Начало Местен фокус Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
470
България

Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово

В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак".Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър Шумаров, организатор на събитието.

| 18 Октомври 2024, 17:06 ч.
Започна традиционният събор
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Снимка © БТА

В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър Шумаров, организатор на събитието. На панаира се предлагат текстилни произведения, сладкарски изделия, забавления за децата и традиционната скара. В празника се включват търговци от Русе, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и други градове, уточняват организаторите.

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии. Някои от тях имат и представителства в България. 

В срещата се включиха местни държавни институции и организации. Сред тях бяха и едни от най-големите предприятия в областта като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Промет Стиил" и "Черноморско злато". Представители на черноморски общини, университети и туристически орг

Контрабандни препарати за растителна защита, забранени за употреба в Европейския съюз, са спрени на граничния контролно- пропускателен пункт "Капитан Андреево" от служители на  Агенция “Митници“, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Опитът да бъде пренесена нелегално забранената стока от Турция в България е разкрит при контрола на автобус. В превозното средство, с българска регистрация и шофирано от български гражданин, са пътували 7 пътници и още двама шофьори. Пред митническите власти те обявили, че не пренасят стоки, които подлежат на деклариране. Въпреки това автобусът е отклонен  за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия, в багажното отделение на автобуса, са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по един килограм с препарати за растителна защита от различни марки, допълниха от

Кметът на Ловеч оправомощи със заповед длъжностни лица да съставят актове за установяване на административни нарушения на Изборния кодекс, свързани с поставянето на агитационни материали. Те са служители на отдел „Контрол и сигурност“, съобщиха от общинската администрация.

На отдела е възложено още да премахва или иззема поставени или разпространени в нарушение на изборното законодателство агитационни материали на територията на общината. При необходимост това ще става със съдействието на органите на МВР. Този ангажимент се вменява на кмета и от Районната избирателна комисия – Ловеч, с решение от 8 октомври.

Местата за поставяне на агитационни материали за изборите на територията на община Ловеч са определени с предходна заповед на кмета. В нея е разпоредено още в седемдневен срок след вота материалите да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, ко

Процедурата по предаване на изградена инфраструктура за стопанисване от ВиК-оператора бе тема на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище след заседанието на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Търговище.

Членовете на Общото събрание приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2025 г. да бъде 27 000 лв.

Председателят на Асоциацията по ВиК – Търговище, областният управител Гюрсел Хасанов разясни задълженията на общините, съгласно Правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК). Припомнено бе, че представител на общината в Асоциацията е общинският кмет, а при невъзможност той да участва, Общинският съвет определя друг пре

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

"Малилак" възниква с идеята да се превърне в ежегоден есенен пазар на живи животни, напомни Шумаров. Той обясни, че тази година на събора няма да се предлагат животни заради забраната на Българската агенция по безопасност на храните.

Припомняме, че на 1 август тази година във връзка с влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношение на заболяването чума по дребните преживни животни, БАБХ въведе временна забрана за провеждането на животновъдни изложби и пазари за дребни преживни животни в страната, за да бъде предотвратено разпространението на болестта на територията на България.

Празникът "Малилак" се организира всяка есен в края на селскостопанската година. Съборът продължава до неделя.

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Радостин Танев.

"Община Стара Загора е проактивна, когато става въпрос за работата ни с бизнеса в Стара Загора, за развитието на бизнес средата и начините, по които гражданите могат да развиват себе си и семействата си тук при нас. Един от основните проблеми, който е поставян не само в Стара Загора, а по цял свят, е с намирането на работна ръка и съответно намирането на работа", каза Танев. 

Той подчерта, че чрез платформата свободните работни места ще бъдат видими не само за хората, живеещи в Стара Загора, а и за тези в други населени места. "Община Стара Загора предоставя абсолютно безплатно на малкия и средния бизнес в града ползването на тази иновативна платформа", каза заместник-кметът.

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана. 

По думите на кмета Джоргов, наградата е и за неговия екип и администрацията, защото всички те я заслужават. „Тази награда задължава, и през следващите три години трябва да работим повече и да надграждаме, разбира се, нека не се самозалъгваме, че нямаме пропуски в работата, имаме още много какво да свършим“, каза той. 

Джоргов каза, че това е приятно усещане и зарежда с положителни емоции - „да можем през следващите години да отметнем повече работа и хората да се чувстват по-удовлетворени“. 

Награденият кмет посочи, че ще акцентира

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скор

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв., от които 46 041 000 лв. са просрочените задължения. Това показват обработените данни от болниците към 30 юни т.г., публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ). Дълговете на общинските болници към същата дата са 200 466 000 лв., от които 14 321 000 лв. са просрочени. 

Преди дни Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на МЗ за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилната болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Заемът се предоставя за погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

Според предоставената от болница „Лозенец“ информация, със средствата по заема ще бъдат погасени просрочени задължения към доставчици на лекарства и на медицински изделия, към доставчици на външни услуги и на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана к ...
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Тикер в 21:15 ч.
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг ...
Начало Местен фокус
470
България

Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово

В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак".Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър Шумаров, организатор на събитието.

| 18 Октомври 2024, 17:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започна традиционният събор
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Снимка © БТА

В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър Шумаров, организатор на събитието. На панаира се предлагат текстилни произведения, сладкарски изделия, забавления за децата и традиционната скара. В празника се включват търговци от Русе, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и други градове, уточняват организаторите.

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии. Някои от тях имат и представителства в България. 

В срещата се включиха местни държавни институции и организации. Сред тях бяха и едни от най-големите предприятия в областта като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Промет Стиил" и "Черноморско злато". Представители на черноморски общини, университети и туристически орг

Контрабандни препарати за растителна защита, забранени за употреба в Европейския съюз, са спрени на граничния контролно- пропускателен пункт "Капитан Андреево" от служители на  Агенция “Митници“, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Опитът да бъде пренесена нелегално забранената стока от Турция в България е разкрит при контрола на автобус. В превозното средство, с българска регистрация и шофирано от български гражданин, са пътували 7 пътници и още двама шофьори. Пред митническите власти те обявили, че не пренасят стоки, които подлежат на деклариране. Въпреки това автобусът е отклонен  за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия, в багажното отделение на автобуса, са открити недекларирани 500 бутилки по един литър и 287 пакета по един килограм с препарати за растителна защита от различни марки, допълниха от

Кметът на Ловеч оправомощи със заповед длъжностни лица да съставят актове за установяване на административни нарушения на Изборния кодекс, свързани с поставянето на агитационни материали. Те са служители на отдел „Контрол и сигурност“, съобщиха от общинската администрация.

На отдела е възложено още да премахва или иззема поставени или разпространени в нарушение на изборното законодателство агитационни материали на територията на общината. При необходимост това ще става със съдействието на органите на МВР. Този ангажимент се вменява на кмета и от Районната избирателна комисия – Ловеч, с решение от 8 октомври.

Местата за поставяне на агитационни материали за изборите на територията на община Ловеч са определени с предходна заповед на кмета. В нея е разпоредено още в седемдневен срок след вота материалите да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, ко

Процедурата по предаване на изградена инфраструктура за стопанисване от ВиК-оператора бе тема на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище след заседанието на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Търговище.

Членовете на Общото събрание приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2025 г. да бъде 27 000 лв.

Председателят на Асоциацията по ВиК – Търговище, областният управител Гюрсел Хасанов разясни задълженията на общините, съгласно Правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК). Припомнено бе, че представител на общината в Асоциацията е общинският кмет, а при невъзможност той да участва, Общинският съвет определя друг пре

Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков.

„Изборите се подготвят в сравнително спокойна обстановка. Вчера се проведе обучението на двете секционни комисии – едната стационарна и другата подвижна. Присъстваха почти всички членове. Утре ще бъдат раздадени материалите за комисиите, за да се подготвят съответните помещения. Нямаме нито една жалба в Общинска избирателна комисия към момента. В стационарната секция ще има и една машина за гласуване“, поясни Петко Петков.

Изборите за кмет на Габровница ще се проведат отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от вота на 29 октомври 2023 г.  и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов.

С ук

"Малилак" възниква с идеята да се превърне в ежегоден есенен пазар на живи животни, напомни Шумаров. Той обясни, че тази година на събора няма да се предлагат животни заради забраната на Българската агенция по безопасност на храните.

Припомняме, че на 1 август тази година във връзка с влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношение на заболяването чума по дребните преживни животни, БАБХ въведе временна забрана за провеждането на животновъдни изложби и пазари за дребни преживни животни в страната, за да бъде предотвратено разпространението на болестта на територията на България.

Празникът "Малилак" се организира всяка есен в края на селскостопанската година. Съборът продължава до неделя.

По-слаба е реколтата от кестени тази година. Качеството им също е по-лошо. Това каза Ана Костадинова, жител на село Коларово. Тя и семейството й често събират кестени от планина Беласица. Там се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. 

По думите й кестеновите дървета са с много по-малко плод, който е дребен. По-големи кестени се намират само ако дърветата са близо до вода, добави Ана Костадинова. Според нея причина за недобрата реколта е продължителната суша и високите температури през лятото. 

Кестеновият плод е полезен за сърцето и кожата. Ядката на кестена се отличава със специфичен сладък и нишестен вкус. Тя е богата на витамини, протеини, минерали и мазнини. Кестенът е полезен за сърцето, храносмилателната система и за кожата. 

"Кестените могат да се хапват от малки и големи, стига да нямат алерг

Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Радостин Танев.

"Община Стара Загора е проактивна, когато става въпрос за работата ни с бизнеса в Стара Загора, за развитието на бизнес средата и начините, по които гражданите могат да развиват себе си и семействата си тук при нас. Един от основните проблеми, който е поставян не само в Стара Загора, а по цял свят, е с намирането на работна ръка и съответно намирането на работа", каза Танев. 

Той подчерта, че чрез платформата свободните работни места ще бъдат видими не само за хората, живеещи в Стара Загора, а и за тези в други населени места. "Община Стара Загора предоставя абсолютно безплатно на малкия и средния бизнес в града ползването на тази иновативна платформа", каза заместник-кметът.

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана. 

По думите на кмета Джоргов, наградата е и за неговия екип и администрацията, защото всички те я заслужават. „Тази награда задължава, и през следващите три години трябва да работим повече и да надграждаме, разбира се, нека не се самозалъгваме, че нямаме пропуски в работата, имаме още много какво да свършим“, каза той. 

Джоргов каза, че това е приятно усещане и зарежда с положителни емоции - „да можем през следващите години да отметнем повече работа и хората да се чувстват по-удовлетворени“. 

Награденият кмет посочи, че ще акцентира

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скор

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв., от които 46 041 000 лв. са просрочените задължения. Това показват обработените данни от болниците към 30 юни т.г., публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ). Дълговете на общинските болници към същата дата са 200 466 000 лв., от които 14 321 000 лв. са просрочени. 

Преди дни Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на МЗ за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилната болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Заемът се предоставя за погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

Според предоставената от болница „Лозенец“ информация, със средствата по заема ще бъдат погасени просрочени задължения към доставчици на лекарства и на медицински изделия, към доставчици на външни услуги и на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.