Начало Сфера Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
247
България

Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев

По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни.Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обясни Радев. Той допълни, че има сериозни разлики и във възвращаемостта на дълговете.

| 18 Октомври 2024, 13:31 ч.
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Снимка © БТА

Българският евродепутат е докладчик по новата Директива за хармонизация на производствата по несъстоятелност в ЕС и увери, че ще се работи в бързи темпове, особено като се има предвид, че над 20 процента от тези случаи имат трансграничен елемент. Когато има чуждестранни кредитори, или трябва да се събира имущество в друга държава членка, новата Директива би била от голяма полза, като тя ще подобри целия инвестиционен климат в ЕС, каза Радев. Той подчерта още, че когато всичко е предвидимо, освен инвеститорите, ще бъдат спокойни и кредиторите, данъчните служби, включително работниците и служителите във фирмите. Евродепутатът коментира още, че Директивата трябва да обърне внимание и на разходите за този тип дела, тъй като те са различни в отделните държави.

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търн

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са между 5 и 10 градуса, времето е сухо и тихо и не се очаква да вали. 

В курортите съоръженията не работят, допълниха от ПСС. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.
  

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Евродепутатът припомни, че страната ни все още не е приела закон за личния фалит, въпреки че има такава европейска директива. Страната ни изтърва всички срокове за хармонизиране на законодателството, да не говорим, че този закон беше включен и в Плана за възстановяване и устойчивост, коментира Радев. Според него той трябва да стане факт възможно най-бързо, защото в ЕС единствено в България няма режим, по който да бъде обявен личен фалит, а има вечни длъжници, чиито дългове остават за децата им. Радев изрази надежда, че след настоящите избори ще бъде съставено правителство и такъв закон ще бъде приет, защото той касае не само усвояването на средствата от Плана, а и за да се даде изход на близо 600 000 български семейства, които не могат да изплатят дълговете си и нямат шанс за нов рестарт в живота.

Във Варна днес Емил Радев участва в дискусиите по време на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума бе катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на  частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения. Сред участниците бяха областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, Илин Димитров, секретар на президента по образование, култура и туризъм, председателят на Апелативния съд във Варна Ванухи Аракелян, юристи, представители на неправителствени организации и на академичните среди. Гост на събитието бе и Джон Хенли, федерален прокурор от Департамента по правосъдие на САЩ и регионален юридически съветник за борба с корупцията за Централна Европа.

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при заявени 228 500, съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Десислава Филипова - Рангелова. На въпрос тя уточни, че в рамките на нормалното е доставените бюлетини да са по-малко от поисканите.

Раздаването по общини започва още днес с Хасково и Димитровград. В останалите девет административно-териториални единици на областта бюлетините ще се извозват от понеделник, посочи Филипова-Рангелова. Тя информира, че от вчера вече е започнало и обучението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК).

Вчера в държавната администрация в южния областен център бяха доставени и 688 ролки хартия, с които ще бъдат зареждани 344-те машини, с които ще се гласува на изборите.

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скор

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и ...
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
Тикер в 18:22 ч.
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за проти ...
Начало Сфера
247
България

Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев

По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни.Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обясни Радев. Той допълни, че има сериозни разлики и във възвращаемостта на дълговете.

| 18 Октомври 2024, 13:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Снимка © БТА

Българският евродепутат е докладчик по новата Директива за хармонизация на производствата по несъстоятелност в ЕС и увери, че ще се работи в бързи темпове, особено като се има предвид, че над 20 процента от тези случаи имат трансграничен елемент. Когато има чуждестранни кредитори, или трябва да се събира имущество в друга държава членка, новата Директива би била от голяма полза, като тя ще подобри целия инвестиционен климат в ЕС, каза Радев. Той подчерта още, че когато всичко е предвидимо, освен инвеститорите, ще бъдат спокойни и кредиторите, данъчните служби, включително работниците и служителите във фирмите. Евродепутатът коментира още, че Директивата трябва да обърне внимание и на разходите за този тип дела, тъй като те са различни в отделните държави.

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търн

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са между 5 и 10 градуса, времето е сухо и тихо и не се очаква да вали. 

В курортите съоръженията не работят, допълниха от ПСС. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.
  

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Евродепутатът припомни, че страната ни все още не е приела закон за личния фалит, въпреки че има такава европейска директива. Страната ни изтърва всички срокове за хармонизиране на законодателството, да не говорим, че този закон беше включен и в Плана за възстановяване и устойчивост, коментира Радев. Според него той трябва да стане факт възможно най-бързо, защото в ЕС единствено в България няма режим, по който да бъде обявен личен фалит, а има вечни длъжници, чиито дългове остават за децата им. Радев изрази надежда, че след настоящите избори ще бъде съставено правителство и такъв закон ще бъде приет, защото той касае не само усвояването на средствата от Плана, а и за да се даде изход на близо 600 000 български семейства, които не могат да изплатят дълговете си и нямат шанс за нов рестарт в живота.

Във Варна днес Емил Радев участва в дискусиите по време на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума бе катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на  частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения. Сред участниците бяха областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, Илин Димитров, секретар на президента по образование, култура и туризъм, председателят на Апелативния съд във Варна Ванухи Аракелян, юристи, представители на неправителствени организации и на академичните среди. Гост на събитието бе и Джон Хенли, федерален прокурор от Департамента по правосъдие на САЩ и регионален юридически съветник за борба с корупцията за Централна Европа.

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при заявени 228 500, съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Десислава Филипова - Рангелова. На въпрос тя уточни, че в рамките на нормалното е доставените бюлетини да са по-малко от поисканите.

Раздаването по общини започва още днес с Хасково и Димитровград. В останалите девет административно-териториални единици на областта бюлетините ще се извозват от понеделник, посочи Филипова-Рангелова. Тя информира, че от вчера вече е започнало и обучението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК).

Вчера в държавната администрация в южния областен център бяха доставени и 688 ролки хартия, с които ще бъдат зареждани 344-те машини, с които ще се гласува на изборите.

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скор

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.