Начало Сфера От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
253
България

От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

| 18 Октомври 2024, 14:27 ч.
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Снимка © БТА

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

Заради старта на строителните дейности, от Общината препоръчаха шофьорите по възможност да използват обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“. Ще има промени и в маршрутите на автобусите. Колите по линия 31-А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна, след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за да се включат през кръговото кръстовище по бул. „Княз Борис I“.

От Общината допълниха, че докато е валиден обходният маршрут, шофьорите би било добре да не паркират в района на улица „68-ма“ в курорта “Св. Св. Константин и Елена“.

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества е реализирана в сряда от служители на отдел „Криминална полиция“ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

При обиск у по-възрастния са открити над шест грама от сухата зелена листна маса, придобити по време на сделката. В условията на неотложност са предприети процесуални и следствени действия на адреса на 26-годишния дилър, а в землището на населеното място е открит вкопан тайник с укрити над 780 грама марихуана и електронна везна със следи от наркотика, таблетки екстази с общо тегло 0,420 грама и халюциногенни гъби.

След доклад на материалите

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.  Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
Тикер в 18:24 ч.
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за проти ...
Начало Сфера
253
България

От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

| 18 Октомври 2024, 14:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Снимка © БТА

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

Заради старта на строителните дейности, от Общината препоръчаха шофьорите по възможност да използват обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“. Ще има промени и в маршрутите на автобусите. Колите по линия 31-А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна, след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за да се включат през кръговото кръстовище по бул. „Княз Борис I“.

От Общината допълниха, че докато е валиден обходният маршрут, шофьорите би било добре да не паркират в района на улица „68-ма“ в курорта “Св. Св. Константин и Елена“.

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества е реализирана в сряда от служители на отдел „Криминална полиция“ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

При обиск у по-възрастния са открити над шест грама от сухата зелена листна маса, придобити по време на сделката. В условията на неотложност са предприети процесуални и следствени действия на адреса на 26-годишния дилър, а в землището на населеното място е открит вкопан тайник с укрити над 780 грама марихуана и електронна везна със следи от наркотика, таблетки екстази с общо тегло 0,420 грама и халюциногенни гъби.

След доклад на материалите

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
На преден план
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Контекст
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
В детайли
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.