Начало Контекст Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
215
България

Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

| 18 Октомври 2024, 14:02 ч.
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Снимка © прокуратура на Република България

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.

Четирима от кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР) - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев, бяха изслушани днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Утре, 16 октомври, своите концепции за развитието на медията ще представят Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Кандидатите са изслушвани в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

Основният проблем е въпросът с финансирането на Българското национално радио, но не с неговия размер, а с неговия модел, каза Милен Митев, който е и настоящият генерален директор на общественото радио. Мандатът му изтича на 31 октомври. „Спорът относно това дали финансирането на обществените медии е достатъчно, или не, няма голям смисъл, ако най-напред не отговорим на въпроса за какво се получава

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.

"Искам от сърце да благодаря на всички служители на общинска администрация в Шумен за положените усилия, тъй като благодарение на тях ние комплексно заслужихме и бяхме удостоени с тази голяма награда", добави кметът на Шумен.

Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание н

Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

В рамките на разговора е констатирано, че тенденциите в трафика на мигранти и други престъпления изискват предприемането на допълнителни мерки и ангажирането на трети страни в тяхното прилагане.

Ръководителите на прокуратурите от ЕС се ангажираха да работят за още по-тясно процесуално сътрудничество в борбата срещу организираната престъпност. В това отношение България има много добро взаимодействие със съседните си страни, които не са част от европейската общност, а също и с други държави, с които работи професионално по наказателно-правни въпроси.

В рамките на форума бяха обсъдени и предизвикателствата, които разследващите органи срещат при преследване на престъпленията в киберпространството и нарушаването на интелектуалната собственост. 

Разговорът между двамата се проведе в рамките на 18-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори и ръководителите на прокуратури на страните членки на Европейския съюз (ЕС), която се провежда в Хага.

Равнището на регистрираната безработица в България през септември се е понижило до 5,2%. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. 

Общо 14 022 безработни са започнали работа през септември с посредничеството на бюрата по труда в страната. Броят им се е увеличил с близо 2500 или с 21% спрямо август. Според данните 864 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се включили в заетост с подкрепата на трудовите посредници. Отчита се увеличение на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар, които през септември са 9 614. В реалната икономика свободните позиции са най-много в сферата на образованието (27,4%), следват преработващата промишленост (24,1%), търговията (11,0%), държавно управление (9,2%), административни и спома

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, . 

По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цинков комбинат е подаден в 14:30 часа, а освен пожарникари, в гасенето на сухи треви и горска постеля са се включили и горски служители. На място са и екипи на електроразпределителното дружество, заради електропровод над мястото на инцидента. Напрежението по него е спряно, за да се обезопаси и работата на огнеборците, казаха представители на дружеството, които са на терен.

Пожарът е локализиран, но гасенето продължава. На място има и полицейски екипи. Движението в участъка се извършва с повишено внимание. Пътят не е затворен за преминаване.

Припомняме, че само преди няколко месеца – в началото на юли, пожар избухна в бившата сграда на гимназията по селско и горско стопанство в Кърдж

Развитието на глобализацията неминуемо изисква задълбочаване на професионалното сътрудничество в международен план, подчерта Борислав Сарафов в разговора си с главния прокурор на Гент Ервин Дерникорт и неговата заместничка Кристин де Бойл.

Участниците в 18-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори от страните от ЕС обсъдиха възможността за приемане на европейски регламент, който да осигури всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път. Това изисква и подобряване на обмена на информация между отделните държави. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Тикер в 18:32 ч.
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Каза ...
Начало Контекст
215
България

Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

| 18 Октомври 2024, 14:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Снимка © прокуратура на Република България

В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления сред държавите членки на ЕС. Това е една от констатациите, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди с президента на Европейската служба за съдебно сътрудничество – Евроджъст Ладислав Хамран, съобщиха от прокуратура.

Четирима от кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР) - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев, бяха изслушани днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Утре, 16 октомври, своите концепции за развитието на медията ще представят Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Кандидатите са изслушвани в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

Основният проблем е въпросът с финансирането на Българското национално радио, но не с неговия размер, а с неговия модел, каза Милен Митев, който е и настоящият генерален директор на общественото радио. Мандатът му изтича на 31 октомври. „Спорът относно това дали финансирането на обществените медии е достатъчно, или не, няма голям смисъл, ако най-напред не отговорим на въпроса за какво се получава

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви , че Община Шумен е спечелила с много труд и с усилия, насочени към различните сфери на дейността на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), наградата „Принос в местното самоуправление 2024“. Тези усилия на представителите на общинската администрация бяха оценени както от Управителния съвет, така и от председателя и изпълнителния директор на НСОРБ, отбеляза проф. Христов.

"Искам от сърце да благодаря на всички служители на общинска администрация в Шумен за положените усилия, тъй като благодарение на тях ние комплексно заслужихме и бяхме удостоени с тази голяма награда", добави кметът на Шумен.

Той подчерта, че наградата показва, че посоката в която се движи общинска администрация изцяло съответства на приоритетите на НСОРБ. "Ние се явяваме като водеща община, която дава пример за подражание н

Двамата разговаряли и за доброто сътрудничество и активно взаимодействие между българската прокуратура и европейската институция.

В рамките на разговора е констатирано, че тенденциите в трафика на мигранти и други престъпления изискват предприемането на допълнителни мерки и ангажирането на трети страни в тяхното прилагане.

Ръководителите на прокуратурите от ЕС се ангажираха да работят за още по-тясно процесуално сътрудничество в борбата срещу организираната престъпност. В това отношение България има много добро взаимодействие със съседните си страни, които не са част от европейската общност, а също и с други държави, с които работи професионално по наказателно-правни въпроси.

В рамките на форума бяха обсъдени и предизвикателствата, които разследващите органи срещат при преследване на престъпленията в киберпространството и нарушаването на интелектуалната собственост. 

Разговорът между двамата се проведе в рамките на 18-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори и ръководителите на прокуратури на страните членки на Европейския съюз (ЕС), която се провежда в Хага.

Равнището на регистрираната безработица в България през септември се е понижило до 5,2%. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. 

Общо 14 022 безработни са започнали работа през септември с посредничеството на бюрата по труда в страната. Броят им се е увеличил с близо 2500 или с 21% спрямо август. Според данните 864 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се включили в заетост с подкрепата на трудовите посредници. Отчита се увеличение на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар, които през септември са 9 614. В реалната икономика свободните позиции са най-много в сферата на образованието (27,4%), следват преработващата промишленост (24,1%), търговията (11,0%), държавно управление (9,2%), административни и спома

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, . 

По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цинков комбинат е подаден в 14:30 часа, а освен пожарникари, в гасенето на сухи треви и горска постеля са се включили и горски служители. На място са и екипи на електроразпределителното дружество, заради електропровод над мястото на инцидента. Напрежението по него е спряно, за да се обезопаси и работата на огнеборците, казаха представители на дружеството, които са на терен.

Пожарът е локализиран, но гасенето продължава. На място има и полицейски екипи. Движението в участъка се извършва с повишено внимание. Пътят не е затворен за преминаване.

Припомняме, че само преди няколко месеца – в началото на юли, пожар избухна в бившата сграда на гимназията по селско и горско стопанство в Кърдж

Развитието на глобализацията неминуемо изисква задълбочаване на професионалното сътрудничество в международен план, подчерта Борислав Сарафов в разговора си с главния прокурор на Гент Ервин Дерникорт и неговата заместничка Кристин де Бойл.

Участниците в 18-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори от страните от ЕС обсъдиха възможността за приемане на европейски регламент, който да осигури всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път. Това изисква и подобряване на обмена на информация между отделните държави. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.