорозата бе определена от Световната здравна организация като третото социално значимо заболяване

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Процесът по присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е навлязъл в решителната си фаза, предвид поставената цел за приключване на техническите преговори до края на 2025 г., каза заместник-министър Мария Ангелиева, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. 

В сградата на министерството днес се проведе под председателството на зам.-министър Ангелиева редовно заседание на междуведомствения координационен механизъм по присъединяването на страната ни към ОИСР. Механизмът включва всички министерства и други държавни ведомства, работещи по реализирането на този важен за България национален приоритет, посочват от ведомството.

По време на заседанието Ангелиева отбеляза, че процесът по присъединяването е навлязъл в решителната си фаза, предвид поставената цел за приключване на техническите преговори

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

В срещата участваха председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Пазарджик, секретари на общински администрации, ръководители и представители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), Териториална дирекция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Районна служба по образованието в Пазарджик, Регионална здравна инспекция и "Информационно обслужване" АД.

„Задачата пред всички нас е да проведем честни и законосъобразни избори, да осигурим възможност на всички български граждани, които имат право да гласуват, да упражнят правото си на вот, да повишим като цяло доверието в изборния процес“, каза областният управител Валентина Кайтазова, цитирана в съобщението. 

Общият брой на секционните избирателни комисии в Пазарджик към момента е 364, като седем от тях са подвижни, а девет са образуваните секции в лечебни заведения, заведения за социални услуги и други институции. С под 300 избиратели са 29 секционни избирателни комисии, в които ще се гласува само с хартиена бюлетина. В 319 секционни избирателни комисии в областта, където броят на избирателите е над 300, гласуването ще бъде с машина или бюлетина, информираха от Областната администрация. 

Представителите на РДПБЗН и ОД на МВР - Пазарджик информираха, че е извършено обследване на всички помещения, в които се съхраняват изборни книжа и материали и помещенията, в които ще се гласува. Технически изправни и проверени са агрегатите, които могат да осигурят алтернативно електрическо захранване, посочиха от пресцентъра на областната управа. 

Областната администрация в Пазарджик продължава да разпределя и предоставя на общините изборни книжа и материали. До момента общините са получили методически указания за работа на секционни избирателни комисии с машина и хартия, кутии за отрязъци на бюлетините, чували за съхранение на изборни книжа и материали, пликове за печати, предварителните избирателни списъци от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", съобщиха още от администрацията. По изготвен график от РИК - Пазарджик от днес започват обученията на членовете на секционни избирателни комисии в 12-те общини, провежда се и демонстрационно гласуване с машини от 14 до 23 октомври, допълниха от пресцентъра на администрацията.

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Около една трета от пациентите, получили инсулт, успяват да се ресоциализират, показват междинни резултати от проучването „Идентификация на непосрещнати потребности на преживели инсулт и/или диагностицирани с афазия на територията на Столична община“. Данните бяха представени пред журналисти от д-р Георги Георгиев от Асоциацията по инсулт и афазия. Проучването се извършва от асоциацията сред 370 пациенти в София и в страната, в периода септември – октомври 2024 г. Допитването е извършено по програма „Европа“ на Столична община.

Годишно в България се регистрират близо 50 хиляди случая на инсулт, но няма данни колко от пациентите са засегнати от афазия, каза д-р Георги Георгиев от асоциацията. В света данните показват, че засегнатите от афазия в резултат на инсулт са 25-30%, каза още той.  В страната ни афазията у пациентите се констатира, но ня

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

В изборната нощ екип на Областна администрация - Пазарджик ще координира придвижването на секционни избирателни комисии по общини до областния център. Разработеният и изпробван вече алгоритъм за приемане на изборните книжа е съгласуван с РИК и ОД на МВР - Пазарджик, съобщиха от Областната администрация. По реда на пристигане общините ще получават талони с номерация за последователността на приемане на секционни избирателни комисии от всяка община в РИК. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и ...
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Тикер в 17:26 ч.
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които ...
Начало В детайли
211
България

Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес.Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик.

| 18 Октомври 2024, 13:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Снимка © Областна администрация - Пазарджик

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик. Изготвени са транспортните схеми и графиците, по които ще бъдат доставени машините за гласуване до секционни избирателни комисии. 

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Медицинска беседа по повод Световния ден за борба с остеопорозата ще се състои в Търговище. В открит разговор с гражданите специалист ортопед, кинезитерапевт и медицинска сестра ще изложат добре познати и малко известни факти, свързани със заболяването. Ще представят и насоки и съвети, които всеки би могъл да приложи в ежедневието си, за да остане максимално дълго подвижен и без болка, независимо от възрастта.

Домакин на информационното събитие е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище. Във фоайето на втория етаж на културната институция пред заинтересованите от темата граждани ще излязат ортопедът д-р Тихомир Папуров, кинезитерапевтът Весела Кръстева и медицинската сестра Елеонора Стефанова. Срещата ще бъде утре от 17:30 часа.

През 2000 г. остеопорозата бе определена от Световната здравна организация като третото социално значимо заболяване

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Процесът по присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е навлязъл в решителната си фаза, предвид поставената цел за приключване на техническите преговори до края на 2025 г., каза заместник-министър Мария Ангелиева, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. 

В сградата на министерството днес се проведе под председателството на зам.-министър Ангелиева редовно заседание на междуведомствения координационен механизъм по присъединяването на страната ни към ОИСР. Механизмът включва всички министерства и други държавни ведомства, работещи по реализирането на този важен за България национален приоритет, посочват от ведомството.

По време на заседанието Ангелиева отбеляза, че процесът по присъединяването е навлязъл в решителната си фаза, предвид поставената цел за приключване на техническите преговори

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

В срещата участваха председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Пазарджик, секретари на общински администрации, ръководители и представители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), Териториална дирекция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Районна служба по образованието в Пазарджик, Регионална здравна инспекция и "Информационно обслужване" АД.

„Задачата пред всички нас е да проведем честни и законосъобразни избори, да осигурим възможност на всички български граждани, които имат право да гласуват, да упражнят правото си на вот, да повишим като цяло доверието в изборния процес“, каза областният управител Валентина Кайтазова, цитирана в съобщението. 

Общият брой на секционните избирателни комисии в Пазарджик към момента е 364, като седем от тях са подвижни, а девет са образуваните секции в лечебни заведения, заведения за социални услуги и други институции. С под 300 избиратели са 29 секционни избирателни комисии, в които ще се гласува само с хартиена бюлетина. В 319 секционни избирателни комисии в областта, където броят на избирателите е над 300, гласуването ще бъде с машина или бюлетина, информираха от Областната администрация. 

Представителите на РДПБЗН и ОД на МВР - Пазарджик информираха, че е извършено обследване на всички помещения, в които се съхраняват изборни книжа и материали и помещенията, в които ще се гласува. Технически изправни и проверени са агрегатите, които могат да осигурят алтернативно електрическо захранване, посочиха от пресцентъра на областната управа. 

Областната администрация в Пазарджик продължава да разпределя и предоставя на общините изборни книжа и материали. До момента общините са получили методически указания за работа на секционни избирателни комисии с машина и хартия, кутии за отрязъци на бюлетините, чували за съхранение на изборни книжа и материали, пликове за печати, предварителните избирателни списъци от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", съобщиха още от администрацията. По изготвен график от РИК - Пазарджик от днес започват обученията на членовете на секционни избирателни комисии в 12-те общини, провежда се и демонстрационно гласуване с машини от 14 до 23 октомври, допълниха от пресцентъра на администрацията.

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Около една трета от пациентите, получили инсулт, успяват да се ресоциализират, показват междинни резултати от проучването „Идентификация на непосрещнати потребности на преживели инсулт и/или диагностицирани с афазия на територията на Столична община“. Данните бяха представени пред журналисти от д-р Георги Георгиев от Асоциацията по инсулт и афазия. Проучването се извършва от асоциацията сред 370 пациенти в София и в страната, в периода септември – октомври 2024 г. Допитването е извършено по програма „Европа“ на Столична община.

Годишно в България се регистрират близо 50 хиляди случая на инсулт, но няма данни колко от пациентите са засегнати от афазия, каза д-р Георги Георгиев от асоциацията. В света данните показват, че засегнатите от афазия в резултат на инсулт са 25-30%, каза още той.  В страната ни афазията у пациентите се констатира, но ня

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

В изборната нощ екип на Областна администрация - Пазарджик ще координира придвижването на секционни избирателни комисии по общини до областния център. Разработеният и изпробван вече алгоритъм за приемане на изборните книжа е съгласуван с РИК и ОД на МВР - Пазарджик, съобщиха от Областната администрация. По реда на пристигане общините ще получават талони с номерация за последователността на приемане на секционни избирателни комисии от всяка община в РИК. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
На преден план
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В детайли
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Основна линия
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Местен фокус
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Контекст
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Местен фокус
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
На преден план
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.