Начало Местен фокус Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
334
България

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков.Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

| 18 Октомври 2024, 15:59 ч.
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Снимка © БТА

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка Green Bridge във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните

Областният управител на Велико Търново подкрепи финансирането на общински обекти, пострадали от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Общата стойност на исканията е в размер на 1,1 милиона лева.

Предстои документите, подадени от кметовете на общините Лясковец и Велико Търново, свързани с обекти в двата района, да бъдат изпратени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

За територията на община Лясковец искания са подадени за аварийни ремонти на детската градина, читалището и сградата на кметството в село Драгижево, като разчетите са за близо 122 хиляди лева с ДДС.

Община Велико Търново е подала предложения за финансиране на 10 обекта, пострадали от градушката. В общинския център това  е покривът на СУ“Вела Благоева“, джамията в квартал „Света Гора“ и кат

Общинският съвет в Благоевград ще заседава днес извънредно, съобщиха от Община Благоевград на сайта си. Дневният ред предвижда изменение на решение на местния парламент от 27 септември, с което фолклорен ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград се преобразуват от общински културни институции в общински културни институти. 

председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков каза, че причина за свикване на извънредното заседание, е конкретно свързана с ансамбъл „Пирин“. Решението, взето от общинските съветници, предвижда преобразуването да стане от 1 януари 2025 г. На днешното заседание ще се разгледа предложението да бъде изменено в частта си за фолклорния ансамбъл, с което промяната да влезе в сила незабавно. 

Причина за това е възможност за кандидатстване за финансиране от Национале

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй д-р Иван Башлиев по повод днешния Световен ден на менопаузата. 

Д-р Башлиев напомни, че е важно всяка жена на възраст след 45 години да прави периодични профилактични прегледи и състоянието да се следи от лекар. 

Той обясни, че в годините назад е имало периоди, в които водещи гинеколози са отричали хормоналната терапия, използвана за менопаузата. „Имаше време, в което се залиташе по билки, корени, цветя и други природни лечения, но напоследък от лекарското съсловие осъзнаха, че вече има много модерни и щадящи терапии, основани на хормони, благодарение на които жените водят пълноценен живот“, допълни специали

Съгласно Наредба на Община Враца строителни отпадъци до 1 куб.м, генерирани от домакинството, могат да се оставят до контейнерите, но тъй като се злоупотребява с това от администрацията са предприели допълнителни мерки. Тези отпадъци могат да се предават безвъзмездно в гаража на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС), от 8 до 17 часа, всеки работен ден.

Зам.- кметът смята, че това, което притеснява гражданите и ги спира да се възползват от възможността, е изискването всеки, предал отпадъци там, да се записва с три имена. „Това не е с цел да се контролират хората, а с цел да се отчитаме ние след това този отпадък по какъв начин е пристигнал в двора на общинското предприятие, защото Законът за управление на отпадъците го изисква“, обясни Цветан Стоичков.

Едрогабаритните отпадъци като мебели, дивани, матраци могат да се предават също безвъзмездно в Регионалното депо край с.Косталево.

По думите на зам.-кмета другият основен проблем е изхвърлянето на битов отпадък в кафявите контейнери за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци. Наблюдението на администрацията е, че масово на гражданите им е по-лесно да изхвърлят пликчето с битови отпадъци в кафявия контейнер, вместо да отварят металния капак на сивия.

„Това оскъпява обработването на боклука. Когато зацапаме зеления отпадък с битов, вече не можем да го вкараме в композиращата инсталация и автоматично отива да се депонира на клетка. Дори не можем да го вкараме и в сепарацията за разделно събиране. Това е сериозен проблем. Когато един отпадък не се сепарира, а директно се генерира на клетка, стойността му с отчисленията се увеличава и това го плащаме всички ние, гражданите“, посочи заместник -кметът на Враца.

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Кандидатът за народен представител и водач на листата на "Възраждане" за Перник Димо Дренчев изрази загриженост за демографското състояние на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Демографската криза у нас е основен приоритет за "Възраждане", заяви той и добави, че тази криза не е просто социален, но и национален проблем.

"Нашата нация се свива с тревожни темпове, а това води до срив в икономиката, образованието и здравеопазването. Липсата на адекватни мерки от страна на държавата е основната причина за задълбочаването на този проблем. От "Възраждане" вярваме, че е време да се предприемат решителни действия", посочи още кандидатът. 

Според него основният фактор, възпрепятстващ младите хора да създават семейства, е несигурността в доходите и трудностите, с които се сблъскват при формирането на семейство. "Искаме да създадем среда, в която младите семе

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община ...
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Тикер в 20:20 ч.
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 64 ...
Начало Местен фокус
334
България

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков.Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

| 18 Октомври 2024, 15:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник -кметът на Враца Цветан Стоичков
Снимка © БТА

Гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, призова заместник-кметът на Враца Цветан Стоичков. Той коментира два основни проблема – изхвърлянето до контейнерите на строителни, едрогабаритни отпадъци и гуми и изхвърлянето на битов отпадък в контейнерите за зелени отпадъци.

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка Green Bridge във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните

Областният управител на Велико Търново подкрепи финансирането на общински обекти, пострадали от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Общата стойност на исканията е в размер на 1,1 милиона лева.

Предстои документите, подадени от кметовете на общините Лясковец и Велико Търново, свързани с обекти в двата района, да бъдат изпратени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

За територията на община Лясковец искания са подадени за аварийни ремонти на детската градина, читалището и сградата на кметството в село Драгижево, като разчетите са за близо 122 хиляди лева с ДДС.

Община Велико Търново е подала предложения за финансиране на 10 обекта, пострадали от градушката. В общинския център това  е покривът на СУ“Вела Благоева“, джамията в квартал „Света Гора“ и кат

Общинският съвет в Благоевград ще заседава днес извънредно, съобщиха от Община Благоевград на сайта си. Дневният ред предвижда изменение на решение на местния парламент от 27 септември, с което фолклорен ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград се преобразуват от общински културни институции в общински културни институти. 

председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков каза, че причина за свикване на извънредното заседание, е конкретно свързана с ансамбъл „Пирин“. Решението, взето от общинските съветници, предвижда преобразуването да стане от 1 януари 2025 г. На днешното заседание ще се разгледа предложението да бъде изменено в частта си за фолклорния ансамбъл, с което промяната да влезе в сила незабавно. 

Причина за това е възможност за кандидатстване за финансиране от Национале

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй д-р Иван Башлиев по повод днешния Световен ден на менопаузата. 

Д-р Башлиев напомни, че е важно всяка жена на възраст след 45 години да прави периодични профилактични прегледи и състоянието да се следи от лекар. 

Той обясни, че в годините назад е имало периоди, в които водещи гинеколози са отричали хормоналната терапия, използвана за менопаузата. „Имаше време, в което се залиташе по билки, корени, цветя и други природни лечения, но напоследък от лекарското съсловие осъзнаха, че вече има много модерни и щадящи терапии, основани на хормони, благодарение на които жените водят пълноценен живот“, допълни специали

Съгласно Наредба на Община Враца строителни отпадъци до 1 куб.м, генерирани от домакинството, могат да се оставят до контейнерите, но тъй като се злоупотребява с това от администрацията са предприели допълнителни мерки. Тези отпадъци могат да се предават безвъзмездно в гаража на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС), от 8 до 17 часа, всеки работен ден.

Зам.- кметът смята, че това, което притеснява гражданите и ги спира да се възползват от възможността, е изискването всеки, предал отпадъци там, да се записва с три имена. „Това не е с цел да се контролират хората, а с цел да се отчитаме ние след това този отпадък по какъв начин е пристигнал в двора на общинското предприятие, защото Законът за управление на отпадъците го изисква“, обясни Цветан Стоичков.

Едрогабаритните отпадъци като мебели, дивани, матраци могат да се предават също безвъзмездно в Регионалното депо край с.Косталево.

По думите на зам.-кмета другият основен проблем е изхвърлянето на битов отпадък в кафявите контейнери за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци. Наблюдението на администрацията е, че масово на гражданите им е по-лесно да изхвърлят пликчето с битови отпадъци в кафявия контейнер, вместо да отварят металния капак на сивия.

„Това оскъпява обработването на боклука. Когато зацапаме зеления отпадък с битов, вече не можем да го вкараме в композиращата инсталация и автоматично отива да се депонира на клетка. Дори не можем да го вкараме и в сепарацията за разделно събиране. Това е сериозен проблем. Когато един отпадък не се сепарира, а директно се генерира на клетка, стойността му с отчисленията се увеличава и това го плащаме всички ние, гражданите“, посочи заместник -кметът на Враца.

Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ (2021-2027), се посочва в съобщение на представителната фейсбук страница „Подкрепа за теб“. Целта на инициативата е материална подкрепа чрез пакети с продукти, предназначени за новородени деца от целевите групи, допълнена със съпътстващи мерки за повишаване на тяхното благосъстояние и в подкрепа на тяхното социално включване.

Предвидено е пакетите да се предоставят за новородени деца от бедни семейства, деца, при които е установен риск от изоставяне - деца настанени в приемни семейства, деца на родители, жертви на насилие. Процедурата е с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане (АСП). По нея асоциирани партньори на кандидата могат да бъдат всички общини по сми

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Кандидатът за народен представител и водач на листата на "Възраждане" за Перник Димо Дренчев изрази загриженост за демографското състояние на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Демографската криза у нас е основен приоритет за "Възраждане", заяви той и добави, че тази криза не е просто социален, но и национален проблем.

"Нашата нация се свива с тревожни темпове, а това води до срив в икономиката, образованието и здравеопазването. Липсата на адекватни мерки от страна на държавата е основната причина за задълбочаването на този проблем. От "Възраждане" вярваме, че е време да се предприемат решителни действия", посочи още кандидатът. 

Според него основният фактор, възпрепятстващ младите хора да създават семейства, е несигурността в доходите и трудностите, с които се сблъскват при формирането на семейство. "Искаме да създадем среда, в която младите семе

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.