Начало Сфера Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
211
България

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник.Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

| 18 Октомври 2024, 14:27 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Снимка © Комплекс за социално развитие - Търговище

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

Отново сме заедно, за да търсим бъдещите решения. От Националното сдружение на общините показахме, че когато сме обединени, кметове и общински съветници не само гарантираме стабилност на държавата, но можем да бъдем лидери на разговорите за бъдещето на България. Това каза председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов при откриването на срещата на местните власти в курорта “Албена”.

По неговите думи в очакването на следващото редовно правителство, общините в страната остават стабилни. “Работим всеки ден за всеки български гражданин, не губим енергията нашия оптимизъм, готови сме да споделим с политическите партии нашия опит, който имаме в националното сдружение, независимо от политическото представителство”, допълни Панов.

Според него когато има обединение от обща кауза, решения винаги се намират.

Полицията в Русе задържа трима мъже при специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева.

Тя информира, че 31-годишен мъж е задържан в русенския квартал „Здравец – Север“. При извършена проверка на лекия автомобил, с който се е придвижвал, са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревна маса, с приблизително тегло 200 грама. Полеви тест на откритото е дал реакция за марихуана.

Последващите действия на криминалистите са установили още двама мъже на 27 и 34 г., съпричастни към престъпната дейност на задържания. Двайсет и седем годишният е засечен и спрян от полицейски екип извън града. В лекия автомобил, с който се е придвижвал той, е открит полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса, с приблизително тегло 160 грама, реа

Общо 27 нарушения са констатирани при специализирана полицейска операция в област Габрово, съобщиха от полицията. 

В рамките на два часа са проверени 57 моторни превозни средства (МПС) и 59 човека. От общия брой МПС са проверени 14 товарни автомобила. Установени са 10 нарушения. Връчени са осем електронни фиша.

Екипите на Районно управление - Севлиево са извършили проверки на 53 МПС и 59 човека, като са констатирани 10 нарушения. В Дряново са извършени проверки на 60 МПС и 68 човека. Констатирани са шест нарушения и са връчени 15 електронни фиша. В Трявна са проверени 12 МПС и 15 човека. Констатирано е едно нарушение и са връчени три фиша, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

В хода на полицейската операция е осъществен интензивен контрол над водачите за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на

Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, . 

По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цинков комбинат е подаден в 14:30 часа, а освен пожарникари, в гасенето на сухи треви и горска постеля са се включили и горски служители. На място са и екипи на електроразпределителното дружество, заради електропровод над мястото на инцидента. Напрежението по него е спряно, за да се обезопаси и работата на огнеборците, казаха представители на дружеството, които са на терен.

Пожарът е локализиран, но гасенето продължава. На място има и полицейски екипи. Движението в участъка се извършва с повишено внимание. Пътят не е затворен за преминаване.

Припомняме, че само преди няколко месеца – в началото на юли, пожар избухна в бившата сграда на гимназията по селско и горско стопанство в Кърдж

Денят на Българския лекар се отбелязва на 19 октомври от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Йоан Рилски Чудотворец. В забързаното ни ежедневие рядко отдаваме необходимото уважение на лекарите си, посочи Христова. „Идеята ни бе да изкажем своята признателност към медицинските специалисти, да ги изненадаме и усмихнем в натоварения им делник. Защото те го заслужават“, каза тя.

По нейни думи младежите, които ползват услугите на Комплекса за социално развитие, осъзнават значимата роля на лекарите и са им благодарни. С жеста си днес те са докоснали двайсетина медици. Поздравителните картички са изрисували в ателиетата по арт терапия и трудотерапия. В посланията са изписали думи на дълбоко уважение и благодарност, пожелавайки им здраве и търпение.

С днешната инициатива се поставя началото на поредица събития за представяне на обществено значими професии. В тази връзка в понеделник предстои запознаване на потребителите на услугата с професията на готвача, по повод Международния ден на готвачите, каза Таня Христова. През ноември ще бъдат отбелязани Денят на народните будители, както и професионалният празник на българските полицаи.

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на

От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на заседание председателят д-р Мирослав Паньов. 

С тези решения са отдадени под наем общински имоти, земи, мери и пасища, приета е програма за управление на кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова в периода до края на мандата през 2027 година, одобрена е наредба за подпомагане дейността на спортни клубове в общината, утвърден е план за изпълнение на Националната стратегия за младежта през 2024 година, която обхваща периода 2021 – 2030 година, дадено е съгласие за трансформиране на средства от целева субсидия за капиталови разходи в трансфер за други неотложни ремонти на улична мрежа, общински пътища и сгради, които са публична общинска собственост.

С решенията е разпоредено почистване

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
Тикер в 18:23 ч.
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за проти ...
Начало Сфера
211
България

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник.Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

| 18 Октомври 2024, 14:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Снимка © Комплекс за социално развитие - Търговище

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

Отново сме заедно, за да търсим бъдещите решения. От Националното сдружение на общините показахме, че когато сме обединени, кметове и общински съветници не само гарантираме стабилност на държавата, но можем да бъдем лидери на разговорите за бъдещето на България. Това каза председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов при откриването на срещата на местните власти в курорта “Албена”.

По неговите думи в очакването на следващото редовно правителство, общините в страната остават стабилни. “Работим всеки ден за всеки български гражданин, не губим енергията нашия оптимизъм, готови сме да споделим с политическите партии нашия опит, който имаме в националното сдружение, независимо от политическото представителство”, допълни Панов.

Според него когато има обединение от обща кауза, решения винаги се намират.

Полицията в Русе задържа трима мъже при специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева.

Тя информира, че 31-годишен мъж е задържан в русенския квартал „Здравец – Север“. При извършена проверка на лекия автомобил, с който се е придвижвал, са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревна маса, с приблизително тегло 200 грама. Полеви тест на откритото е дал реакция за марихуана.

Последващите действия на криминалистите са установили още двама мъже на 27 и 34 г., съпричастни към престъпната дейност на задържания. Двайсет и седем годишният е засечен и спрян от полицейски екип извън града. В лекия автомобил, с който се е придвижвал той, е открит полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса, с приблизително тегло 160 грама, реа

Общо 27 нарушения са констатирани при специализирана полицейска операция в област Габрово, съобщиха от полицията. 

В рамките на два часа са проверени 57 моторни превозни средства (МПС) и 59 човека. От общия брой МПС са проверени 14 товарни автомобила. Установени са 10 нарушения. Връчени са осем електронни фиша.

Екипите на Районно управление - Севлиево са извършили проверки на 53 МПС и 59 човека, като са констатирани 10 нарушения. В Дряново са извършени проверки на 60 МПС и 68 човека. Констатирани са шест нарушения и са връчени 15 електронни фиша. В Трявна са проверени 12 МПС и 15 човека. Констатирано е едно нарушение и са връчени три фиша, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

В хода на полицейската операция е осъществен интензивен контрол над водачите за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на

Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, . 

По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цинков комбинат е подаден в 14:30 часа, а освен пожарникари, в гасенето на сухи треви и горска постеля са се включили и горски служители. На място са и екипи на електроразпределителното дружество, заради електропровод над мястото на инцидента. Напрежението по него е спряно, за да се обезопаси и работата на огнеборците, казаха представители на дружеството, които са на терен.

Пожарът е локализиран, но гасенето продължава. На място има и полицейски екипи. Движението в участъка се извършва с повишено внимание. Пътят не е затворен за преминаване.

Припомняме, че само преди няколко месеца – в началото на юли, пожар избухна в бившата сграда на гимназията по селско и горско стопанство в Кърдж

Денят на Българския лекар се отбелязва на 19 октомври от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Йоан Рилски Чудотворец. В забързаното ни ежедневие рядко отдаваме необходимото уважение на лекарите си, посочи Христова. „Идеята ни бе да изкажем своята признателност към медицинските специалисти, да ги изненадаме и усмихнем в натоварения им делник. Защото те го заслужават“, каза тя.

По нейни думи младежите, които ползват услугите на Комплекса за социално развитие, осъзнават значимата роля на лекарите и са им благодарни. С жеста си днес те са докоснали двайсетина медици. Поздравителните картички са изрисували в ателиетата по арт терапия и трудотерапия. В посланията са изписали думи на дълбоко уважение и благодарност, пожелавайки им здраве и търпение.

С днешната инициатива се поставя началото на поредица събития за представяне на обществено значими професии. В тази връзка в понеделник предстои запознаване на потребителите на услугата с професията на готвача, по повод Международния ден на готвачите, каза Таня Христова. През ноември ще бъдат отбелязани Денят на народните будители, както и професионалният празник на българските полицаи.

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на

От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на заседание председателят д-р Мирослав Паньов. 

С тези решения са отдадени под наем общински имоти, земи, мери и пасища, приета е програма за управление на кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова в периода до края на мандата през 2027 година, одобрена е наредба за подпомагане дейността на спортни клубове в общината, утвърден е план за изпълнение на Националната стратегия за младежта през 2024 година, която обхваща периода 2021 – 2030 година, дадено е съгласие за трансформиране на средства от целева субсидия за капиталови разходи в трансфер за други неотложни ремонти на улична мрежа, общински пътища и сгради, които са публична общинска собственост.

С решенията е разпоредено почистване

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.