Начало В детайли Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
576
България

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).В центъра на срещата на българския външен министър с посланиците на държавите от ЕС в София бяха темите от дневния ред на ЕС. Министър Кондов изрази очакване за положително решение на Съвета на ЕС до края на тази година относно премахването на контрола по сухопътните ни шенгенски граници.

| 18 Октомври 2024, 17:09 ч.
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Снимка © Министерство на външните работи

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Срещата бе организирана по инициатива на Миклош Борош, посланик на Унгария, която в момента председателства Съвета на ЕС.

В центъра на срещата на българския външен министър с посланиците на държавите от ЕС в София бяха темите от дневния ред на ЕС. Министър Кондов изрази очакване за положително решение на Съвета на ЕС до края на тази година относно премахването на контрола по сухопътните ни шенгенски граници.

Сред обсъдените въпроси бе и разширяването на ЕС, основаващо се на спазването на принципа на собствените заслуги в изпълнение на условията и поетите ангажименти.

Министър Кондов и европейските посланици обмениха също позиции относно актуалните развития в региона на Близкия изток, продължаващата подкрепа за Украйна в отговор на руската агресия и други въпроси от международния дневен ред.

Иван Кондов акцентира и върху добрия напредък на страната ни в процеса на присъединяване към ОИСР, като отчете активното сътрудничество между всички отговорни за процеса в страната ни структури с комитетите на организацията.

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Наблюдава се „подмладяване“ на артериалната и венозна тромбоза при пациентите у нас. Ако допреди години възрастовата граница е била пациенти между 60 и 70 години, днес се наблюдава при пациенти на възраст между 50-59 години. Това каза д-р Елица Димитрова, съдов хирург в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София, по време на лекция на тема „Артериална и венозна тромбоза на долни крайници – профилактика, превенция и лечение“. Болницата организира Ден на отворените врати по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва на 13 октомври.

Основните причини за заболяването са високите нива на холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето и наднорменото тегло, каза д-р Димитрова. Лошият контрол на кръвната захар почти винаги довежда до артериална и венозна тромбоза, подчерта специалистът. Сърдечните

България заема ключова роля в подобряването на регионалното сътрудничество, енергийната сигурност, транспортната свързаност и развитието на критична инфраструктура, както и успешно контролира една от най-чувствителните външни граници на ЕС, като по този начин дава своя принос за сигурността на Европа като цяло, заяви вчера министър Иван Кондов по време на откриването на международната конференция „Членството на България в ЕС – 17 години по-късно“в  Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Основна тема на събитието бяха постигнатите резултати от членството на България в Европейския съюз през изминалите години.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
В Пазарджик започна обновяването на десет улици като първи етап от планираната реконструкция на улици, водопроводи и канализация в град Пазарджик, съобщиха от общинската администра ...
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
Общинските съветници в Георги Дамяново, център на едноименната община в област Монтана, гласуваха на своя сесия решение за поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за ...
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловди ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:25 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
576
България

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).В центъра на срещата на българския външен министър с посланиците на държавите от ЕС в София бяха темите от дневния ред на ЕС. Министър Кондов изрази очакване за положително решение на Съвета на ЕС до края на тази година относно премахването на контрола по сухопътните ни шенгенски граници.

| 18 Октомври 2024, 17:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Снимка © Министерство на външните работи

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Срещата бе организирана по инициатива на Миклош Борош, посланик на Унгария, която в момента председателства Съвета на ЕС.

В центъра на срещата на българския външен министър с посланиците на държавите от ЕС в София бяха темите от дневния ред на ЕС. Министър Кондов изрази очакване за положително решение на Съвета на ЕС до края на тази година относно премахването на контрола по сухопътните ни шенгенски граници.

Сред обсъдените въпроси бе и разширяването на ЕС, основаващо се на спазването на принципа на собствените заслуги в изпълнение на условията и поетите ангажименти.

Министър Кондов и европейските посланици обмениха също позиции относно актуалните развития в региона на Близкия изток, продължаващата подкрепа за Украйна в отговор на руската агресия и други въпроси от международния дневен ред.

Иван Кондов акцентира и върху добрия напредък на страната ни в процеса на присъединяване към ОИСР, като отчете активното сътрудничество между всички отговорни за процеса в страната ни структури с комитетите на организацията.

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Наблюдава се „подмладяване“ на артериалната и венозна тромбоза при пациентите у нас. Ако допреди години възрастовата граница е била пациенти между 60 и 70 години, днес се наблюдава при пациенти на възраст между 50-59 години. Това каза д-р Елица Димитрова, съдов хирург в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София, по време на лекция на тема „Артериална и венозна тромбоза на долни крайници – профилактика, превенция и лечение“. Болницата организира Ден на отворените врати по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва на 13 октомври.

Основните причини за заболяването са високите нива на холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето и наднорменото тегло, каза д-р Димитрова. Лошият контрол на кръвната захар почти винаги довежда до артериална и венозна тромбоза, подчерта специалистът. Сърдечните

България заема ключова роля в подобряването на регионалното сътрудничество, енергийната сигурност, транспортната свързаност и развитието на критична инфраструктура, както и успешно контролира една от най-чувствителните външни граници на ЕС, като по този начин дава своя принос за сигурността на Европа като цяло, заяви вчера министър Иван Кондов по време на откриването на международната конференция „Членството на България в ЕС – 17 години по-късно“в  Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Основна тема на събитието бяха постигнатите резултати от членството на България в Европейския съюз през изминалите години.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
В Пазарджик започна обновяването на десет улици
Община Георги Дамяново ще поеме временен дълг за финансиране ремонта на общински път
ВКС оправда Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.