Начало Сфера Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
285
България

Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

| 18 Октомври 2024, 13:31 ч.
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Снимка © МВР

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас Илков отбеляза, че сигурността на Олимпиадата е голяма отговорност, а Франция се е справила безупречно с предизвикателството“.

Припомняме, че в периода 11 юли - 9 септември 2024 г. МВР изпрати в подкрепа на френската полиция 31 гранични полицаи и 5 екипа водачи със служебни кучета за откриване на експлозиви. Служителите на ГДГП работиха на летище Орли в Париж и на френско-испанската граница, а водачите с кучета – в Париж.

След спортното събитие министъра на вътрешните работи и отвъдморските територии на Франция Жералд Дарманен изпрати благодарствено писмо по повод отличната работа на българските полицейски сили.

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той посочи още, че загиналите са 14 души, а ранените са 138. Жулиян Минев отчете също, че в сравнение с миналата година се отчита намаление на броя на произшествията с три, на ранените - с 10 души, но се наблюдава увеличение при броя на загиналите с осем души.

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 970. За тях са съставени 220 акта за административно  нарушение и 735 глоби по фиш. 

Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества. В шест от случайте, индикаторът за алкохол е отчел над 1,2 пр

Национален тест на Системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Припомняме, че системата трябваше да се тества на 1 октомври, заедно с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), но проверката бе отложена з

Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, . 

По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цинков комбинат е подаден в 14:30 часа, а освен пожарникари, в гасенето на сухи треви и горска постеля са се включили и горски служители. На място са и екипи на електроразпределителното дружество, заради електропровод над мястото на инцидента. Напрежението по него е спряно, за да се обезопаси и работата на огнеборците, казаха представители на дружеството, които са на терен.

Пожарът е локализиран, но гасенето продължава. На място има и полицейски екипи. Движението в участъка се извършва с повишено внимание. Пътят не е затворен за преминаване.

Припомняме, че само преди няколко месеца – в началото на юли, пожар избухна в бившата сграда на гимназията по селско и горско стопанство в Кърдж

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът нало ...
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за мъже и жени с увреден слух на 20 октомври, съобщи Петромир Панайотов, съдия и треньор в шуменския шахматен ...
Верижна катастрофа стана на пътя между Петрич и Сандански, очаква се движението да бъде възстановено, казаха от полицията
Верижна катастрофа стана следобед на пътя от Петрич за Граничния контролно-пропускателен пункт "Златарево". В катастрофата участват три леки автомобила, към момента няма информация ...
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно учили ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
Тикер в 18:22 ч.
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за проти ...
Начало Сфера
285
България

Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

| 18 Октомври 2024, 13:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Снимка © МВР

Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на среща с български участници, на която специални гости бяха министър Атанас Илков и служители на на МВР, съобщиха от вътрешното ведомство.

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

От името на френското правителство и на правоохранителните власти Мейер изрази признателност към Министерството на вътрешните работи и част от героите му - служители на ГДБОП и ГДГП, участвали в мисията с четириногите си партньори.

„Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бяха истински успех. Това стана възможно благодарение на добрата организация на сигурността. Заслугата е не само на Франция, а и на нашите международни и най-вече европейски партньори от всички държави членки на ЕС“, добави посланикът.

Служебният вътрешен министър Атанас Илков отбеляза, че сигурността на Олимпиадата е голяма отговорност, а Франция се е справила безупречно с предизвикателството“.

Припомняме, че в периода 11 юли - 9 септември 2024 г. МВР изпрати в подкрепа на френската полиция 31 гранични полицаи и 5 екипа водачи със служебни кучета за откриване на експлозиви. Служителите на ГДГП работиха на летище Орли в Париж и на френско-испанската граница, а водачите с кучета – в Париж.

След спортното събитие министъра на вътрешните работи и отвъдморските територии на Франция Жералд Дарманен изпрати благодарствено писмо по повод отличната работа на българските полицейски сили.

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той посочи още, че загиналите са 14 души, а ранените са 138. Жулиян Минев отчете също, че в сравнение с миналата година се отчита намаление на броя на произшествията с три, на ранените - с 10 души, но се наблюдава увеличение при броя на загиналите с осем души.

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 970. За тях са съставени 220 акта за административно  нарушение и 735 глоби по фиш. 

Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества. В шест от случайте, индикаторът за алкохол е отчел над 1,2 пр

Национален тест на Системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.

Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Припомняме, че системата трябваше да се тества на 1 октомври, заедно с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО), но проверката бе отложена з

Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, . 

По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цинков комбинат е подаден в 14:30 часа, а освен пожарникари, в гасенето на сухи треви и горска постеля са се включили и горски служители. На място са и екипи на електроразпределителното дружество, заради електропровод над мястото на инцидента. Напрежението по него е спряно, за да се обезопаси и работата на огнеборците, казаха представители на дружеството, които са на терен.

Пожарът е локализиран, но гасенето продължава. На място има и полицейски екипи. Движението в участъка се извършва с повишено внимание. Пътят не е затворен за преминаване.

Припомняме, че само преди няколко месеца – в началото на юли, пожар избухна в бившата сграда на гимназията по селско и горско стопанство в Кърдж

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Верижна катастрофа стана на пътя между Петрич и Сандански, очаква се движението да бъде възстановено, казаха от полицията
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.