Начало В детайли ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
684
България

ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана

Решението е окончателно и с него се оставя в сила решението на Апелативен съд - Пловдив.Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни.

| 18 Октомври 2024, 16:32 ч.
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Снимка © Христо Касабов

Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловдив, съобщиха от съда.

Съветът на Европейския съюз (ЕС) по околната среда окончателно прие новата Директива относно качеството на атмосферния въздух и по-чист въздух за Европа, обединяваща двете директиви на ЕС за качеството на атмосферния въздух в една. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Решението е свързано с целите за нулево замърсяване, така че в рамките на Съюза качеството на въздуха постепенно да се подобрява до нива, които да не са вредни за човешкото здраве, естествените екосистеми и биоразнообразието, съобразно най-добрите налични и актуални научни доказателства, допринасяйки по този начин за среда без токсични вещества, най-късно до 2050 г., допълниха от ресорното министерство. 

Новите правила определят по-строги граници и целеви стойности за 2030 г. в сравнение с настоящите правила за няколко замърсители, включително прахови частици и серен диоксид, каз

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Около една трета от пациентите, получили инсулт, успяват да се ресоциализират, показват междинни резултати от проучването „Идентификация на непосрещнати потребности на преживели инсулт и/или диагностицирани с афазия на територията на Столична община“. Данните бяха представени пред журналисти от д-р Георги Георгиев от Асоциацията по инсулт и афазия. Проучването се извършва от асоциацията сред 370 пациенти в София и в страната, в периода септември – октомври 2024 г. Допитването е извършено по програма „Европа“ на Столична община.

Годишно в България се регистрират близо 50 хиляди случая на инсулт, но няма данни колко от пациентите са засегнати от афазия, каза д-р Георги Георгиев от асоциацията. В света данните показват, че засегнатите от афазия в резултат на инсулт са 25-30%, каза още той.  В страната ни афазията у пациентите се констатира, но ня

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Решението е окончателно и с него се оставя в сила решението на Апелативен съд - Пловдив. Делото пред върховния съд бе образувано по протест и жалба на частните обвинители срещу решението на апелативния съд.

Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни. Противно на твърденията в протеста и жалбата нито едно от експертните заключения не е интерпретирано превратно от въззивния съд. Добре аргументирани са и доводите на проверяваната инстанция за това, че по експертен път са потвърдени обясненията на подсъдимия за развитието и механизма на инцидента, пише в решението на ВКС.

Според касационната инстанция изцяло в съответствие със закона и със съдебната практика по неговото прилагане апелативният съд е приел, че Иван Димитров е имал законово право да се защити от непосредственото, противоправно нападение на Жоро Джевизов, насочено срещу телесната му неприкосновеност.

Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 1 март 2018 г. На 3 март 2018 г. прокуратурата повдига обвинение срещу Иван Димитров за убийството на Джевизов. Впоследствие граждани излязоха на мирен протест в защита на 48-годишния лекар рентгенолог Иван Димитров. В протеста се включиха и таксиметрови шофьори, и от Регионалната лекарска колегия в Пловдив и други лекарски колегии в страната.

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:20 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
684
България

ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана

Решението е окончателно и с него се оставя в сила решението на Апелативен съд - Пловдив.Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни.

| 18 Октомври 2024, 16:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Снимка © Христо Касабов

Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловдив, съобщиха от съда.

Съветът на Европейския съюз (ЕС) по околната среда окончателно прие новата Директива относно качеството на атмосферния въздух и по-чист въздух за Европа, обединяваща двете директиви на ЕС за качеството на атмосферния въздух в една. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Решението е свързано с целите за нулево замърсяване, така че в рамките на Съюза качеството на въздуха постепенно да се подобрява до нива, които да не са вредни за човешкото здраве, естествените екосистеми и биоразнообразието, съобразно най-добрите налични и актуални научни доказателства, допринасяйки по този начин за среда без токсични вещества, най-късно до 2050 г., допълниха от ресорното министерство. 

Новите правила определят по-строги граници и целеви стойности за 2030 г. в сравнение с настоящите правила за няколко замърсители, включително прахови частици и серен диоксид, каз

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Около една трета от пациентите, получили инсулт, успяват да се ресоциализират, показват междинни резултати от проучването „Идентификация на непосрещнати потребности на преживели инсулт и/или диагностицирани с афазия на територията на Столична община“. Данните бяха представени пред журналисти от д-р Георги Георгиев от Асоциацията по инсулт и афазия. Проучването се извършва от асоциацията сред 370 пациенти в София и в страната, в периода септември – октомври 2024 г. Допитването е извършено по програма „Европа“ на Столична община.

Годишно в България се регистрират близо 50 хиляди случая на инсулт, но няма данни колко от пациентите са засегнати от афазия, каза д-р Георги Георгиев от асоциацията. В света данните показват, че засегнатите от афазия в резултат на инсулт са 25-30%, каза още той.  В страната ни афазията у пациентите се констатира, но ня

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Решението е окончателно и с него се оставя в сила решението на Апелативен съд - Пловдив. Делото пред върховния съд бе образувано по протест и жалба на частните обвинители срещу решението на апелативния съд.

Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни. Противно на твърденията в протеста и жалбата нито едно от експертните заключения не е интерпретирано превратно от въззивния съд. Добре аргументирани са и доводите на проверяваната инстанция за това, че по експертен път са потвърдени обясненията на подсъдимия за развитието и механизма на инцидента, пише в решението на ВКС.

Според касационната инстанция изцяло в съответствие със закона и със съдебната практика по неговото прилагане апелативният съд е приел, че Иван Димитров е имал законово право да се защити от непосредственото, противоправно нападение на Жоро Джевизов, насочено срещу телесната му неприкосновеност.

Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 1 март 2018 г. На 3 март 2018 г. прокуратурата повдига обвинение срещу Иван Димитров за убийството на Джевизов. Впоследствие граждани излязоха на мирен протест в защита на 48-годишния лекар рентгенолог Иван Димитров. В протеста се включиха и таксиметрови шофьори, и от Регионалната лекарска колегия в Пловдив и други лекарски колегии в страната.

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.