Начало Местен фокус Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
467
България

Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител".Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

| 18 Октомври 2024, 15:36 ч.
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Снимка © Николай Грудев

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщиха от съда.

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

От съда уточниха , че става дума за различни суми, които инспекторите в администрацията са поискали и приели като дар през 2015 година, без да им се следват. От 2015 година делото е било връщано пет пъти на прокуратурата за доразследване или отстраняване на нарушения.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив.

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Община Вършец подреди есенен кът за снимки пред сградата на Туристическия информационен център в курортния град, съобщиха от местната администрация. 

Есенният кът потапя жителите и гостите на Вършец в красотата на есента с много багри, ръчно тъкани черги и килими, кестени, тикви, кратуни, които в миналото местните хора са използвали за наливане на вода, плетени кошници от върбови клонки, есенни цветя, слама, есенни плодове, сухи стръкове царевица и т.н. Есенният кът работи от 8:30 до 17:00 часа, като всеки желаещ ще може да си направи снимки с приятели и семейството в него безплатно. От общината призовават гражданите да не нарушават целостта на украсата в есенния кът и да проявяват добросъвестност.

От община Вършец заявиха , че всички подобни стъпки са насочени към привличане на повече туристи във Вършец и подобряване на жизнената среда на местните хора. Със същата

От днес, 16 октомври, се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода Петрохан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на метеорологичната обстановка, обясниха от пътната агенция и припомниха, че през лятото участъкът бе един от възможните обходни маршрути за моторни превозни средства (МПС) над 12 т в посока София, след затварянето на участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ за модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

През ноември ще се ограничи и движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по път III-103 Роман – Мездра. Този маршрут също се ползва като алтернативен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се налага по пр

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Тикер в 20:23 ч.
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 64 ...
Начало Местен фокус
467
България

Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител".Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

| 18 Октомври 2024, 15:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Петима служители на Държавната автомобилна администрация в Хасково към 2015 година са осъдени на пробация за подкупи, съобщиха от съда
Снимка © Николай Грудев

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщиха от съда.

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява&l

Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти седмично" и "задължителни периодични срещи с пробационен служител". Петимата ще трябва да платят глоби от пет хиляди лева до шест хил. лв. Всички се лишават и от правото да заемат държавна длъжност за период от две години, гласи още решението.

От съда уточниха , че става дума за различни суми, които инспекторите в администрацията са поискали и приели като дар през 2015 година, без да им се следват. От 2015 година делото е било връщано пет пъти на прокуратурата за доразследване или отстраняване на нарушения.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив.

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Община Вършец подреди есенен кът за снимки пред сградата на Туристическия информационен център в курортния град, съобщиха от местната администрация. 

Есенният кът потапя жителите и гостите на Вършец в красотата на есента с много багри, ръчно тъкани черги и килими, кестени, тикви, кратуни, които в миналото местните хора са използвали за наливане на вода, плетени кошници от върбови клонки, есенни цветя, слама, есенни плодове, сухи стръкове царевица и т.н. Есенният кът работи от 8:30 до 17:00 часа, като всеки желаещ ще може да си направи снимки с приятели и семейството в него безплатно. От общината призовават гражданите да не нарушават целостта на украсата в есенния кът и да проявяват добросъвестност.

От община Вършец заявиха , че всички подобни стъпки са насочени към привличане на повече туристи във Вършец и подобряване на жизнената среда на местните хора. Със същата

От днес, 16 октомври, се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода Петрохан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на метеорологичната обстановка, обясниха от пътната агенция и припомниха, че през лятото участъкът бе един от възможните обходни маршрути за моторни превозни средства (МПС) над 12 т в посока София, след затварянето на участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ за модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

През ноември ще се ограничи и движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по път III-103 Роман – Мездра. Този маршрут също се ползва като алтернативен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се налага по пр

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.