Начало Местен фокус На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
240
България

На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева.

| 18 Октомври 2024, 14:37 ч.
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Пешеходната зона на Чепеларе се обновява, съобщиха от общинската администрация. Проектът за реконструкция на централната част на града се изпълнява с бюджетни средства по списъка с приоритетни обекти на общините, уточниха още от администрацията. 

По разкопаната за ремонтни дейности пешеходна улица вече могат да се видят зони от поставена нова цветна настилка от павета. В рамките на проекта ще се извърши цялостна реконструкция на водопреносната мрежа на главната улица, изгражда се и дъждовна канализация, заяви Анелия Пискова от отдел „Връзки с обществеността“.

Новият облик на пешеходния център ще бъде допълнен от цветна зона и засаждане на паркова растителност. Проектът за реконструкция струва общо 1,2 млн. лв.

Община Чепеларе е с одобрени 15 млн. лв. за инфраструктурни обекти по списъка на финансовото министерство.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Отпусканата сума от държавата е в размер на 553,75 лева и се изплаща наведнъж за целия отоплителен сезон, припомни Марчева. По думите традиционно за региона най-често исканата помощ е за отопление на твърдо гориво.

„Прави впечатление, че повечето желаещи предпочитат да си подадат заявлението-декларация още през първия и втория месец, юли и август, когато започва приемът“, коментира Светлозар Пехливанов, началник на отдел в Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол, която обслужва общините Ямбол, Тунджа и Стралджа.

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Местностите Тодорини кукли и Забанова падина ще са със статут на защитени, обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана. Местност Тодорини кукли с площ 1776,80 дка се намира в землището на село Бързия, община Берковица, а местност Забанова падина с обща площ 858,2 дка е разположена в землищата на град Берковица и село Бързия, община Берковица, област Монтана.

В ход е процедурата по обявяване на местностите за защитени зони. Тя е стартирана от Министерството по околна среда и водите по предложение на неправителствената организация WWF - България, съобщиха от РИОСВ - Монтана. 

В двете планински местности има разнообразни букови гори и гнездови местообитания на редки и защитени видове птици. След като бъдат обявени за защитени, в границите на Тодорини кукли и Забанова падина ще бъдат наложени редица забрани.

До 8 ноември з

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества бе сключено по време на Годишната среща на местните власти в Албена, която бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

По време на пленарните сесии през третия ден на срещата кметовете и общинските съветници обсъждаха развитието на капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление. Сред панелите бяха "Отговорности и предизвикателства пред общинските съвети при формирането на местните политики в мандат 2023 - 2027", "Публичност и гражданско участие" и "Актуални въпроси пред общинските съвети през 2025 година". 

"Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията", каза Златко Живков, член на Управителния съвет

Полицията в Добрич разкри извършителите на въоръжен грабеж на бензиностанция в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич.

Криминалното деяние е извършено на  1 септември т.г. От полицията посочват, че около 4:35 сутринта е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан паникбутон от обекта. Екипите на място установяват, че маскиран мъж, чрез използване на огнестрелно оръжие, заплаха и нанасяне на удар на служител на бензиностанцията, отнема сума пари, представляваща оборотни средства. Пострадалият е на 57 години и е с разкъсно-контузна рана на главата, тъй като извършителят го ударил с пистолета в тила.  

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителят и негов помагач.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже, единият

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:20 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
240
България

На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева.

| 18 Октомври 2024, 14:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Пешеходната зона на Чепеларе се обновява, съобщиха от общинската администрация. Проектът за реконструкция на централната част на града се изпълнява с бюджетни средства по списъка с приоритетни обекти на общините, уточниха още от администрацията. 

По разкопаната за ремонтни дейности пешеходна улица вече могат да се видят зони от поставена нова цветна настилка от павета. В рамките на проекта ще се извърши цялостна реконструкция на водопреносната мрежа на главната улица, изгражда се и дъждовна канализация, заяви Анелия Пискова от отдел „Връзки с обществеността“.

Новият облик на пешеходния център ще бъде допълнен от цветна зона и засаждане на паркова растителност. Проектът за реконструкция струва общо 1,2 млн. лв.

Община Чепеларе е с одобрени 15 млн. лв. за инфраструктурни обекти по списъка на финансовото министерство.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Отпусканата сума от държавата е в размер на 553,75 лева и се изплаща наведнъж за целия отоплителен сезон, припомни Марчева. По думите традиционно за региона най-често исканата помощ е за отопление на твърдо гориво.

„Прави впечатление, че повечето желаещи предпочитат да си подадат заявлението-декларация още през първия и втория месец, юли и август, когато започва приемът“, коментира Светлозар Пехливанов, началник на отдел в Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол, която обслужва общините Ямбол, Тунджа и Стралджа.

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Местностите Тодорини кукли и Забанова падина ще са със статут на защитени, обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана. Местност Тодорини кукли с площ 1776,80 дка се намира в землището на село Бързия, община Берковица, а местност Забанова падина с обща площ 858,2 дка е разположена в землищата на град Берковица и село Бързия, община Берковица, област Монтана.

В ход е процедурата по обявяване на местностите за защитени зони. Тя е стартирана от Министерството по околна среда и водите по предложение на неправителствената организация WWF - България, съобщиха от РИОСВ - Монтана. 

В двете планински местности има разнообразни букови гори и гнездови местообитания на редки и защитени видове птици. След като бъдат обявени за защитени, в границите на Тодорини кукли и Забанова падина ще бъдат наложени редица забрани.

До 8 ноември з

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества бе сключено по време на Годишната среща на местните власти в Албена, която бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

По време на пленарните сесии през третия ден на срещата кметовете и общинските съветници обсъждаха развитието на капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление. Сред панелите бяха "Отговорности и предизвикателства пред общинските съвети при формирането на местните политики в мандат 2023 - 2027", "Публичност и гражданско участие" и "Актуални въпроси пред общинските съвети през 2025 година". 

"Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията", каза Златко Живков, член на Управителния съвет

Полицията в Добрич разкри извършителите на въоръжен грабеж на бензиностанция в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич.

Криминалното деяние е извършено на  1 септември т.г. От полицията посочват, че около 4:35 сутринта е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан паникбутон от обекта. Екипите на място установяват, че маскиран мъж, чрез използване на огнестрелно оръжие, заплаха и нанасяне на удар на служител на бензиностанцията, отнема сума пари, представляваща оборотни средства. Пострадалият е на 57 години и е с разкъсно-контузна рана на главата, тъй като извършителят го ударил с пистолета в тила.  

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителят и негов помагач.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже, единият

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.