Начало В детайли Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
559
България

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново.Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 % за страната.

| 18 Октомври 2024, 16:45 ч.
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Снимка © БТА

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 % за страната.

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Министерството на отбраната ще представи днес на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево, съобщиха от ведомството.

В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.  

В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че даннит

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на молдовския гражданин С. Л., съобщават от прокуратурата. Той е обвинен в контрабандно пренесяне стоки за търговски цели в големи размери.

Престъплението е осъществено на 9 октомври т.г. на граничния контролно-пропусквателен пункт „Лесово“, област Ямбол. По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал камион, влязъл на българска територия от Турция. В превозното средство са били укрити контрабандно пренасяните 7847 артикула - якета, анцузи, дамски чанти, дънки, блузи, чиято обща стойност възлиза на 166 582 лева, посочват от Окръжна прокуратура - Ямбол.   

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Наблюдава се спад на нивото на безработица спрямо предходния август с 0,1%. Регистрираните безработни през месец септември в Дирекция „Бюро по труда” – Велико Търново са 1 473. Започналите работа безработни лица са 205, а данните показват, че се наблюдава увеличение на броят им в сравнение с предходния месец и спрямо същия месец на предходната година.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в Бюрото по труда, за месеца са активирани 31 неактивни лица за регистрация.

Продължава търсенето на работна сила, 115 са обявените работни позиции на първичния пазар на труда. Най-търсени са работниците в преработвателната промишленост, търговията, хотелиерството и ресторантьорството.

Съюзът на съдиите в България (ССБ) смята, че настоящият състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) не следва да избира новите председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. Това се посочва в позиция на професионалната организация до медиите.

Становището е по повод на внесената от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор и насроченото обсъждане от Пленума на Висшия съдебен съвет на откриването на процедура за избор на председател на Върховния административен съд.

Управителният съвет на Съюза счита, че изтеклият мандат на настоящия ВСС изисква членовете му да се въздържат от взимане на решения, които конституционно са обвързани с установените мандати на съответните органи.

Смисълът на различната продължителност на мандатите на ВСС и на председателите на върховните съдилища и на главн

За липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети предупредиха на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Георги Георгиев, трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР.

По искане на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет утре предстои извънредна сесия,на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев за проблемите с трафика в столицата. 

Договорите за пътна маркировка са изтекли през лятото, но още няма нова процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочи Георгиев. В същото време, по думите му, има сключен договор за инхаус, за пряко възлагане, по силата на който значително поскъпват боята за маркировка, както и предпазни елементи.

София вече е градът на „златните колчета и парапети“ по този договор, те вече са три пъти по-скъпи, обяви Георги Георгиев, като уточни

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

България участва с транспортен самолет C-27J "Спартан" и вертолет AS 532 "Кугър" в многонационалното учение Brave Warrior 24, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на учението в Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз (ЕС) във формат „началници на отбраната“. 

България участва в учението с транспортен самолет C-27J "Спартан", вертолет AS 532 "Кугър", екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинската академия.  

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни и за противодействие срещу безпилотни летател

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:22 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
559
България

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново.Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 % за страната.

| 18 Октомври 2024, 16:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември със съдействието на Бюрото по труда във Велико Търново
Снимка © БТА

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 % за страната.

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Министерството на отбраната ще представи днес на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево, съобщиха от ведомството.

В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.  

В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че даннит

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на молдовския гражданин С. Л., съобщават от прокуратурата. Той е обвинен в контрабандно пренесяне стоки за търговски цели в големи размери.

Престъплението е осъществено на 9 октомври т.г. на граничния контролно-пропусквателен пункт „Лесово“, област Ямбол. По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал камион, влязъл на българска територия от Турция. В превозното средство са били укрити контрабандно пренасяните 7847 артикула - якета, анцузи, дамски чанти, дънки, блузи, чиято обща стойност възлиза на 166 582 лева, посочват от Окръжна прокуратура - Ямбол.   

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Наблюдава се спад на нивото на безработица спрямо предходния август с 0,1%. Регистрираните безработни през месец септември в Дирекция „Бюро по труда” – Велико Търново са 1 473. Започналите работа безработни лица са 205, а данните показват, че се наблюдава увеличение на броят им в сравнение с предходния месец и спрямо същия месец на предходната година.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в Бюрото по труда, за месеца са активирани 31 неактивни лица за регистрация.

Продължава търсенето на работна сила, 115 са обявените работни позиции на първичния пазар на труда. Най-търсени са работниците в преработвателната промишленост, търговията, хотелиерството и ресторантьорството.

Съюзът на съдиите в България (ССБ) смята, че настоящият състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) не следва да избира новите председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. Това се посочва в позиция на професионалната организация до медиите.

Становището е по повод на внесената от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор и насроченото обсъждане от Пленума на Висшия съдебен съвет на откриването на процедура за избор на председател на Върховния административен съд.

Управителният съвет на Съюза счита, че изтеклият мандат на настоящия ВСС изисква членовете му да се въздържат от взимане на решения, които конституционно са обвързани с установените мандати на съответните органи.

Смисълът на различната продължителност на мандатите на ВСС и на председателите на върховните съдилища и на главн

За липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети предупредиха на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Георги Георгиев, трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР.

По искане на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет утре предстои извънредна сесия,на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев за проблемите с трафика в столицата. 

Договорите за пътна маркировка са изтекли през лятото, но още няма нова процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочи Георгиев. В същото време, по думите му, има сключен договор за инхаус, за пряко възлагане, по силата на който значително поскъпват боята за маркировка, както и предпазни елементи.

София вече е градът на „златните колчета и парапети“ по този договор, те вече са три пъти по-скъпи, обяви Георги Георгиев, като уточни

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

България участва с транспортен самолет C-27J "Спартан" и вертолет AS 532 "Кугър" в многонационалното учение Brave Warrior 24, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на учението в Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз (ЕС) във формат „началници на отбраната“. 

България участва в учението с транспортен самолет C-27J "Спартан", вертолет AS 532 "Кугър", екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинската академия.  

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни и за противодействие срещу безпилотни летател

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.