Начало Местен фокус АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
252
България

АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков

Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаляне, съобщиха от агенцията.До момента на трасето е извършено студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, земен изкоп и полагане на трошен камък. Предстои през следващата седмица да започне полагането на неплътна асфалтова смес, изрязване на фугите и почистване на основата.

| 18 Октомври 2024, 16:04 ч.
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Снимка © БТА

Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаляне, съобщиха от агенцията.

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

За резултатите от ефективността на работата на служебния министър на вътрешните работи ще съдим след изборите. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев на въпрос за кадровите промени в структурите на МВР и активността за пресичане на купения вот. Държавният глава присъства на тържествен ритуал по повод Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили пред Паметника на летеца в София.

Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите, каза Радев.

На въпрос дали вижда предизборната кампания като ползотворна, динамична, позитивна, президентът отговори: "не".

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

До момента на трасето е извършено студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, земен изкоп и полагане на трошен камък. Предстои през следващата седмица да започне полагането на неплътна асфалтова смес, изрязване на фугите и почистване на основата.

Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности.

Дейностите са възложени на фирмата, с която АПИ има договор по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Софийска област.

От АПИ посочват, че превантивното поддържане на път II-82 Самоков - София ще осигури възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката. Те ще осигурят добро отводняване на пътния участък и ще възстановят експлоатационното състояние на пътните съоръжения и ландшафтното оформяне. 

Второкласният път има голямо стопанско и икономическо значение за региона. Ремонтът ще повиши безопасността на пътуване и ще намали предпоставките за пътни произшествията, се посочва още в съобщението. 

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

България може да бъде реиндустриализирана по наши разчети с минимум 35 индустриални парка. Индустриалният парк, освен привличане на инвеститори веднага, дава възможност за икономическо, социално развитие, рефлектира върху образователната инфраструктура. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

По негови думи индустриалните паркове са единственият прост и ефективен механизъм за преодоляването на регионалните диспропорции. “Те привличат висококвалифицирана работна ръка, привличат образовани хора. Стандартът на живот, който тези паркове осигуряват, ще започне да уеднаквява социалния статус в различните региони на България. Неслучайно в програмата на министерството с предварителен бонус точ

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Очаква се ремонтът да приключи преди началото на зимния сезон. 

Репортер видя, че в тази отсечка се отстраняват дървета и клони, които са в непосредствена близост до пътя и около електрическите стълбове при село Долни Пасарел. 

Припомняме, че многократно институции и представители на местната и държавната власт предупредиха за лошото състояние на пътя. 

Както информира, по време на изнесено заседание на Комисията по туризъм в 50-ото Народно събрание бе дискутиран този проблем. Кметът на община Самоков Ангел Джоргов посочи, че основите проблеми до курортите в Самоковско са довеждащата инфраструктура. От АПИ обмисляха и поставянето на разделителни колчета и знаци за по-голямата безопасност. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Ал ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малоле ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
Тикер в 20:23 ч.
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 64 ...
Начало Местен фокус
252
България

АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков

Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаляне, съобщиха от агенцията.До момента на трасето е извършено студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, земен изкоп и полагане на трошен камък. Предстои през следващата седмица да започне полагането на неплътна асфалтова смес, изрязване на фугите и почистване на основата.

| 18 Октомври 2024, 16:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Снимка © БТА

Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаляне, съобщиха от агенцията.

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

За резултатите от ефективността на работата на служебния министър на вътрешните работи ще съдим след изборите. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев на въпрос за кадровите промени в структурите на МВР и активността за пресичане на купения вот. Държавният глава присъства на тържествен ритуал по повод Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили пред Паметника на летеца в София.

Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите, каза Радев.

На въпрос дали вижда предизборната кампания като ползотворна, динамична, позитивна, президентът отговори: "не".

Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Шумен. Той бе представен на брифинг от кмета на общината проф. Христо Христов. 

Инж. Ваньов заменя на поста Лиляна Янкова-Гайдаржиева, която беше представена като зам.-кмет по строителство и благоустройство на пресконференция на 1 юли, след като предишният заместник-кмет по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов подаде заявление за напускане на поста.

Проф. Христов каза за инж. Ваньов, че има над 20-годишен опит в областта на индустриалното и гражданското строителство, с богат опит е като ръководител на инвестиционни проекти и в чужбина - в Казахстан, Татарстан, Австралия, Украйна. Инж. Ваньов е работил и за внедряването на високотехнологични и иновативни решения в областта на енергетиката, енергийната ефективност, както и по техническото изпълнение и отчитане на

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

До момента на трасето е извършено студено фрезоване на асфалтобетонната настилка, земен изкоп и полагане на трошен камък. Предстои през следващата седмица да започне полагането на неплътна асфалтова смес, изрязване на фугите и почистване на основата.

Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности.

Дейностите са възложени на фирмата, с която АПИ има договор по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Софийска област.

От АПИ посочват, че превантивното поддържане на път II-82 Самоков - София ще осигури възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката. Те ще осигурят добро отводняване на пътния участък и ще възстановят експлоатационното състояние на пътните съоръжения и ландшафтното оформяне. 

Второкласният път има голямо стопанско и икономическо значение за региона. Ремонтът ще повиши безопасността на пътуване и ще намали предпоставките за пътни произшествията, се посочва още в съобщението. 

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

България може да бъде реиндустриализирана по наши разчети с минимум 35 индустриални парка. Индустриалният парк, освен привличане на инвеститори веднага, дава възможност за икономическо, социално развитие, рефлектира върху образователната инфраструктура. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

По негови думи индустриалните паркове са единственият прост и ефективен механизъм за преодоляването на регионалните диспропорции. “Те привличат висококвалифицирана работна ръка, привличат образовани хора. Стандартът на живот, който тези паркове осигуряват, ще започне да уеднаквява социалния статус в различните региони на България. Неслучайно в програмата на министерството с предварителен бонус точ

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Очаква се ремонтът да приключи преди началото на зимния сезон. 

Репортер видя, че в тази отсечка се отстраняват дървета и клони, които са в непосредствена близост до пътя и около електрическите стълбове при село Долни Пасарел. 

Припомняме, че многократно институции и представители на местната и държавната власт предупредиха за лошото състояние на пътя. 

Както информира, по време на изнесено заседание на Комисията по туризъм в 50-ото Народно събрание бе дискутиран този проблем. Кметът на община Самоков Ангел Джоргов посочи, че основите проблеми до курортите в Самоковско са довеждащата инфраструктура. От АПИ обмисляха и поставянето на разделителни колчета и знаци за по-голямата безопасност. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Сфера
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Основна линия
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
На преден план
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Сфера
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.