Начало Контекст В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
254
България

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно.

| 18 Октомври 2024, 14:16 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Снимка © Владимир Шоков,

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно.

Разяснителна кампания за начина на гласуване с машина за предстоящия вот ще се проведе на 18 октомври в сградата на Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Представител на Районната избирателна комисия (РИК) ще обяснява на желаещите в петък от 12:00  до 14:00 часа как да се гласува с машина и ще отговаря на поставените въпроси.

Целта е гражданите да получат пояснения как се използват устройствата за изборите на 27 октомври т.г., посочи Виолета Филипова – експерт „Връзки с обществеността“. 

От РИК - Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Общият брой сигнали, постъпили в МВР, са над 250, като от тях три са за корпоративен вот, 10 – за неправомерна агитация, а тези без данни за престъпление – 149.

Проведени са 189 специализирани операции. Предупредените лица по Закона за МВР са близо 900, а задържаните по досъдебни производства са 36.

Илков отбеляза, че акцент в работата на МВР е и противодействието на производството и пласирането на наркотици, нелегалната миграция, контрабандата с акцизните стоки, пътната безопасност и битовата престъпност.

Министърът отчете разбитите наскоро две лаборатории за наркотици в Бургас и Варна. Във връзка с борбата с контрабандата на акцизни стоки акцентира върху проведена полицейска операция и установена фабрика за производство на цигари с машина, която произвежда по 2800 къса в минута.

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване на специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни ген.-майор Матеев. Ще участваме с две тактически групи за специални операции. Лятото за първи път сертифицирахме две тактически групи наведнъж. Убеден съм, че всичко ще мине нормално и командването, заедно с ше

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и ...
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Тикер в 18:29 ч.
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Каза ...
Начало Контекст
254
България

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно.

| 18 Октомври 2024, 14:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Снимка © Владимир Шоков,

В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, представени от служебния вътрешен министър Атанас Илков във връзка с резултатите от предприетите действия от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Той добави, че данните по тази линия са динамични и се променят постоянно.

Разяснителна кампания за начина на гласуване с машина за предстоящия вот ще се проведе на 18 октомври в сградата на Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Представител на Районната избирателна комисия (РИК) ще обяснява на желаещите в петък от 12:00  до 14:00 часа как да се гласува с машина и ще отговаря на поставените въпроси.

Целта е гражданите да получат пояснения как се използват устройствата за изборите на 27 октомври т.г., посочи Виолета Филипова – експерт „Връзки с обществеността“. 

От РИК - Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Общият брой сигнали, постъпили в МВР, са над 250, като от тях три са за корпоративен вот, 10 – за неправомерна агитация, а тези без данни за престъпление – 149.

Проведени са 189 специализирани операции. Предупредените лица по Закона за МВР са близо 900, а задържаните по досъдебни производства са 36.

Илков отбеляза, че акцент в работата на МВР е и противодействието на производството и пласирането на наркотици, нелегалната миграция, контрабандата с акцизните стоки, пътната безопасност и битовата престъпност.

Министърът отчете разбитите наскоро две лаборатории за наркотици в Бургас и Варна. Във връзка с борбата с контрабандата на акцизни стоки акцентира върху проведена полицейска операция и установена фабрика за производство на цигари с машина, която произвежда по 2800 къса в минута.

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Община Антоново започва проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Добротица. Инвестицията възлиза на 4,5 млн. лв. Кметът на Общината Хайредин Мехмедов вече е подписал двустранното споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация. 

Водопроводната мрежа на Добротица е строена през 60-те години на миналия век. Изградена изцяло от етернитови тръби, днес тя е силно амортизирана. Отчетените загуби на водата в системата са около 55%, посочи инж. Петинка Петрова, директор на Дирекция „Устройство на територията, екология, образование и проекти” при община Антоново.

По нейни думи водоснабдяването на Добротица, част от водоснабдителната група "Добротица - Разделци", става чрез система от каптажни водовземания, помпена станция и преходен напорен

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване на специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни ген.-майор Матеев. Ще участваме с две тактически групи за специални операции. Лятото за първи път сертифицирахме две тактически групи наведнъж. Убеден съм, че всичко ще мине нормално и командването, заедно с ше

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.