Начало Местен фокус Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
233
България

Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка

Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка.Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев.

| 18 Октомври 2024, 14:54 ч.
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Снимка © БТА

Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка. Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев.

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния си член Георги Шабански. „С бодър дух, все още играе в композициите и най-достойно се представя“, така го описа при поздрава към него председателят на клуба Виолета Иванова.

Георги Шабански е член на СК „Спартакисти – за здраве и дълголетие“ от 2007 г.

„Още през следващата година той завоюва три медала на републиканско първенство в Приморско. Наградите му връчи доц. д-р Еньо Бояджиев. Тогава той му пожела здраве и дълголетие. И ето, пожеланията се сбъднаха“, допълни Иванова.

Георги Шабански е спортистът, който е донесъл най-много награди за клуба.

За рождения ден поздравителен адрес от името на община Плевен му връчи началникът на отдел &bd

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за свет

Ул. „Стефан Караджа“ е основна в населеното място. Силно амортизирана в годините, върху част нея не е останала асфалтова настилка. Сега дългоочакваният ремонт започва. В дейностите ще бъдат инвестирани 463 000 лв., целево финансиране по споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, поясни Шюкриев.

По негови думи проектът е част от усилията на Община Омуртаг за подобряване на местната инфраструктура и ще осигури значително по-добри условия за жителите на селото. Днес във Величка бе извършена и подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела.

На официалната церемония за започване на ремонта от общинското ръководство, освен Шюкриев, е присъствала и Радостина Дончева - временно изпълняваща длъжността кмет на Омуртаг, както и експерти от администрацията. Присъединили са се и местни хора, споделили радостта си от подобренията в тяхното село.

Ремонтът на ул. „Стефан Караджа“ във Величка се очаква да приключи до края на настоящата година, каза секретарят на Общината. По негови думи веднага след това ще се премине към обновяване на важна за жителите на село Панайот Хитово улична отсечка.

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

От следващата година в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра ще заработи ядрено-магнитен резонанс. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов.

По думите му, новата техника е от висок клас и е от водеща фирма в производството на медицинска апаратура. Ядрено-магнитният резонанс е снабден с изкуствен интелект, който максимално съкращава времето за създаване на изображение.

„Усилията по осъществяване на това начинание започнаха още през 2022 година. През 2023 г. получихме първия транш в размер на половината от стойността на апарата, а тази година и другата половина. През септември бяха осигурени и средствата за цялостен ремонт и подготовка на сградата, където ще се намира ядрено-магнитният резонанс. Очакваме ремонтните дейности да стартират до броени дни и апаратът да бъде пуснат в експлоатация през пролетта на следващата година. Вс

Гръцките комунисти обявяват по радиостанцията си "Свободна Гърция" преди 75 години – на 16 октомври 1949 г., края на военните действия, с което приключва Гражданската война, която разтърсва страната.

Гръцката гражданска война (декември 1944 – януари 1945 и 1946–1949) е двуетапен конфликт, по време на който гръцките комунисти неуспешно се опитват да установят контрол над страната, отбелязва енциклопедия “Британика”. Първият етап от гражданската война започва само месеци преди окупацията на Гърция от нацистка Германия да приключи през октомври 1944 г. След изтеглянето на германските войски от Гърция през октомври, комунистите и гръцките роялистки партизани са събрани под британско покровителство в неспокойно коалиционно правителство в Атина. Но т

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:25 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
233
България

Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка

Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка.Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев.

| 18 Октомври 2024, 14:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Снимка © БТА

Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка. Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Община Омуртаг Емрах Шюкриев.

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния си член Георги Шабански. „С бодър дух, все още играе в композициите и най-достойно се представя“, така го описа при поздрава към него председателят на клуба Виолета Иванова.

Георги Шабански е член на СК „Спартакисти – за здраве и дълголетие“ от 2007 г.

„Още през следващата година той завоюва три медала на републиканско първенство в Приморско. Наградите му връчи доц. д-р Еньо Бояджиев. Тогава той му пожела здраве и дълголетие. И ето, пожеланията се сбъднаха“, допълни Иванова.

Георги Шабански е спортистът, който е донесъл най-много награди за клуба.

За рождения ден поздравителен адрес от името на община Плевен му връчи началникът на отдел &bd

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за свет

Ул. „Стефан Караджа“ е основна в населеното място. Силно амортизирана в годините, върху част нея не е останала асфалтова настилка. Сега дългоочакваният ремонт започва. В дейностите ще бъдат инвестирани 463 000 лв., целево финансиране по споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, поясни Шюкриев.

По негови думи проектът е част от усилията на Община Омуртаг за подобряване на местната инфраструктура и ще осигури значително по-добри условия за жителите на селото. Днес във Величка бе извършена и подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела.

На официалната церемония за започване на ремонта от общинското ръководство, освен Шюкриев, е присъствала и Радостина Дончева - временно изпълняваща длъжността кмет на Омуртаг, както и експерти от администрацията. Присъединили са се и местни хора, споделили радостта си от подобренията в тяхното село.

Ремонтът на ул. „Стефан Караджа“ във Величка се очаква да приключи до края на настоящата година, каза секретарят на Общината. По негови думи веднага след това ще се премине към обновяване на важна за жителите на село Панайот Хитово улична отсечка.

Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК.

По повод Деня на българския лекар ще се състои поредното издание на научния симпозиум "Чилова академия – 2024", организиран от колегията. Форумът ще бъде на 25 и 26 октомври в гранд хотел "Мургавец“ в Пампорово.

На заседание на Управителния съвет на РЛК е взето решение за присъждане на четири награди. Чиловата награда се присъжда на д-р Тодор Кантарджиев - председател на Българската асоциация на микробиолозите, за цялостния му научен и практически принос в областта на микробиологията. „Наградата на д-р Кантарджиев е и за активната му позиция и ангажираност с проблемите на общественото здраве в България, както и ползотворното сътрудничество и помощта, която той оказа на лечебните заведения в Смолянска област по време н

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

От следващата година в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра ще заработи ядрено-магнитен резонанс. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов.

По думите му, новата техника е от висок клас и е от водеща фирма в производството на медицинска апаратура. Ядрено-магнитният резонанс е снабден с изкуствен интелект, който максимално съкращава времето за създаване на изображение.

„Усилията по осъществяване на това начинание започнаха още през 2022 година. През 2023 г. получихме първия транш в размер на половината от стойността на апарата, а тази година и другата половина. През септември бяха осигурени и средствата за цялостен ремонт и подготовка на сградата, където ще се намира ядрено-магнитният резонанс. Очакваме ремонтните дейности да стартират до броени дни и апаратът да бъде пуснат в експлоатация през пролетта на следващата година. Вс

Гръцките комунисти обявяват по радиостанцията си "Свободна Гърция" преди 75 години – на 16 октомври 1949 г., края на военните действия, с което приключва Гражданската война, която разтърсва страната.

Гръцката гражданска война (декември 1944 – януари 1945 и 1946–1949) е двуетапен конфликт, по време на който гръцките комунисти неуспешно се опитват да установят контрол над страната, отбелязва енциклопедия “Британика”. Първият етап от гражданската война започва само месеци преди окупацията на Гърция от нацистка Германия да приключи през октомври 1944 г. След изтеглянето на германските войски от Гърция през октомври, комунистите и гръцките роялистки партизани са събрани под британско покровителство в неспокойно коалиционно правителство в Атина. Но т

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.