Начало Местен фокус В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
309
България

В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление.В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф.

| 18 Октомври 2024, 15:35 ч.
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
Снимка © ОД на МВР - Търговище

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф. Никола Маринов“ в града в продължение на две години ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, ще усвоят основни правила за пътна безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева. 

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти. Коментарът му е във връзка с извънредното заседание на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. 

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът. 

Той обясни, че е в голяма дилема

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър Шумаров, организатор на събитието. На панаира се предлагат текстилни произведения, сладкарски изделия, забавления за децата и традиционната скара. В празника се включват търговци от Русе, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и други градове, уточняват организаторите.

"Малилак" възниква с идеята да се превърне в ежегоден есенен пазар на живи животни, напомни Шумаров. Той обясни, че тази година на събора няма да се предлагат животни заради забраната на Българската агенция по безопасност на храните.

Припомняме, че на 1 август тази година във връзка с влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношение на заболяването чума по дребните преживни животни, БАБХ въведе временна забрана за

Двугодишната обучителна програма ще бъде реализирана от служители на РУ-Търговище. В занятия по някои от темите ще се включат и представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище, Районна прокуратура-Търговище, Български Червен кръст и други партниращи на полицията организации и институции.

Особеностите на полицейската професия пред 18-те петокласници и техния класен ръководител Галина Петрова представи полицейски инспектор Валентин Величков от РУ-Търговище. Някои от новите малки приятели на полицейските служители, очевидно привлечени от професията им, отсега се интересуваха как след време биха могли да кандидатстват за постъпване на служба в МВР и могат ли да се готвят отсега за това. 

С интерес те разгледаха показаните им помощни средства, които използват при изпълнение на задълженията си служителите на реда в регламентирани от закона случаи – стоп-палка, белезници, полицейска палка. Децата бяха започнати с основни моменти в предстоящата обучителна програма в рамките на Детското полицейско управление.

Накрая всички те поискаха да се снимат с полицейския служител и представените им помощни средства, и възприеха с ентусиазъм новината, че в едни от следващите занятия ще могат да усвоят прилагане на различни техники от полицейската лична защита и да се запознаят с уменията на полицейското следово куче, добави Кръстева. 

Дългосрочната националната превантивна програма „Детско полицейско управление“ е започнала през 2016 г. по инициатива на МВР. В област Търговище се осъществява и в другите две районни управления в състава на областната дирекция – в РУ-Попово и РУ-Омуртаг. Както съобщихме, в трите детски полицейски управления в областта са включени деца от трети до шести клас, като участието им е доброволно. По програмата се работи от самото начало и интересът на децата е голям. 

Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаляне, съобщиха от агенцията.

До момента на трасето е извършено студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, земен изкоп и полагане на трошен камък. Предстои през следващата седмица да започне полагането на неплътна асфалтова смес, изрязване на фугите и почистване на основата.

Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности.

Дейностите са възложени на фирмата, с която АПИ има договор по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Софийска област.

От АПИ посочват, че превантивното поддържане на път II-82 Самоков - София

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

За една седмица в област Враца са станали 19 катастрофи, има седем ранени и един загинал, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи във Враца, главен инспектор Христо Димитров. На брифинг той посочи, че са съставени 140 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 871 обикновени фиша.

По думите на инспектор Димитров 285 са електронните фишове, удостоверяващи водачи, които превишават скоростния режим. Общо девет души са заловени да шофират след употреба на наркотици и алкохол. 

За една седмица са регистрирани 31 глоби за колани, установени са 10 неправоспособни водачи и 14, които шофират без задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Органите на реда са издали и 68 заповеди за принудителни административни мерки. 

„С тези седмични брифинги очакваме граж

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът нало ...
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за мъже и жени с увреден слух на 20 октомври, съобщи Петромир Панайотов, съдия и треньор в шуменския шахматен ...
Верижна катастрофа стана на пътя между Петрич и Сандански, очаква се движението да бъде възстановено, казаха от полицията
Верижна катастрофа стана следобед на пътя от Петрич за Граничния контролно-пропускателен пункт "Златарево". В катастрофата участват три леки автомобила, към момента няма информация ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Тикер в 20:18 ч.
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 64 ...
Начало Местен фокус
309
България

В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление.В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф.

| 18 Октомври 2024, 15:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
В Търговище отново започнаха дейностите в Детско полицейско управление
Снимка © ОД на МВР - Търговище

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф. Никола Маринов“ в града в продължение на две години ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, ще усвоят основни правила за пътна безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева. 

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти. Коментарът му е във връзка с извънредното заседание на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. 

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът. 

Той обясни, че е в голяма дилема

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър Шумаров, организатор на събитието. На панаира се предлагат текстилни произведения, сладкарски изделия, забавления за децата и традиционната скара. В празника се включват търговци от Русе, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и други градове, уточняват организаторите.

"Малилак" възниква с идеята да се превърне в ежегоден есенен пазар на живи животни, напомни Шумаров. Той обясни, че тази година на събора няма да се предлагат животни заради забраната на Българската агенция по безопасност на храните.

Припомняме, че на 1 август тази година във връзка с влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношение на заболяването чума по дребните преживни животни, БАБХ въведе временна забрана за

Двугодишната обучителна програма ще бъде реализирана от служители на РУ-Търговище. В занятия по някои от темите ще се включат и представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище, Районна прокуратура-Търговище, Български Червен кръст и други партниращи на полицията организации и институции.

Особеностите на полицейската професия пред 18-те петокласници и техния класен ръководител Галина Петрова представи полицейски инспектор Валентин Величков от РУ-Търговище. Някои от новите малки приятели на полицейските служители, очевидно привлечени от професията им, отсега се интересуваха как след време биха могли да кандидатстват за постъпване на служба в МВР и могат ли да се готвят отсега за това. 

С интерес те разгледаха показаните им помощни средства, които използват при изпълнение на задълженията си служителите на реда в регламентирани от закона случаи – стоп-палка, белезници, полицейска палка. Децата бяха започнати с основни моменти в предстоящата обучителна програма в рамките на Детското полицейско управление.

Накрая всички те поискаха да се снимат с полицейския служител и представените им помощни средства, и възприеха с ентусиазъм новината, че в едни от следващите занятия ще могат да усвоят прилагане на различни техники от полицейската лична защита и да се запознаят с уменията на полицейското следово куче, добави Кръстева. 

Дългосрочната националната превантивна програма „Детско полицейско управление“ е започнала през 2016 г. по инициатива на МВР. В област Търговище се осъществява и в другите две районни управления в състава на областната дирекция – в РУ-Попово и РУ-Омуртаг. Както съобщихме, в трите детски полицейски управления в областта са включени деца от трети до шести клас, като участието им е доброволно. По програмата се работи от самото начало и интересът на децата е голям. 

Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаляне, съобщиха от агенцията.

До момента на трасето е извършено студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, земен изкоп и полагане на трошен камък. Предстои през следващата седмица да започне полагането на неплътна асфалтова смес, изрязване на фугите и почистване на основата.

Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности.

Дейностите са възложени на фирмата, с която АПИ има договор по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Софийска област.

От АПИ посочват, че превантивното поддържане на път II-82 Самоков - София

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

За една седмица в област Враца са станали 19 катастрофи, има седем ранени и един загинал, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи във Враца, главен инспектор Христо Димитров. На брифинг той посочи, че са съставени 140 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 871 обикновени фиша.

По думите на инспектор Димитров 285 са електронните фишове, удостоверяващи водачи, които превишават скоростния режим. Общо девет души са заловени да шофират след употреба на наркотици и алкохол. 

За една седмица са регистрирани 31 глоби за колани, установени са 10 неправоспособни водачи и 14, които шофират без задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Органите на реда са издали и 68 заповеди за принудителни административни мерки. 

„С тези седмични брифинги очакваме граж

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Верижна катастрофа стана на пътя между Петрич и Сандански, очаква се движението да бъде възстановено, казаха от полицията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.