Начало Местен фокус Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
270
България

Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция.Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили.

| 18 Октомври 2024, 14:43 ч.
Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
Снимка © DFA

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха редица поражения, които затрудниха както снегопочистващата техника, така и възстановяването на електрозахранването в цялата област. 

Със заповед на областния управител е разпоредено още да се провери работата на държавните и общински горски стопанства в област Разград по почистване на опасните клони и дървета по републиканската и общинска пътна мрежа. Премахването на крайпътните опасни дървета и храстовидна растителност в региона започна преди месец. Санитарната сеч е с цел разширяване на пътните платна, тъй като падналите дървета и клони създават проблем на екипите на Областното пътно управление и пътноподдържащите фирми през зимните месеци, съобщи директорът на Областното пътно управление в Разград инж. Людмил Янев през септември на работна среща на Щаба за защита при бедствия и аварии.

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

Има решения за всички отворени „рани“ в централната част на Варна, каза кандидатът за кмет на район „Одесос“ от „БСП – Обединена левица“ Иван Великов, цитиран от предизборния щаб на коалицията. Той подчертава, че администрацията в 21 век трябва да бъде бърза, коректна и компетентна. Поради тази причина, ако спечели изборите, той ще изисква всички експерти в района да бъдат в непрекъснат контакт с гражданите и да решават проблемите им адекватно и в кратки срокове.

Великов посочва, че големите задачи пред района са намирането на най-добрия вариант за бъдещето на т.нар. "дупка" в центъра на Варна и на Колхозния пазар. И двете места трябва да придобият европейски вид, казва кандидатът за кмет. И уточнява, че е готов да направи допитване до жителите на „Одесос“, за да разбере какво е тяхното виждане за тези зони – как да из

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:19 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
270
България

Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция.Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили.

| 18 Октомври 2024, 14:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
Снимка © DFA

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен арест“, съобщиха от съда.

Въззивният съд е констатирал, че първоинстанционният не е отдал дължимото значение на здравословното състояние на Д. П., така както изисква чл. 56 ал. 3 Наказателно-процесуалния кодекс. Събраните доказателства по време на разследването дават основание да се приеме, че здравословно състояние на обвиняемия е трайно влошено и е несъвместимо с условия на арест, се посочва в съобщението.

Районна прокуратура–Враца Оряхово повдигна обвинение срещу 26-годишния мъж за това, че в ранните часове на 08.10.2024 г., в игрална зала в Оряхово ограби от друг гражданин сумата от 3302 лв., заплашвайки го с нож. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от св

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха редица поражения, които затрудниха както снегопочистващата техника, така и възстановяването на електрозахранването в цялата област. 

Със заповед на областния управител е разпоредено още да се провери работата на държавните и общински горски стопанства в област Разград по почистване на опасните клони и дървета по републиканската и общинска пътна мрежа. Премахването на крайпътните опасни дървета и храстовидна растителност в региона започна преди месец. Санитарната сеч е с цел разширяване на пътните платна, тъй като падналите дървета и клони създават проблем на екипите на Областното пътно управление и пътноподдържащите фирми през зимните месеци, съобщи директорът на Областното пътно управление в Разград инж. Людмил Янев през септември на работна среща на Щаба за защита при бедствия и аварии.

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

Има решения за всички отворени „рани“ в централната част на Варна, каза кандидатът за кмет на район „Одесос“ от „БСП – Обединена левица“ Иван Великов, цитиран от предизборния щаб на коалицията. Той подчертава, че администрацията в 21 век трябва да бъде бърза, коректна и компетентна. Поради тази причина, ако спечели изборите, той ще изисква всички експерти в района да бъдат в непрекъснат контакт с гражданите и да решават проблемите им адекватно и в кратки срокове.

Великов посочва, че големите задачи пред района са намирането на най-добрия вариант за бъдещето на т.нар. "дупка" в центъра на Варна и на Колхозния пазар. И двете места трябва да придобият европейски вид, казва кандидатът за кмет. И уточнява, че е готов да направи допитване до жителите на „Одесос“, за да разбере какво е тяхното виждане за тези зони – как да из

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.