Начало Сфера Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
215
България

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици.Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева.

| 18 Октомври 2024, 14:00 ч.
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана комисар Венцислав Райков.

Пожарът е пламнал около 21:00 часа вчера, 18 октомври, в труднодостъпна местност в близост до връх Ком в Стара планина. В него са изгорели около 50 декара сухи треви и храсти. Екипите на РДПБЗН са успели да загасят пожара около полунощ, а тази сутрин той отново се разразил в близост до вече горелите площи.

Към момента гасенето продължава, на място има три екипа на пожарната и служители от горските стопанства в района. На труднодостъпните места, където не могат да излязат пожарните коли, се гаси и на ръка, добави комисар Райков.

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 хил. декара сухи треви и храсти. От началото на тази година по

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Приключи протестът пред бившия Партиен дом, на който стотици граждани се бяха събрали с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието беше организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки", под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".  

В началото на протеста движението по бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта беше ограничено, но вече е възстановено. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата",

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на бензодиазепин. Мъжът е задържан и конвоиран до болница, където дал проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство.

Припомняме, че по данни на Районния съд в Русе през миналата година в региона са наложени наказания на 149 шофьори, употребили алкохол или наркотици.       

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

Заради старта на строителните дейности, от Общината препоръчаха шофьорите по възможност да използват обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“. Ще има промени и в маршрутите на автобусите. Колите по линия 31-А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна, след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за д

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
Тикер в 18:25 ч.
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за проти ...
Начало Сфера
215
България

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици.Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева.

| 18 Октомври 2024, 14:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана комисар Венцислав Райков.

Пожарът е пламнал около 21:00 часа вчера, 18 октомври, в труднодостъпна местност в близост до връх Ком в Стара планина. В него са изгорели около 50 декара сухи треви и храсти. Екипите на РДПБЗН са успели да загасят пожара около полунощ, а тази сутрин той отново се разразил в близост до вече горелите площи.

Към момента гасенето продължава, на място има три екипа на пожарната и служители от горските стопанства в района. На труднодостъпните места, където не могат да излязат пожарните коли, се гаси и на ръка, добави комисар Райков.

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 хил. декара сухи треви и храсти. От началото на тази година по

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Приключи протестът пред бившия Партиен дом, на който стотици граждани се бяха събрали с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието беше организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки", под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".  

В началото на протеста движението по бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта беше ограничено, но вече е възстановено. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата",

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на бензодиазепин. Мъжът е задържан и конвоиран до болница, където дал проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство.

Припомняме, че по данни на Районния съд в Русе през миналата година в региона са наложени наказания на 149 шофьори, употребили алкохол или наркотици.       

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

Заради старта на строителните дейности, от Общината препоръчаха шофьорите по възможност да използват обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“. Ще има промени и в маршрутите на автобусите. Колите по линия 31-А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна, след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за д

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.