Начало Местен фокус В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
289
България

В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври

С полицейска охрана в Кърджали пристигнаха бюлетините за цялата област за предстоящия парламентарен вот на 27 октомври.Пред присъстващите представители на областна администрация и Районната избирателна комисия, те бяха разтоварени за разпределяне и раздаване по общини.

| 18 Октомври 2024, 14:51 ч.
В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
Снимка © кореспонднет на БТА в Кърджали Валентина Стоева

С полицейска охрана в Кърджали пристигнаха бюлетините за цялата област за предстоящия парламентарен вот на 27 октомври. Пред присъстващите представители на областна администрация и Районната избирателна комисия, те бяха разтоварени за разпределяне и раздаване по общини.

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Те са от Хасково и Любимец, като част от тях са били установени с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

До 16:00 ч. в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за купуване на гласове.

С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съста

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване на специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни ген.-майор Матеев. Ще участваме с две тактически групи за специални операции. Лятото за първи път сертифицирахме две тактически групи наведнъж. Убеден съм, че всичко ще мине нормално и командването, заедно с ше

Задържани са 976 души за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотици през септември, а по линия на противодействието на нелегалната миграция са установени 666 нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това показват данните  на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията за нелегална миграция и наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебните производства за престъпления, свързани с наркотици за септември, са 505, като 543 са проведените специализирани операции. Разкрити са 21 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотици.

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 458 специализирани операции. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция са 182.

Припо

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Доставени бяха общо 260 000 бюлетини, а първата община, която трябва да ги приеме съгласно изготвения график, е община Крумовград, а последната - Черноочене, каза председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат. Той допълни, че през вчерашния ден са получени ролките за машинното гласуване, каквото ще има в 346 секции в областта. 

Във вторник (22 октомври) трябва да пристигнат и избирателните списъци. Тази вечер е и първото онлайн обучение на членовете на секционните избирателни комисии.

Беркант Барзат припомни, че право на глас на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври имат близо 275 хиляди избиратели от Кърджалийска област. Те ще гласуват в близо 530 секции, 40 от които подвижни, и ще избират народни представители измежду 114 кандидати в петмандатния избирателен район.

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търн

Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за тези дни са проверени 100 870 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 115 980 водачи и пътници. Съставени са 30 048 фиша и 6312 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 194 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от тях 90 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 104  – с над 1,2 на 1000, а 20 са отказали тестван

Криминалисти от Велики Преслав установиха двама извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

57-годишна жена е подала сигнал в полицейското управление в града, че неизвестен откраднал лек автомобил "Фолксваген", който е бил паркиран на ул.“ Илия Р. Блъсков“ в града. По нейни данни кражбата е станала за времето от 20:30 часа на 12 октомври до 4:00 ч.на следващия ден. Колата е била отключена, а контактният ключ е бил на таблото. Малко по-късно жената е установила, че автомобилът е върнат на същата улица, без липси и повреди, допълниха от полицията.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав са установили извършителите на противозаконно отнемане на автомобила - двама местни жители на 17 и 18 години. Младежите са направили п

Останалите без домове след пожарите през лятото в селата Воден и Крайново ще получат равна финансова помощ от по 17 614,84 лв. Средствата са от дарителската кампания, обявена от общината, а решението за разпределянето им бе гласувано единодушно на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Болярово. 

Набраните до началото на октомври средства са в размер на 228 992,87 лв. Те се разпределят по равно между 13 собственици на жилища, напълно опожарени от огнената стихия, минала през двете боляровски села през юли тази година. Десет жители на село Воден и трима на село Крайново ще получат помощта до три работни дни, като парите ще бъдат преведени по личните им банкови сметки, съобщават от общинския пресцентър. Средствата могат да се използват само за изграждане на жилища, допълват оттам.

Дарителската сметка продължава да бъде открита и по нея постъпват още средства,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:26 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
289
България

В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври

С полицейска охрана в Кърджали пристигнаха бюлетините за цялата област за предстоящия парламентарен вот на 27 октомври.Пред присъстващите представители на областна администрация и Районната избирателна комисия, те бяха разтоварени за разпределяне и раздаване по общини.

| 18 Октомври 2024, 14:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
В Кърджали пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври
Снимка © кореспонднет на БТА в Кърджали Валентина Стоева

С полицейска охрана в Кърджали пристигнаха бюлетините за цялата област за предстоящия парламентарен вот на 27 октомври. Пред присъстващите представители на областна администрация и Районната избирателна комисия, те бяха разтоварени за разпределяне и раздаване по общини.

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Те са от Хасково и Любимец, като част от тях са били установени с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

До 16:00 ч. в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за купуване на гласове.

С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съста

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване на специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни ген.-майор Матеев. Ще участваме с две тактически групи за специални операции. Лятото за първи път сертифицирахме две тактически групи наведнъж. Убеден съм, че всичко ще мине нормално и командването, заедно с ше

Задържани са 976 души за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотици през септември, а по линия на противодействието на нелегалната миграция са установени 666 нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това показват данните  на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията за нелегална миграция и наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебните производства за престъпления, свързани с наркотици за септември, са 505, като 543 са проведените специализирани операции. Разкрити са 21 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотици.

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 458 специализирани операции. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция са 182.

Припо

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Доставени бяха общо 260 000 бюлетини, а първата община, която трябва да ги приеме съгласно изготвения график, е община Крумовград, а последната - Черноочене, каза председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат. Той допълни, че през вчерашния ден са получени ролките за машинното гласуване, каквото ще има в 346 секции в областта. 

Във вторник (22 октомври) трябва да пристигнат и избирателните списъци. Тази вечер е и първото онлайн обучение на членовете на секционните избирателни комисии.

Беркант Барзат припомни, че право на глас на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври имат близо 275 хиляди избиратели от Кърджалийска област. Те ще гласуват в близо 530 секции, 40 от които подвижни, и ще избират народни представители измежду 114 кандидати в петмандатния избирателен район.

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търн

Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата за тези дни са проверени 100 870 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 115 980 водачи и пътници. Съставени са 30 048 фиша и 6312 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

В рамките на изминалата седмица са установени общо 194 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от тях 90 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 104  – с над 1,2 на 1000, а 20 са отказали тестван

Криминалисти от Велики Преслав установиха двама извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

57-годишна жена е подала сигнал в полицейското управление в града, че неизвестен откраднал лек автомобил "Фолксваген", който е бил паркиран на ул.“ Илия Р. Блъсков“ в града. По нейни данни кражбата е станала за времето от 20:30 часа на 12 октомври до 4:00 ч.на следващия ден. Колата е била отключена, а контактният ключ е бил на таблото. Малко по-късно жената е установила, че автомобилът е върнат на същата улица, без липси и повреди, допълниха от полицията.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав са установили извършителите на противозаконно отнемане на автомобила - двама местни жители на 17 и 18 години. Младежите са направили п

Останалите без домове след пожарите през лятото в селата Воден и Крайново ще получат равна финансова помощ от по 17 614,84 лв. Средствата са от дарителската кампания, обявена от общината, а решението за разпределянето им бе гласувано единодушно на днешната извънредна сесия на Общинския съвет в Болярово. 

Набраните до началото на октомври средства са в размер на 228 992,87 лв. Те се разпределят по равно между 13 собственици на жилища, напълно опожарени от огнената стихия, минала през двете боляровски села през юли тази година. Десет жители на село Воден и трима на село Крайново ще получат помощта до три работни дни, като парите ще бъдат преведени по личните им банкови сметки, съобщават от общинския пресцентър. Средствата могат да се използват само за изграждане на жилища, допълват оттам.

Дарителската сметка продължава да бъде открита и по нея постъпват още средства,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.