Начало Местен фокус Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
237
България

Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг.Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа.

| 18 Октомври 2024, 14:37 ч.
Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
Снимка © Община Омуртаг

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа. Проектът цели да повиши енергийната ефективност и да осигури по-добро качество на живот на жителите в региона. Дейностите са по Националния план за възстановяване и устойчивост и обхващат Омуртаг и 39 села.

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Държавният глава Румен Радев награди с Почетния знак на президента дейци на военната авиация. Генерал (о.з.) Михо Михов беше отличен за приноса му към развитието на Военновъздушните сили и укрепването на отбранителните способности на България, както и по случай навършените от него 75 години. За принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента беше удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Награждаването е в навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. На церемонията присъстваха и курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

С настъпващия празник за мен е огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента наши летци, командири и общественици за техния достоен професионален и житейски път и значителен принос за развитие на

Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малолетна, съобщава съдът на сайта си.

За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Пострадалото момиче, което е на 14 години, не е с опасност за живота, но има причинена средна телесна повреда - избиване на зъб, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Извършителят е неосъждан и не е имал досега криминални прояви.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, в което е обвинен, както и за съществуването на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, се обосновават от съдилището.

Определението н

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Същинската работа започна в село Величка в присъствието на секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев. В дейности ще бъдат инвестирани над 600 000 лева, уточни Шюкриев. Той допълни, че се очаква днес работата в първото село да приключи и екипите да се насочат към съседното село Звездица. По думите му дейностите започват, откъдето има най-осезаема нужда. 

Според проектното предложение, предстои подмяната на старите улични лампи с 3454 модерни LED осветители, които ще намалят значително енергийните разходи. Внедряването на системи за управление на енергията и инсталирането на фотоволтаичен генератор в Омуртаг допълнително ще оптимизират енергопотреблението и ще засилят енергийната независимост на общината, добавиха от администрацията.

Този проект представлява важна стъпка към устойчиво бъдеще за община Омуртаг, тъй като ще осигури по-добро осветление и по-голяма енергийна ефективност за над 23 000 жители в региона.

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

Церемония по награждаване на лауреатите на националния творчески конкурс, организиран от Съюза на слепите, под наименованието „Графити от думи и звуци“, се проведе в Националния пресклуб на . Конкурсът се организира под патронажа на Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България.

Победителите излъчи жури в състав – Петя Йосифова – Хънкинс, Георги Арсов, Петър Чуков и Ина Вълчанова. Категориите на конкурса са стихотворение, разказ, есе и песен.

Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите, посочи в словото си, че на днешния ден – 15 септември, десетки милиони граждани на света отбелязват Международния ден на белия бастун, който символизира стремежа за независимост и достоен живот на хората със зрителни проблеми.

„Днес сме се събрали не да дискутираме проблемите, а да отбележим таланта на хората със зрителни про

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:27 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
237
България

Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг.Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа.

| 18 Октомври 2024, 14:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
Снимка © Община Омуртаг

Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинската управа. Проектът цели да повиши енергийната ефективност и да осигури по-добро качество на живот на жителите в региона. Дейностите са по Националния план за възстановяване и устойчивост и обхващат Омуртаг и 39 села.

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Държавният глава Румен Радев награди с Почетния знак на президента дейци на военната авиация. Генерал (о.з.) Михо Михов беше отличен за приноса му към развитието на Военновъздушните сили и укрепването на отбранителните способности на България, както и по случай навършените от него 75 години. За принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента беше удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Награждаването е в навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. На церемонията присъстваха и курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

С настъпващия празник за мен е огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента наши летци, командири и общественици за техния достоен професионален и житейски път и значителен принос за развитие на

Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малолетна, съобщава съдът на сайта си.

За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Пострадалото момиче, което е на 14 години, не е с опасност за живота, но има причинена средна телесна повреда - избиване на зъб, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Извършителят е неосъждан и не е имал досега криминални прояви.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, в което е обвинен, както и за съществуването на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, се обосновават от съдилището.

Определението н

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Същинската работа започна в село Величка в присъствието на секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев. В дейности ще бъдат инвестирани над 600 000 лева, уточни Шюкриев. Той допълни, че се очаква днес работата в първото село да приключи и екипите да се насочат към съседното село Звездица. По думите му дейностите започват, откъдето има най-осезаема нужда. 

Според проектното предложение, предстои подмяната на старите улични лампи с 3454 модерни LED осветители, които ще намалят значително енергийните разходи. Внедряването на системи за управление на енергията и инсталирането на фотоволтаичен генератор в Омуртаг допълнително ще оптимизират енергопотреблението и ще засилят енергийната независимост на общината, добавиха от администрацията.

Този проект представлява важна стъпка към устойчиво бъдеще за община Омуртаг, тъй като ще осигури по-добро осветление и по-голяма енергийна ефективност за над 23 000 жители в региона.

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

Церемония по награждаване на лауреатите на националния творчески конкурс, организиран от Съюза на слепите, под наименованието „Графити от думи и звуци“, се проведе в Националния пресклуб на . Конкурсът се организира под патронажа на Десислава Радева, съпруга на Президента на Република България.

Победителите излъчи жури в състав – Петя Йосифова – Хънкинс, Георги Арсов, Петър Чуков и Ина Вълчанова. Категориите на конкурса са стихотворение, разказ, есе и песен.

Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите, посочи в словото си, че на днешния ден – 15 септември, десетки милиони граждани на света отбелязват Международния ден на белия бастун, който символизира стремежа за независимост и достоен живот на хората със зрителни проблеми.

„Днес сме се събрали не да дискутираме проблемите, а да отбележим таланта на хората със зрителни про

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.