Начало В детайли Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
349
България

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански.

| 18 Октомври 2024, 15:56 ч.
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Снимка © БТА

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината. 

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански. Празничните прояви ще продължат с прожекция от 13:00 часа на документалния филм "Балкан Спомени летят", каза още тя и добави, че филмът е посветен на Владимир Балкан - военен летец и носител на орден за храброст и пионер на българската бойна авиация. 

На 20 октомври 1912 г. Свети Врач, днешен Сандански, е освободен от османско иго по време на Балканската война (1912-1913). На този ден отряд на Седма пехотна Рилска дивизия минава победоносно през града и го присъединява към освободените български територии. До освобождението си село Свети Врач наброявало около 900 жители. То се оформя като един от първите тютюнопроизводителни центрове. През 1912 г. Свети врач е обявен за град. През 1913, 1918 и 1925 година в него се заселват много бежанци от селата на Беломорието – Крушево, Скрижево, Баница, Кърчово, Зарово, Порой, Дойран. През 1919 г. в Свети Врач се преместват всички околийски управления от град Мелник, настанени в освободените сгради на Втора армия. Така селището се превръща в околийски център и при преброяването през 1920 г. вече има 1153 жители. С Указ 795 от 28 септември 1949 г. град Свети Врач е преименуван на Сандански, в знак на почит към българския революционер Яне Сандански, се посочва в информация на отдел "Справочна" на . 

Апелативният съд в Бургас измени мярката за неотклонение на обвинен в ръководене на престъпна група за трафик на мигранти. Той е освободен от ареста срещу "парична гаранция" от 15 000 лева, съобщиха от съда.

Предявеното срещу Красимир Г. обвинение е за ръководене на престъпна група от шестима души, които подпомагали чужденци да преминават през страната. Според разследването той е давал разпореждания, осигурявал бежанците, получавал координати/точки с местонахождението на чуждите граждани и предоставял същите на наетите шофьори, организирал получаването, събирането и разпределението на паричните средства за трафика. 

По досъдебното производство, което е започнало през февруари 2024 година, са привлечени шестима обвиняеми. Изменяйки мярката за неотклонение на Красимир Г., апелативните магистрати са взели предвид факта, че той е неосъждан, има родителски ангажимент към

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Тикер в 20:24 ч.
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024&l ...
Начало В детайли
349
България

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината.Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански.

| 18 Октомври 2024, 15:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си
Снимка © БТА

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината. 

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански. Празничните прояви ще продължат с прожекция от 13:00 часа на документалния филм "Балкан Спомени летят", каза още тя и добави, че филмът е посветен на Владимир Балкан - военен летец и носител на орден за храброст и пионер на българската бойна авиация. 

На 20 октомври 1912 г. Свети Врач, днешен Сандански, е освободен от османско иго по време на Балканската война (1912-1913). На този ден отряд на Седма пехотна Рилска дивизия минава победоносно през града и го присъединява към освободените български територии. До освобождението си село Свети Врач наброявало около 900 жители. То се оформя като един от първите тютюнопроизводителни центрове. През 1912 г. Свети врач е обявен за град. През 1913, 1918 и 1925 година в него се заселват много бежанци от селата на Беломорието – Крушево, Скрижево, Баница, Кърчово, Зарово, Порой, Дойран. През 1919 г. в Свети Врач се преместват всички околийски управления от град Мелник, настанени в освободените сгради на Втора армия. Така селището се превръща в околийски център и при преброяването през 1920 г. вече има 1153 жители. С Указ 795 от 28 септември 1949 г. град Свети Врач е преименуван на Сандански, в знак на почит към българския революционер Яне Сандански, се посочва в информация на отдел "Справочна" на . 

Апелативният съд в Бургас измени мярката за неотклонение на обвинен в ръководене на престъпна група за трафик на мигранти. Той е освободен от ареста срещу "парична гаранция" от 15 000 лева, съобщиха от съда.

Предявеното срещу Красимир Г. обвинение е за ръководене на престъпна група от шестима души, които подпомагали чужденци да преминават през страната. Според разследването той е давал разпореждания, осигурявал бежанците, получавал координати/точки с местонахождението на чуждите граждани и предоставял същите на наетите шофьори, организирал получаването, събирането и разпределението на паричните средства за трафика. 

По досъдебното производство, което е започнало през февруари 2024 година, са привлечени шестима обвиняеми. Изменяйки мярката за неотклонение на Красимир Г., апелативните магистрати са взели предвид факта, че той е неосъждан, има родителски ангажимент към

Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от пресслужбата на областната администрация.

Мотивите за връщане на Наредбата са неспазване на разпоредбите на Закона за нормативните актове и на указ, касаещ прилагането му, който регламентира формата и строежа на акта, както и правилата за формулиране на неговите разпоредби. Това се посочва в аргументите за решението на областния управител, цитирани от пресслужбата на администрацията.

Припомняме, че с решение от последното си заседание през септември, Общинският съвет гласува нова наредба, уреждаща реда и условията за поставяне на преместваеми обекти (павилиони, рекламни съоръжения и други елементи на градското обзавеждане). Внесеното от кмета на Ямбол Валентин Ревански предложение предизвика дискусия

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.