Начало В детайли В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
602
България

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация.Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници, служители и граждани.

| 18 Октомври 2024, 17:26 ч.
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Снимка © Община Кубрат

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници, служители и граждани. 

В момента основната цел е да нямаме никакви изкривявания в изборния процес, да няма нарушения при провеждането на изборите. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„Тъй като е много актуална темата как МВР си върши работата, ще споделя, че имаме 168 постъпили сигнала, от тях 60 досъдебни производства, 587 съставени протокола, 30 задържани и проведени 160 специализирани полицейски операции. Работата и в момента продължава. Ще продължи дотогава, докато имаме такова задължение“, посочи Главчев. 

Служебният премиер припомни, че основното задължение на служебното правителство е провеждането на честни и прозрачни избори. „Работим в рамките на нашите задължения и точно в това сме се концентрирали“, каза Главчев. 

„Когато има установени нарушения, МВР, съвместно с прокурат

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София бе отбелязан Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили (ВВС). Днес се навършват 112 години от първия боен полет в историята ни. 

Искам да поздравя всички хора със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили, да им благодаря за тяхната всеотдайност и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и винаги по време на кризи и бедствия те са до народа си, коментира Румен Радев пред журналисти. Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърби, посочи президентът.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстрационен полет край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дунки

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Процедурата по предаване на изградена инфраструктура за стопанисване от ВиК-оператора бе тема на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище след заседанието на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Търговище.

Членовете на Общото събрание приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2025 г. да бъде 27 000 лв.

Председателят на Асоциацията по ВиК – Търговище, областният управител Гюрсел Хасанов разясни задълженията на общините, съгласно Правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК). Припомнено бе, че представител на общината в Асоциацията е общинският кмет, а при невъзможност той да участва, Общинският съвет определя друг пре

Според отчета за изминалата календарна година, при планирани приходи и разходи в размер на 29 345 143 лева, изпълнението е в размер на 26 976 247 лева. Най-голямото перо от разходите е било отново за функция „Образование“, където са изразходвани 11 464 322 лева. 

Непосредствено след тях се нареждат разходите за функция „Социално осигуряване и грижи“, чиито размер е 5 993 174 лева. За дейностите, свързани с „Жилищно строителство, БКС и околна среда“ са изразходвани 3 087 769 лева. Изплатените средства за функците „Здравеопазване“ са 1 055 497 лв. и за „Дейности по почивно дело, култура, религиозни дейности“ - 1 092 803 лв., казаха от Общината. 

По време на дебата присъстващите зададоха различни въпроси, свързани с извършени строително-ремонтни дейности и социални проблеми. Запитващите посочиха, че при представянето са били допуснати грешки, които вече са коригирани. На всички въпроси беше даден изчерпателен отговор, а ръководството на Общината се ангажира с прозрачност по отношение на разходите и проектите, свързани с подобряване на инфраструктурата и социалните услуги, отбелязаха от общинската институция. 

Предстои годишният отчет за бюджет за 2023 година да бъде разгледан и гласуван на редовно заседание на Общинския съвет. Пълната версия на отчета е достъпна на официалния уебсайт на Община Кубрат за всички, които желаят да се запознаят по-подробно с разходите и приоритетите на местната власт. Това обсъждане е част от усилията на Общината да поддържа открит диалог с жителите и да осигури прозрачност в управлението на публичните средства, казаха от общинската администрация.

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Община Велико Търново вече е с нов официален интернет портал – www.veliko-tarnovo.bg, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Новият портал е с обновена визия и широк набор от функционалности. Богатото информационно съдържание, предоставяно от Общината, е организирано в нови раздели, които помагат за по-лесно и достъпно намиране на необходимата информация, посредством визия, ориентирана към потребителите. 

Проектът е ключов приоритет и е част от предприетите инициативи на Община Велико Търново за прозрачност в общинското управление, с непрекъснат процес на развитие, подобряване и усъвършенстване на технологичната и организационна основа, с активно участие на гражданското общество, допълват от администрацията. 

Новата платформа представя единна точка за достъп до ключови инициативи, новини, проекти, инвестиционно портфолио, културен афиш и важ

Към днешния ден има 160 полицейски операции, досъдебните производства вече са 60, информира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

От 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна във връзка с купуването и продаването на гласове, припомни министърът. Основна задача на операцията е противодействие на купения вот, но успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани операции, работят и по всички онези приоритети изведени за Министерството на вътрешните работи (МВР), каза министърът.

Той допълни, че в хода на действията на МВР се установяват и други престъпления и всички резултати се отчитат ежедневно. Друг е въпросът кой как ги ползва, допълни Илков. Той подчерта, че служителите на МВР не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство във

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
С тържествен водосвет днес в общинската болница в Горна Оряховица бяха открити напълно ремонтираните отделения по очни болести и по "Уши, нос, гърло" (УНГ). Официалното откриване с ...
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
Два екипа огнеборци са на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали, .  По информация на полицията, сигналът за инцидента срещу бившия Оловно цин ...
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Преди началото на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе ремонт на 18 км от второкласния път II-82 Самоков - София в участъка между Долни Пасарел и Кокаля ...
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушени ...
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малоле ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
Тикер в 21:25 ч.
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, ...
Начало В детайли
602
България

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация.Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници, служители и граждани.

| 18 Октомври 2024, 17:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета
Снимка © Община Кубрат

В Кубрат се състоя публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година, съобщиха от общинската администрация. Той беше представен от кмета Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Нуршен Халилова, заместник-кмета Женифер Пойраз, общински съветници, служители и граждани. 

В момента основната цел е да нямаме никакви изкривявания в изборния процес, да няма нарушения при провеждането на изборите. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„Тъй като е много актуална темата как МВР си върши работата, ще споделя, че имаме 168 постъпили сигнала, от тях 60 досъдебни производства, 587 съставени протокола, 30 задържани и проведени 160 специализирани полицейски операции. Работата и в момента продължава. Ще продължи дотогава, докато имаме такова задължение“, посочи Главчев. 

Служебният премиер припомни, че основното задължение на служебното правителство е провеждането на честни и прозрачни избори. „Работим в рамките на нашите задължения и точно в това сме се концентрирали“, каза Главчев. 

„Когато има установени нарушения, МВР, съвместно с прокурат

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София бе отбелязан Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили (ВВС). Днес се навършват 112 години от първия боен полет в историята ни. 

Искам да поздравя всички хора със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили, да им благодаря за тяхната всеотдайност и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и винаги по време на кризи и бедствия те са до народа си, коментира Румен Радев пред журналисти. Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърби, посочи президентът.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстрационен полет край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дунки

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Общинският съвет в Дряново ще удостои на тържествено знание днес шестима души със званието "почетен гражданин". Това съобщиха от Общинския съвет на своя уебсайт. 

Заседанието ще е от 16:00 часа и ще е на открито пред паметника "Майка България" до Община Дряново, а при лоши метеорологични условия - в Ритуалната зала на Общината.

„Почетен гражданин на Дряново“ ще бъде присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Донев, посмъртно да д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

Почетен медал за принос в развитието на образованието ще бъде връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти ще бъдат присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново за принос в развитието на образованието. 

Процедурата по предаване на изградена инфраструктура за стопанисване от ВиК-оператора бе тема на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище след заседанието на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Търговище.

Членовете на Общото събрание приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2025 г. да бъде 27 000 лв.

Председателят на Асоциацията по ВиК – Търговище, областният управител Гюрсел Хасанов разясни задълженията на общините, съгласно Правилника за организацията и дейността на асоциациите по ВиК (ПОДАВиК). Припомнено бе, че представител на общината в Асоциацията е общинският кмет, а при невъзможност той да участва, Общинският съвет определя друг пре

Според отчета за изминалата календарна година, при планирани приходи и разходи в размер на 29 345 143 лева, изпълнението е в размер на 26 976 247 лева. Най-голямото перо от разходите е било отново за функция „Образование“, където са изразходвани 11 464 322 лева. 

Непосредствено след тях се нареждат разходите за функция „Социално осигуряване и грижи“, чиито размер е 5 993 174 лева. За дейностите, свързани с „Жилищно строителство, БКС и околна среда“ са изразходвани 3 087 769 лева. Изплатените средства за функците „Здравеопазване“ са 1 055 497 лв. и за „Дейности по почивно дело, култура, религиозни дейности“ - 1 092 803 лв., казаха от Общината. 

По време на дебата присъстващите зададоха различни въпроси, свързани с извършени строително-ремонтни дейности и социални проблеми. Запитващите посочиха, че при представянето са били допуснати грешки, които вече са коригирани. На всички въпроси беше даден изчерпателен отговор, а ръководството на Общината се ангажира с прозрачност по отношение на разходите и проектите, свързани с подобряване на инфраструктурата и социалните услуги, отбелязаха от общинската институция. 

Предстои годишният отчет за бюджет за 2023 година да бъде разгледан и гласуван на редовно заседание на Общинския съвет. Пълната версия на отчета е достъпна на официалния уебсайт на Община Кубрат за всички, които желаят да се запознаят по-подробно с разходите и приоритетите на местната власт. Това обсъждане е част от усилията на Общината да поддържа открит диалог с жителите и да осигури прозрачност в управлението на публичните средства, казаха от общинската администрация.

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Община Велико Търново вече е с нов официален интернет портал – www.veliko-tarnovo.bg, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Новият портал е с обновена визия и широк набор от функционалности. Богатото информационно съдържание, предоставяно от Общината, е организирано в нови раздели, които помагат за по-лесно и достъпно намиране на необходимата информация, посредством визия, ориентирана към потребителите. 

Проектът е ключов приоритет и е част от предприетите инициативи на Община Велико Търново за прозрачност в общинското управление, с непрекъснат процес на развитие, подобряване и усъвършенстване на технологичната и организационна основа, с активно участие на гражданското общество, допълват от администрацията. 

Новата платформа представя единна точка за достъп до ключови инициативи, новини, проекти, инвестиционно портфолио, културен афиш и важ

Към днешния ден има 160 полицейски операции, досъдебните производства вече са 60, информира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

От 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна във връзка с купуването и продаването на гласове, припомни министърът. Основна задача на операцията е противодействие на купения вот, но успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани операции, работят и по всички онези приоритети изведени за Министерството на вътрешните работи (МВР), каза министърът.

Той допълни, че в хода на действията на МВР се установяват и други престъпления и всички резултати се отчитат ежедневно. Друг е въпросът кой как ги ползва, допълни Илков. Той подчерта, че служителите на МВР не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство във

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ тържествено откри две свои обновени отделения
Два екипа работят на терен за потушаване на пожар в близост до един от входовете на Кърджали
АПИ ремонтира 18-километрова отсечка между селата Долни Пасарел и Кокаляне по пътя София – Самоков
Бележници с изписани имена на хора са иззети от търговски обекти в Разградско при специализирана полицейска операция
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.