Начало В детайли В Пазарджик започна обновяването на десет улици
456
България

В Пазарджик започна обновяването на десет улици

В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администрация.Предвижда се ремонтите дейности да приключат до края на годината.

| 18 Октомври 2024, 16:59 ч.
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Снимка © Община Пазарджик

В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администрация. Предвижда се ремонтите дейности да приключат до края на годината.

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Областният управител на Велико Търново подкрепи финансирането на общински обекти, пострадали от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Общата стойност на исканията е в размер на 1,1 милиона лева.

Предстои документите, подадени от кметовете на общините Лясковец и Велико Търново, свързани с обекти в двата района, да бъдат изпратени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

За територията на община Лясковец искания са подадени за аварийни ремонти на детската градина, читалището и сградата на кметството в село Драгижево, като разчетите са за близо 122 хиляди лева с ДДС.

Община Велико Търново е подала предложения за финансиране на 10 обекта, пострадали от градушката. В общинския център това  е покривът на СУ“Вела Благоева“, джамията в квартал „Света Гора“ и кат

От администрацията добавят, че са готови и проектите за още девет улици, чието реконструиране може да започне през пролетта на следващата година, в случай че Министерство на регионалното развитие и благоустройството отпусне одобреното с държавния бюджет финансиране по програмата за общински проекти.

На всички улици ще бъде поставена маркировка, която да посочва обходните маршрути, докато текат ремонтните дейности.

От общината информират още, че през 2025 г. съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура" са планирани ремонти на главните улици и ВиК мрежата на селата Овчеполци, Огняново, Черногорово, Пищигово, Мало Конаре и Огняново. Допълнително ще бъдат ремонтирани и улици в останалите села със средства от капиталовата програма на Община Пазарджик за следващата година.

В края на юли бе дадено началото на работата по проект за доизграждане на канализационна мрежа и реконструкция на водопроводна мрежа в пазарджишкото село Ивайло.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Неправоспособен водач, управлявал след употреба на алкохол и предложил подкуп на полицаи, е задържан в Районното управление в Кърджали, съобщават от регионалния пресцентър на МВР.

Около 13:40 часа вчера полицейски служители спрели за проверка в Кърджали лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 53-годишен. Преди да бъде извършен тест за алкохол, водачът хвърлил 150 евро на седалката на патрулния автомобил. Служителите на МВР незабавно подали сигнал в дежурната част. На място е изпратена оперативна група, която е извършила оглед. Пътни полицаи тествали водача за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 3,03 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. При направена справка се изяснило, че мъжът никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на МПС.

По случая е образувано бързо производство за предложен подкуп на длъжностни ли

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:20 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
456
България

В Пазарджик започна обновяването на десет улици

В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администрация.Предвижда се ремонтите дейности да приключат до края на годината.

| 18 Октомври 2024, 16:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Снимка © Община Пазарджик

В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администрация. Предвижда се ремонтите дейности да приключат до края на годината.

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Областният управител на Велико Търново подкрепи финансирането на общински обекти, пострадали от градушката на 12 юни, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Общата стойност на исканията е в размер на 1,1 милиона лева.

Предстои документите, подадени от кметовете на общините Лясковец и Велико Търново, свързани с обекти в двата района, да бъдат изпратени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

За територията на община Лясковец искания са подадени за аварийни ремонти на детската градина, читалището и сградата на кметството в село Драгижево, като разчетите са за близо 122 хиляди лева с ДДС.

Община Велико Търново е подала предложения за финансиране на 10 обекта, пострадали от градушката. В общинския център това  е покривът на СУ“Вела Благоева“, джамията в квартал „Света Гора“ и кат

От администрацията добавят, че са готови и проектите за още девет улици, чието реконструиране може да започне през пролетта на следващата година, в случай че Министерство на регионалното развитие и благоустройството отпусне одобреното с държавния бюджет финансиране по програмата за общински проекти.

На всички улици ще бъде поставена маркировка, която да посочва обходните маршрути, докато текат ремонтните дейности.

От общината информират още, че през 2025 г. съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура" са планирани ремонти на главните улици и ВиК мрежата на селата Овчеполци, Огняново, Черногорово, Пищигово, Мало Конаре и Огняново. Допълнително ще бъдат ремонтирани и улици в останалите села със средства от капиталовата програма на Община Пазарджик за следващата година.

В края на юли бе дадено началото на работата по проект за доизграждане на канализационна мрежа и реконструкция на водопроводна мрежа в пазарджишкото село Ивайло.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Неправоспособен водач, управлявал след употреба на алкохол и предложил подкуп на полицаи, е задържан в Районното управление в Кърджали, съобщават от регионалния пресцентър на МВР.

Около 13:40 часа вчера полицейски служители спрели за проверка в Кърджали лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 53-годишен. Преди да бъде извършен тест за алкохол, водачът хвърлил 150 евро на седалката на патрулния автомобил. Служителите на МВР незабавно подали сигнал в дежурната част. На място е изпратена оперативна група, която е извършила оглед. Пътни полицаи тествали водача за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 3,03 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. При направена справка се изяснило, че мъжът никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на МПС.

По случая е образувано бързо производство за предложен подкуп на длъжностни ли

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.