Начало В детайли Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
479
България

Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври

Надпреварата по блиц за хора с увреден слух е традиционна и се провежда за трети път, допълни Панайотов."Шахматните турнири, провеждани в общността на глухите, се отличават с уникална атмосфера на спортсменство, добронамереност и оживено общуване дори и в зоната на игра", подчерта Панайотов.

| 18 Октомври 2024, 16:39 ч.
Спортният клуб по шахмат
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Снимка © БТА

Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за мъже и жени с увреден слух на 20 октомври, съобщи Петромир Панайотов, съдия и треньор в шуменския шахматен клуб. Състезанието се организира от "Спортен клуб на глухите" - Шумен, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Община Шумен и "Алкомет" АД, добави той.

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Изложба живопис на смолянската художничка Росица Палийска бе открита тази вечер в зала "Петър Стайков" в Клуба на дейците на културата в Смолян. Изложбата на Росица Палийска е своеобразна илюстрация на метафорите на поети и писатели, че Родопите са магична планина, каза при откриването актрисата Миряна Найденова. Пейзажите и творбите на Палийска са изригване на цветове, на красота и светлина, каза още актрисата. 

В изложбата са събрани платна на художничката, създадени в 10-годишен период, а част от картините не са показвани досега.

Авторката на творбите каза, че картините разкриват Родопите в цялата им необятна палитра, от дълбоко синьо до облачно пурпурно. Родопите са моето вдъхновение, каза Палийска. Тя е завършила Художествената академия със специалност „Стенопис“. Нейни стенописи могат да се видят в обществени сгради в Смолян и с. Момчиловци, к

Сто и тринайсет нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътната полиция), съобщиха от полицията в Перник.  

В периода между 7 и 13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 

Трийсет и две от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „свободни ръце“ и 81 - за неизползване на обезопасителни колани, каски и системи за деца. За неизползване на колани ще бъдат глобени 68 шофьори. За неизползване на обезопасителни системи за деца ще бъдат санкционирани трима водачи. Глобите за този вид нарушения са в размер на 50 лв. и отнемане на десет контролни точки. От 15 до 20 октомври т.г. ще се състои специализирана полицейска операция, насочена към уязвимите участници в движението – ве

Надпреварата по блиц за хора с увреден слух е традиционна и се провежда за трети път, допълни Панайотов. Освен местните шуменски шахматисти в турнирите ще се включат и състезатели от Варна, Търговище, Попово, Силистра и Горна Оряховица, съобщи той.

"Шахматните турнири, провеждани в общността на глухите, се отличават с уникална атмосфера на спортсменство, добронамереност и оживено общуване дори и в зоната на игра", подчерта Панайотов.

Шуменският шахматист Християн Илиев, състезател на Спортния клуб по шахмат "Шумен", ще участва на Световното първенство по шахмат за младежи във Флорианаполис, Бразилия.

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони". Над 50 деца се включиха в турнира "Шахматно лято" на 15 юни.

Международният майстор Цветан Стоянов спечели състезанието по рапид в Международния турнир по ускорен шахмат и блиц "Шумен опен", проведен в зала "Арена Шумен". Гросмайстор Мартин Петров спечели за втора поредна година състезанието по блиц.

При пътен инцидент в Плевен е пострадал 31-годишен водач на електрическа тротинетка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица „България“, който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият водач на електрическа тротинетка е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Община Плевен планира да започне информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

България е готова да подкрепи инвестиции в развитието на дигиталната инфраструктура и свързаността. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с представители на водещи компании от щата Вирджиния, САЩ, в областта на високите технологии, отбраната, системите за сигурност в киберпространството, дигиталната и комуникационната инфраструктура. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

В разговора участие взе и заместник-посланикът на САЩ у нас Мартин Макдауъл. В рамките на посещението си у нас мениджъри на американските компании ще проведат срещи с представители на българския бизнес, научни организации и държавни институции с цел проучване на възможности за бъдещо партньорство и развитие на икономическото сътрудничество между България и САЩ.

Подобряването на транспортната, енергийната и дигиталната свързаност е от ключово значение за м

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов. По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението. 

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места. За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведени

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината. 

Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански. Празничните прояви ще продължат с прожекция от 13:00 часа на документалния филм "Балкан Спомени летят", каза още тя и добави, че филмът е посветен на Владимир Балкан - военен летец и носител на орден за храброст и пионер на българската бойна авиация. 

На 20 октомври 1912 г. Свети Врач, днешен Сандански, е освободен от османско иго по време на Балканската война (1912-1913). На този ден отряд на Седма пехотна Рилска дивизия минава победоносно през града и го присъединява към освободените български територии. До освобождението си сел

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът нало ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:26 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
479
България

Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври

Надпреварата по блиц за хора с увреден слух е традиционна и се провежда за трети път, допълни Панайотов."Шахматните турнири, провеждани в общността на глухите, се отличават с уникална атмосфера на спортсменство, добронамереност и оживено общуване дори и в зоната на игра", подчерта Панайотов.

| 18 Октомври 2024, 16:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Спортният клуб по шахмат
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Снимка © БТА

Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за мъже и жени с увреден слух на 20 октомври, съобщи Петромир Панайотов, съдия и треньор в шуменския шахматен клуб. Състезанието се организира от "Спортен клуб на глухите" - Шумен, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Община Шумен и "Алкомет" АД, добави той.

Двойно повече участници от сектора се очаква да се включат във второто издание на фермерския пазар в Плевен. През септември своята продукция предложиха на плевенчани и гостите на града 15 производители, сега техният брой е 33-ма. Това съобщи Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ", които са партньори на инициативата в Плевен. Отново ще бъдат предложени на плевенчани онези истински продукти, които си спомняме с носталгия, защото днес вкусът на повечето е неразпознаваем, добави тя.

Асортиментът върху щандовете ще бъде още по-богат, подчерта Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат мляко, сирене и кашкавал от козе и от биволско мляко, катък, колбаси, пчелен мед, билки, брани от Балкана, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и още други интересни продукти

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Изложба живопис на смолянската художничка Росица Палийска бе открита тази вечер в зала "Петър Стайков" в Клуба на дейците на културата в Смолян. Изложбата на Росица Палийска е своеобразна илюстрация на метафорите на поети и писатели, че Родопите са магична планина, каза при откриването актрисата Миряна Найденова. Пейзажите и творбите на Палийска са изригване на цветове, на красота и светлина, каза още актрисата. 

В изложбата са събрани платна на художничката, създадени в 10-годишен период, а част от картините не са показвани досега.

Авторката на творбите каза, че картините разкриват Родопите в цялата им необятна палитра, от дълбоко синьо до облачно пурпурно. Родопите са моето вдъхновение, каза Палийска. Тя е завършила Художествената академия със специалност „Стенопис“. Нейни стенописи могат да се видят в обществени сгради в Смолян и с. Момчиловци, к

Сто и тринайсет нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътната полиция), съобщиха от полицията в Перник.  

В периода между 7 и 13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 

Трийсет и две от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „свободни ръце“ и 81 - за неизползване на обезопасителни колани, каски и системи за деца. За неизползване на колани ще бъдат глобени 68 шофьори. За неизползване на обезопасителни системи за деца ще бъдат санкционирани трима водачи. Глобите за този вид нарушения са в размер на 50 лв. и отнемане на десет контролни точки. От 15 до 20 октомври т.г. ще се състои специализирана полицейска операция, насочена към уязвимите участници в движението – ве

Надпреварата по блиц за хора с увреден слух е традиционна и се провежда за трети път, допълни Панайотов. Освен местните шуменски шахматисти в турнирите ще се включат и състезатели от Варна, Търговище, Попово, Силистра и Горна Оряховица, съобщи той.

"Шахматните турнири, провеждани в общността на глухите, се отличават с уникална атмосфера на спортсменство, добронамереност и оживено общуване дори и в зоната на игра", подчерта Панайотов.

Шуменският шахматист Християн Илиев, състезател на Спортния клуб по шахмат "Шумен", ще участва на Световното първенство по шахмат за младежи във Флорианаполис, Бразилия.

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони". Над 50 деца се включиха в турнира "Шахматно лято" на 15 юни.

Международният майстор Цветан Стоянов спечели състезанието по рапид в Международния турнир по ускорен шахмат и блиц "Шумен опен", проведен в зала "Арена Шумен". Гросмайстор Мартин Петров спечели за втора поредна година състезанието по блиц.

При пътен инцидент в Плевен е пострадал 31-годишен водач на електрическа тротинетка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица „България“, който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият водач на електрическа тротинетка е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Община Плевен планира да започне информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

България е готова да подкрепи инвестиции в развитието на дигиталната инфраструктура и свързаността. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с представители на водещи компании от щата Вирджиния, САЩ, в областта на високите технологии, отбраната, системите за сигурност в киберпространството, дигиталната и комуникационната инфраструктура. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

В разговора участие взе и заместник-посланикът на САЩ у нас Мартин Макдауъл. В рамките на посещението си у нас мениджъри на американските компании ще проведат срещи с представители на българския бизнес, научни организации и държавни институции с цел проучване на възможности за бъдещо партньорство и развитие на икономическото сътрудничество между България и САЩ.

Подобряването на транспортната, енергийната и дигиталната свързаност е от ключово значение за м

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов. По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението. 

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места. За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведени

Сандански ще отбележи 112 години от Освобождението си на 20 октомври, съобщиха от Общината. 

Програмата за празника включва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Георги Тодоров в парк "Свети Врач". Ритуалът ще започне в 12:00 часа, посочи Албена Бугаринова от отдел "Връзки с обществеността" в Община Сандански. Празничните прояви ще продължат с прожекция от 13:00 часа на документалния филм "Балкан Спомени летят", каза още тя и добави, че филмът е посветен на Владимир Балкан - военен летец и носител на орден за храброст и пионер на българската бойна авиация. 

На 20 октомври 1912 г. Свети Врач, днешен Сандански, е освободен от османско иго по време на Балканската война (1912-1913). На този ден отряд на Седма пехотна Рилска дивизия минава победоносно през града и го присъединява към освободените български територии. До освобождението си сел

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.