Начало Местен фокус Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
260
България

Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

| 18 Октомври 2024, 14:33 ч.
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
Снимка © Милена Стойкова

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламентиран статут по ЗМВР, не трябва да стават причина, министърът на финансите, да дискредитира участието на профсъюза.

От синдиката припомнят, че през последните години Министерството на финансите провеждаше регулярни срещи със сродни синдикати от сектор „Сигурност“.

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:23 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
260
България

Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

| 18 Октомври 2024, 14:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
Работещи в затворите и арестите настояват за среща с министъра на финансите заради бюджета
Снимка © Милена Стойкова

От Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) искат среща с министъра на финансите по параметрите на проектобюджета за следващата година.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

В позиция до медиите от ССЗБ казват, че използвайки социалния диалог, като основен елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите, свързани с Проект на бюджет 2025 г., постигайки споразумения.

Синдикатът изразява желание да бъде включен в експертните срещи със синдикатите и работодателските организации, със своята експертиза и становище, имащо пряко отношение в частта на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ правилата за конституирането на състава, правомощията и функцията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на субективните права на членовете на Синдикалните организации с регламентиран статут по ЗМВР, не трябва да стават причина, министърът на финансите, да дискредитира участието на профсъюза.

От синдиката припомнят, че през последните години Министерството на финансите провеждаше регулярни срещи със сродни синдикати от сектор „Сигурност“.

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.