Начало В детайли Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
688
България

Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път

Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Рехабилитация на общински път „MON 2113  /III – 1024, Георги Дамяново – Говежда – Копиловци“.Проектът предвижда основен ремонт на участък с дължина около 2400 метра от общински път между трите села в общината.

| 18 Октомври 2024, 16:35 ч.
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Снимка © БТА

Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Рехабилитация на общински път „MON 2113  /III – 1024, Георги Дамяново – Говежда – Копиловци“. 

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Бизнес форум "Кръгова икономика", организиран от Търговско-индустриалната камара (ТИК) в Бургас, съвместно с посолството на Република Полша в София и полското министерство на климата и околната среда ще се проведе в крайморския град. Това съобщиха от ТИК-Бургас.

Срещата, в която ще участват представители на български компании и на полски фирми от областта на зелените технологии и кръговата икономика, ще бъде на 17 октомври.

Полската бизнес делегация ще бъде съпроводена от отговорни лица от посолството на Република Полша и полското министерство на околната среда. Сред тях са Анна Янишевска - Фрачек, заместник-посланик на посолството на Република Полша в София, Анджей Крежел, първи съветник в посолството на Република Полша в София, Елжбиета Свиталска, експерт "Политико-икономически отдел" към
посолството на Република Полша, Йоанна Здановска, представител на Министерст

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникване

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Проектът предвижда основен ремонт на участък с дължина около 2400 метра от общински път между трите села в общината. Той е на стойност 2,77 милиона лева с ДДС и се финансира от Програмата за развитие на селските райони на ЕС чрез Държавен фонд „Земеделие“. Общината вече работи по изпълнението на този проект, като е получила от фонда авансово 50 процента от средствата, а останалата част трябва да осигури сама, докато фондът верифицира изпълнението на дейностите по проекта и възстанови сумата. Проектът се финансира 100 процента безвъзмездно от европейските фондове, каза кметът Нина Петкова. 

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:27 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
688
България

Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път

Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Рехабилитация на общински път „MON 2113  /III – 1024, Георги Дамяново – Говежда – Копиловци“.Проектът предвижда основен ремонт на участък с дължина около 2400 метра от общински път между трите села в общината.

| 18 Октомври 2024, 16:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Снимка © БТА

Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Рехабилитация на общински път „MON 2113  /III – 1024, Георги Дамяново – Говежда – Копиловци“. 

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Бизнес форум "Кръгова икономика", организиран от Търговско-индустриалната камара (ТИК) в Бургас, съвместно с посолството на Република Полша в София и полското министерство на климата и околната среда ще се проведе в крайморския град. Това съобщиха от ТИК-Бургас.

Срещата, в която ще участват представители на български компании и на полски фирми от областта на зелените технологии и кръговата икономика, ще бъде на 17 октомври.

Полската бизнес делегация ще бъде съпроводена от отговорни лица от посолството на Република Полша и полското министерство на околната среда. Сред тях са Анна Янишевска - Фрачек, заместник-посланик на посолството на Република Полша в София, Анджей Крежел, първи съветник в посолството на Република Полша в София, Елжбиета Свиталска, експерт "Политико-икономически отдел" към
посолството на Република Полша, Йоанна Здановска, представител на Министерст

Шофьорите в Бургаско стават все по-дисциплинирани на фона на завишения контрол от страна на пътна полиция. Това посочиха от Областната дирекция на МВР в Бургас по време на брифинг, на който бяха отчетени резултатите от проверките по пътищата в областта през изминалата седмица. Седем са регистрираните пътно-транспортни произшествия за последните седем дни. Пострадали са седем души, а един човек е загинал. 

Началникът на сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Бургас главен комисар Пламен Николов отправи апел към шофьорите да бъдат особено внимателни, преминавайки в близост до детски площадки, учебни заведения и паркове. 

"Нашият апел към шофьорите е да шофират с повишено внимание в зоните, в които има повече деца. В повечето случаи те се движат на групи и неусетно вървят по платното за движение, с което създават опасност от възникване

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Проектът предвижда основен ремонт на участък с дължина около 2400 метра от общински път между трите села в общината. Той е на стойност 2,77 милиона лева с ДДС и се финансира от Програмата за развитие на селските райони на ЕС чрез Държавен фонд „Земеделие“. Общината вече работи по изпълнението на този проект, като е получила от фонда авансово 50 процента от средствата, а останалата част трябва да осигури сама, докато фондът верифицира изпълнението на дейностите по проекта и възстанови сумата. Проектът се финансира 100 процента безвъзмездно от европейските фондове, каза кметът Нина Петкова. 

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.