Начало Местен фокус При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
232
България

При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна

Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“ при натоварен трафик през почивните дни, съобщиха от дирекцията.Те ще контролират и подпомагат трафика в зависимост от динамиката и посоката на неговата интензивност.

| 18 Октомври 2024, 15:26 ч.
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Снимка © Областна дирекция на МВР - София

Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“ при натоварен трафик през почивните дни, съобщиха от дирекцията. Те ще контролират и подпомагат трафика в зависимост от динамиката и посоката на неговата интензивност.

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Първата за този мандат Годишна среща на местните власти се провежда в курортен комплекс "Албена". Тя е организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще продължи до 15 октомври

При откриването на срещата в зала "Перуника" президентът Румен Радев посочи, че в тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност. Той отбеляза, че Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се утвърждава като най-представителният глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева посочи, че през този мандат акцент за НСОРБ е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на общинските съвети. По думите на Георгиева това е пътят за бъ

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

В петък и събота, при натоварване на трафика, движението в тунела в посока София временно ще бъде спирано, като ще се осигуряват две ленти в посока Варна. 

В неделя реверсивното движение ще бъде в посока София. 

От ОД на МВР припомниха, че във връзка с ремонтно-възстановителни дейности на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ в петъчните дни за времето от 12:00 часа до 20:00 часа, а в съботните от 8:00 ч. до 16:00 часа в посока Варна моторните превозни средства (МПС) над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Витинска река“ по път 1-1 и се включват обратно при пътен възел „Ботевград“, след което при пътен възел „Правец“ се отклоняват по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“.

В неделните дни, за времето от 14:00 до 20:00 часа, в посока София МПС над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Осиковска Лакавица“ по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Правец“, след което при пътен възел „Ботевград“ се отклоняват по път 2-17 и път 1-1 и се връщат на магистралата при пътен възел „Витинска река“.

По време на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ Владислав Павликянов каза, че апелират водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“, касаеща тунелите „Правешки ханове“ и „Топли дол“.

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

По предложение на кмета на община Етрополе Владимир Александров са направени спешни ремонти на детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в общината. Средствата са дарени от местни дружества по благотворителна програма „Българските добродетели", съобщиха от общинската администрация. 

В детска градина „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ са ремонтирани три санитарни помещения, посочиха от общинската администрация. Кметът на община Етрополе благодари за финансовата помощ, както и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. 

По думите на Александров чрез тези проекти показват, че подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни. „Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчи

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

Съгласно Наредба на Община Враца строителни отпадъци до 1 куб.м, генерирани от домакинството, могат да се оставят до контейнерите, но тъй като се злоупотребява с това от администрацията са предприели допълнителни мерки. Тези отпадъци могат да се предават безвъзмездно в гаража на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС), от 8 до 17 часа, всеки работен ден.

Зам.- кметът смята, че това, което притеснява гражданите и ги спира да се възползват от възможността, е изискването всеки, предал отпадъци там, да се записва с три имена. „Това не е с це

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Всички горовладелски кооперации в община Чепеларе се с намалени обороти и с приблизително 20 процента спад на дърводобива в частните гори. Това съобщи Янко Карамитев, председател на сдружение „Горовладелец“ в родопския град.  Според Карамитев проблемите на кооперациите са заради свит пазар и намалено търсене на дървесина. От горовладелските кооперации в Чепеларе настояват да се ограничи вносът на фасониран дървен материал от Украйна или собствениците на гори да се компенсират заради проблема с по-евтината украинска дървесина.

Кооперациите изпитват затруднения с реализацията на продукцията – трупи, дърва, технологична дървесина. Според горовладелците един от факторите за намаленото търсене е вносът на по-евтина украинска дървесина. Това се отразява на цените на дървесината, с около 30% са паднали от 2022 г. досега стойностите при трупите. От нива до 300 л

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община ...
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Тикер в 19:22 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоен ...
Начало Местен фокус
232
България

При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна

Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“ при натоварен трафик през почивните дни, съобщиха от дирекцията.Те ще контролират и подпомагат трафика в зависимост от динамиката и посоката на неговата интензивност.

| 18 Октомври 2024, 15:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Снимка © Областна дирекция на МВР - София

Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“ при натоварен трафик през почивните дни, съобщиха от дирекцията. Те ще контролират и подпомагат трафика в зависимост от динамиката и посоката на неговата интензивност.

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Първата за този мандат Годишна среща на местните власти се провежда в курортен комплекс "Албена". Тя е организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще продължи до 15 октомври

При откриването на срещата в зала "Перуника" президентът Румен Радев посочи, че в тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност. Той отбеляза, че Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се утвърждава като най-представителният глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева посочи, че през този мандат акцент за НСОРБ е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на общинските съвети. По думите на Георгиева това е пътят за бъ

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

В петък и събота, при натоварване на трафика, движението в тунела в посока София временно ще бъде спирано, като ще се осигуряват две ленти в посока Варна. 

В неделя реверсивното движение ще бъде в посока София. 

От ОД на МВР припомниха, че във връзка с ремонтно-възстановителни дейности на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ в петъчните дни за времето от 12:00 часа до 20:00 часа, а в съботните от 8:00 ч. до 16:00 часа в посока Варна моторните превозни средства (МПС) над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Витинска река“ по път 1-1 и се включват обратно при пътен възел „Ботевград“, след което при пътен възел „Правец“ се отклоняват по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“.

В неделните дни, за времето от 14:00 до 20:00 часа, в посока София МПС над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Осиковска Лакавица“ по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Правец“, след което при пътен възел „Ботевград“ се отклоняват по път 2-17 и път 1-1 и се връщат на магистралата при пътен възел „Витинска река“.

По време на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ Владислав Павликянов каза, че апелират водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“, касаеща тунелите „Правешки ханове“ и „Топли дол“.

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

По предложение на кмета на община Етрополе Владимир Александров са направени спешни ремонти на детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в общината. Средствата са дарени от местни дружества по благотворителна програма „Българските добродетели", съобщиха от общинската администрация. 

В детска градина „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ са ремонтирани три санитарни помещения, посочиха от общинската администрация. Кметът на община Етрополе благодари за финансовата помощ, както и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. 

По думите на Александров чрез тези проекти показват, че подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни. „Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчи

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

Съгласно Наредба на Община Враца строителни отпадъци до 1 куб.м, генерирани от домакинството, могат да се оставят до контейнерите, но тъй като се злоупотребява с това от администрацията са предприели допълнителни мерки. Тези отпадъци могат да се предават безвъзмездно в гаража на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС), от 8 до 17 часа, всеки работен ден.

Зам.- кметът смята, че това, което притеснява гражданите и ги спира да се възползват от възможността, е изискването всеки, предал отпадъци там, да се записва с три имена. „Това не е с це

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Всички горовладелски кооперации в община Чепеларе се с намалени обороти и с приблизително 20 процента спад на дърводобива в частните гори. Това съобщи Янко Карамитев, председател на сдружение „Горовладелец“ в родопския град.  Според Карамитев проблемите на кооперациите са заради свит пазар и намалено търсене на дървесина. От горовладелските кооперации в Чепеларе настояват да се ограничи вносът на фасониран дървен материал от Украйна или собствениците на гори да се компенсират заради проблема с по-евтината украинска дървесина.

Кооперациите изпитват затруднения с реализацията на продукцията – трупи, дърва, технологична дървесина. Според горовладелците един от факторите за намаленото търсене е вносът на по-евтина украинска дървесина. Това се отразява на цените на дървесината, с около 30% са паднали от 2022 г. досега стойностите при трупите. От нива до 300 л

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Основна линия
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.