Начало Местен фокус Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
422
България

Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана

Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана.Акцията за противодействие на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества е реализирана в сряда от служители на отдел „Криминална полиция“ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

| 18 Октомври 2024, 16:50 ч.
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Снимка © ОД на МВР - Пловдив

Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества е реализирана в сряда от служители на отдел „Криминална полиция“ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), започва днес в к.к. „Албена“, съобщиха от НСОРБ. Президентът Румен Радев ще участва в откриването от 16:00 часа, съобщиха от президентския прессекретариат.

Освен държавния глава, приветствие към гостите ще отправят кметът на Община Балчик Николай Ангелов и председателят на НСОРБ Даниел Панов. 

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, и евродепутатът Андрей Новаков.

Преди официалното начало на форума ще бъда открито и традиционното „Общинско Експо&ldquo

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

При обиск у по-възрастния са открити над шест грама от сухата зелена листна маса, придобити по време на сделката. В условията на неотложност са предприети процесуални и следствени действия на адреса на 26-годишния дилър, а в землището на населеното място е открит вкопан тайник с укрити над 780 грама марихуана и електронна везна със следи от наркотика, таблетки екстази с общо тегло 0,420 грама и халюциногенни гъби.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура - Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми. На 26-годишния е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на 27-годишния – „парична гаранция“.

Припомняме, че на 8 октомври  при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“ бяха иззети над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1,7 млн. лева.

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави е нормален, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния, заради извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и &b

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. Акцент на форума тази година е популяризиране на млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си.

"Храната и то чистата храна е нещото, което българинът все повече иска и търси. Именно този бранд, който браншовите организации, съвместно с екипите на Министерството на земеделието и храните успя да извоюва пред Европейската комисия, дава предимство - не само пазарно, конкурентно, но и за всички производители, които работят с българска суровина", заяви министърът.

По думите му българският производител трябва да

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Водачът е изгасил фаровете и е направил опит да избяга по малки улици. Малко по-късно e спрян до железопътна спирка в кв. „Дивдядово“. Слязъл е от автомобила и направил опит да побегне, но бил задържан веднага.

Водачът, 48-годишен мъж от Шумен, е бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен той е отказал да бъде изпробван за употр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че ко ...
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния в ...
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От 1 януари до 30 юни тази година Общинският съвет в село Георги Дамяново, област Монтана, е взел 35 решения, изпълнението на които е възложено на кмета на общината, съобщи на засе ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Тикер в 21:14 ч.
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг ...
Начало Местен фокус
422
България

Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана

Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана.Акцията за противодействие на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества е реализирана в сряда от служители на отдел „Криминална полиция“ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

| 18 Октомври 2024, 16:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже в момент на продажба на марихуана
Снимка © ОД на МВР - Пловдив

Двама мъже на 26 и 27 години са арестувани в село от община "Родопи" непосредствено след покупко-продажба на марихуана. Акцията за противодействие на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества е реализирана в сряда от служители на отдел „Криминална полиция“ и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), започва днес в к.к. „Албена“, съобщиха от НСОРБ. Президентът Румен Радев ще участва в откриването от 16:00 часа, съобщиха от президентския прессекретариат.

Освен държавния глава, приветствие към гостите ще отправят кметът на Община Балчик Николай Ангелов и председателят на НСОРБ Даниел Панов. 

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, и евродепутатът Андрей Новаков.

Преди официалното начало на форума ще бъда открито и традиционното „Общинско Експо&ldquo

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

При обиск у по-възрастния са открити над шест грама от сухата зелена листна маса, придобити по време на сделката. В условията на неотложност са предприети процесуални и следствени действия на адреса на 26-годишния дилър, а в землището на населеното място е открит вкопан тайник с укрити над 780 грама марихуана и електронна везна със следи от наркотика, таблетки екстази с общо тегло 0,420 грама и халюциногенни гъби.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура - Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми. На 26-годишния е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на 27-годишния – „парична гаранция“.

Припомняме, че на 8 октомври  при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“ бяха иззети над 75 килограма наркотични вещества на стойност над 1,7 млн. лева.

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави е нормален, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния, заради извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и &b

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. Акцент на форума тази година е популяризиране на млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си.

"Храната и то чистата храна е нещото, което българинът все повече иска и търси. Именно този бранд, който браншовите организации, съвместно с екипите на Министерството на земеделието и храните успя да извоюва пред Европейската комисия, дава предимство - не само пазарно, конкурентно, но и за всички производители, които работят с българска суровина", заяви министърът.

По думите му българският производител трябва да

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Водачът е изгасил фаровете и е направил опит да избяга по малки улици. Малко по-късно e спрян до железопътна спирка в кв. „Дивдядово“. Слязъл е от автомобила и направил опит да побегне, но бил задържан веднага.

Водачът, 48-годишен мъж от Шумен, е бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен той е отказал да бъде изпробван за употр

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Във всички общини на област Ямбол е създадена организация за гласуване на хора със зрителни или физически увреждания, съобщиха от РИК
За половин година Общинският съвет в Георги Дамяново е взел 35 решения
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.