Начало Местен фокус Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
393
България

Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити.Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

| 18 Октомври 2024, 17:34 ч.
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Снимка © БТА

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Схемата е действала чрез обяви в социалните мрежи за отпускане на кредити на лица с лошо кредитно досие. До момента от Стара Загора са измамени трима души. 

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора в тридневен срок.

Изложението на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините - Общинско Експо беше открито пред зала "Перуника" в курортния комплекс "Албена”.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов отправи приветствие към присъстващите гости. Той заяви, че с всяка година Общинското експо се увеличава. "Броят на нашите изложители е над 60", добави той.

Президентът Румен Радев ще участва в откриването на срещата на местните власти от 16:00 часа в зала "Перуника".

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, както и евродепутатъ

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Шипка се възстанови след опустошителната градушка от 13 юни благодарение на това, че сме обединени и благодарение на всички, които доброволно помогнаха. Това заяви кметът на града Василка Панайотова по време на среща с журналисти в Националния пресклуб в града. На срещата присъства и Славка Самарска, изпълнителен директор на Медийна група (МГ) „Вис Виталис“, които осъществиха мащабната дарителска кампания „В помощ на Шипка“. 

По думите на Панайотова щетите след природното бедствие в града са на стойност милиони, а незасегната къща в Шипка не е имало. „Домакинствата успяха да се възстановят благодарение на собствени усилия и на подкрепа от дарители и доброволци“, коментира тя и посочи, че над 300 са били доброволците, които са се включили с материална помощ или с труд.

Едно от най-впечатляващите неща, които постигна кампанията &bdq

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Общо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщен ...
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за мъже и жени с увреден слух на 20 октомври, съобщи Петромир Панайотов, съдия и треньор в шуменския шахматен ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския ...
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
От началото на годината до момента на територията на страната са регистрирани 646 катастрофи с участието на мотоциклети. Това показват данните на „Пътна полиция“ за път ...
Тикер в 21:20 ч.
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг ...
Начало Местен фокус
393
България

Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити.Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

| 18 Октомври 2024, 17:34 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Съдът остави за постоянно в ареста двама от обвиняемите за измами с кредити
Снимка © БТА

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Схемата е действала чрез обяви в социалните мрежи за отпускане на кредити на лица с лошо кредитно досие. До момента от Стара Загора са измамени трима души. 

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора в тридневен срок.

Изложението на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините - Общинско Експо беше открито пред зала "Перуника" в курортния комплекс "Албена”.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов отправи приветствие към присъстващите гости. Той заяви, че с всяка година Общинското експо се увеличава. "Броят на нашите изложители е над 60", добави той.

Президентът Румен Радев ще участва в откриването на срещата на местните власти от 16:00 часа в зала "Перуника".

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, както и евродепутатъ

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Шипка се възстанови след опустошителната градушка от 13 юни благодарение на това, че сме обединени и благодарение на всички, които доброволно помогнаха. Това заяви кметът на града Василка Панайотова по време на среща с журналисти в Националния пресклуб в града. На срещата присъства и Славка Самарска, изпълнителен директор на Медийна група (МГ) „Вис Виталис“, които осъществиха мащабната дарителска кампания „В помощ на Шипка“. 

По думите на Панайотова щетите след природното бедствие в града са на стойност милиони, а незасегната къща в Шипка не е имало. „Домакинствата успяха да се възстановят благодарение на собствени усилия и на подкрепа от дарители и доброволци“, коментира тя и посочи, че над 300 са били доброволците, които са се включили с материална помощ или с труд.

Едно от най-впечатляващите неща, които постигна кампанията &bdq

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
ЧОбщо четири проекта с български участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с 12 млн. евро
Спортният клуб по шахмат "Шумен" ще бъде домакин на два блиц турнира за хора с увреден слух на 20 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Местен фокус
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Местен фокус
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Местен фокус
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
Контекст
Графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври е изменен, съобщиха от екоминистерството
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.