Начало Местен фокус Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
259
ВОТ 27 октомври 2024

Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври

Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говорител на Районна избирателна комисия Монтана.Той поясни, че от утре, 19 октомври, до 24 октомври ще се проведат обученията на участниците в секционните избирателни комисии (СИК) от 12-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Монтана.

| 18 Октомври 2024, 15:00 ч.
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Снимка © БТА

Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говорител на Районна избирателна комисия Монтана.

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Устойчива и трайна е тенденцията за постигане на съответствие и на средноденонощните норми. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева на брифинг в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) във връзка с функционирането на НСМКАВ.

Според данните за 2023 г. положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за отчитане на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие, каза тя. Колева добави, че подобряването на качеството на атмосферния въздух изисква време, ресурс, мерки и политики.

Тя обясни, че страната е разработила национална програма, приета с решение на Министерския съвет и разработена от Световната бан

Тест за отчитане на гласовете от хартиени бюлетини публикува Централната избирателна комисия (ЦИК) на сайта си. Той се намира в лявата част на сайта, в секция "Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г." - Обучителни материали.

На тази страница можете да проверите знанията си при разпознаването на действителни и недействителни гласове в зависимост от това как е попълнена една бюлетина.

От ЦИК посочват, че страницата е създадена с цел обучение и упражнение на членовете на секционните избирателни комисии, които ще извършват преброяването на гласовете в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Всеки желаещ може да провери знанията си. 

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Той поясни, че от утре, 19 октомври, до 24 октомври ще се проведат обученията на участниците в секционните избирателни комисии (СИК) от 12-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Монтана.

„Централната избирателна комисия (ЦИК) максимално се е опитала да улесни работата на СИК-овете, като е подготвила т.нар. чек листи, в които са включени всички необходими дейности в деня преди изборите, в деня на изборите и при предаването на материалите. Ако ангажираните като длъжностни лица се съобразят с тези чек листи, ще може да се справят, без да пропуснат нищо от дейността си за тези дни“, поясни Петко Петков.

Подвижните избирателни секции в област Монтана ще са 13. На местата, където са сформирани подвижни секции, хората с увреждания могат да подават заявление за гласуване от дома до 5 дни преди изборите. Общините, в които няма да има подвижни секции, са Бойчиновци, Вълчедръм, Вършец и Якимово.

В 183 от 292-те избирателни секции в 12-и МИР – Монтана ще има и по една машина за гласуване. Имащите право на глас в областта са 116 373, допълни Петков.

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници, служители и граждани. 

Според отчета за изминалата календарна година, при планирани приходи и разходи в размер на 29 345 143 лева, изпълнението е в размер на 26 976 247 лева. Най-голямото перо от разходите е било отново за функция „Образование“, където са изразходвани 11 464 322 лева. 

Непосредствено след тях се нареждат разходите за функция „Социално осигуряване и грижи“, чиито размер е 5 993 174 лева. За дейностите, свързани с „Жилищно строителство, БКС и околна среда“ са изразходвани 3 087 769 лева. Изплатените средства

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Близо 2000 старозагорци имат имен ден в деня, когато православната църква отбелязва паметта на Св. Петка (Петковден)- 14 октомври. Това съобщават от отдел „Гражданско състояние“ в община Стара Загора. Най-много от празнуващите носят името името Пенка – те са 1161. Доста по-скромно е представен вариантът Петка – само при 8 жени, а Петко се казват 708 мъже.

Припомняме, че днес, в навечерието на Петковден, старозагорското село Люляк отбеляза своя храмов празник с благотворителна инициатива за събиране на средства за реставрация на две църковни икони от храма „Св. Петка“, покровителка на населеното място.

Света преподобна Параскева Епиватска, наричана още Преподобна Петка, е сред най-почитаните светици в България и в православния свят. Била родена през ХI век в град Епиват. Родителите били заможни и добродетелни хора.

Параскева от

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:22 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
259
ВОТ 27 октомври 2024

Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври

Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говорител на Районна избирателна комисия Монтана.Той поясни, че от утре, 19 октомври, до 24 октомври ще се проведат обученията на участниците в секционните избирателни комисии (СИК) от 12-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Монтана.

| 18 Октомври 2024, 15:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Снимка © БТА

Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говорител на Районна избирателна комисия Монтана.

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Устойчива и трайна е тенденцията за постигане на съответствие и на средноденонощните норми. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева на брифинг в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) във връзка с функционирането на НСМКАВ.

Според данните за 2023 г. положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за отчитане на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие, каза тя. Колева добави, че подобряването на качеството на атмосферния въздух изисква време, ресурс, мерки и политики.

Тя обясни, че страната е разработила национална програма, приета с решение на Министерския съвет и разработена от Световната бан

Тест за отчитане на гласовете от хартиени бюлетини публикува Централната избирателна комисия (ЦИК) на сайта си. Той се намира в лявата част на сайта, в секция "Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г." - Обучителни материали.

На тази страница можете да проверите знанията си при разпознаването на действителни и недействителни гласове в зависимост от това как е попълнена една бюлетина.

От ЦИК посочват, че страницата е създадена с цел обучение и упражнение на членовете на секционните избирателни комисии, които ще извършват преброяването на гласовете в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.

Всеки желаещ може да провери знанията си. 

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

Той поясни, че от утре, 19 октомври, до 24 октомври ще се проведат обученията на участниците в секционните избирателни комисии (СИК) от 12-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Монтана.

„Централната избирателна комисия (ЦИК) максимално се е опитала да улесни работата на СИК-овете, като е подготвила т.нар. чек листи, в които са включени всички необходими дейности в деня преди изборите, в деня на изборите и при предаването на материалите. Ако ангажираните като длъжностни лица се съобразят с тези чек листи, ще може да се справят, без да пропуснат нищо от дейността си за тези дни“, поясни Петко Петков.

Подвижните избирателни секции в област Монтана ще са 13. На местата, където са сформирани подвижни секции, хората с увреждания могат да подават заявление за гласуване от дома до 5 дни преди изборите. Общините, в които няма да има подвижни секции, са Бойчиновци, Вълчедръм, Вършец и Якимово.

В 183 от 292-те избирателни секции в 12-и МИР – Монтана ще има и по една машина за гласуване. Имащите право на глас в областта са 116 373, допълни Петков.

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници, служители и граждани. 

Според отчета за изминалата календарна година, при планирани приходи и разходи в размер на 29 345 143 лева, изпълнението е в размер на 26 976 247 лева. Най-голямото перо от разходите е било отново за функция „Образование“, където са изразходвани 11 464 322 лева. 

Непосредствено след тях се нареждат разходите за функция „Социално осигуряване и грижи“, чиито размер е 5 993 174 лева. За дейностите, свързани с „Жилищно строителство, БКС и околна среда“ са изразходвани 3 087 769 лева. Изплатените средства

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Близо 2000 старозагорци имат имен ден в деня, когато православната църква отбелязва паметта на Св. Петка (Петковден)- 14 октомври. Това съобщават от отдел „Гражданско състояние“ в община Стара Загора. Най-много от празнуващите носят името името Пенка – те са 1161. Доста по-скромно е представен вариантът Петка – само при 8 жени, а Петко се казват 708 мъже.

Припомняме, че днес, в навечерието на Петковден, старозагорското село Люляк отбеляза своя храмов празник с благотворителна инициатива за събиране на средства за реставрация на две църковни икони от храма „Св. Петка“, покровителка на населеното място.

Света преподобна Параскева Епиватска, наричана още Преподобна Петка, е сред най-почитаните светици в България и в православния свят. Била родена през ХI век в град Епиват. Родителите били заможни и добродетелни хора.

Параскева от

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.