Начало В детайли Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
711
България

Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков

Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана комисар Венцислав Райков.Пожарът е пламнал около 21:00 часа вчера, 18 октомври, в труднодостъпна местност в близост до връх Ком в Стара планина.

| 18 Октомври 2024, 17:41 ч.
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Снимка © БТА

Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана комисар Венцислав Райков.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация. При катастрофата са нанесени материални щети на локомотива и на ремаркето на камиона. Размерът на щетите се уточнява в момента. 

От полицията в Монтана съобщиха, че подобни прои

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Пожарът е пламнал около 21:00 часа вчера, 18 октомври, в труднодостъпна местност в близост до връх Ком в Стара планина. В него са изгорели около 50 декара сухи треви и храсти. Екипите на РДПБЗН са успели да загасят пожара около полунощ, а тази сутрин той отново се разразил в близост до вече горелите площи.

Към момента гасенето продължава, на място има три екипа на пожарната и служители от горските стопанства в района. На труднодостъпните места, където не могат да излязат пожарните коли, се гаси и на ръка, добави комисар Райков.

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 хил. декара сухи треви и храсти. От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при три през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е съставила през 2023-24 г. 18 акта за нарушения на финансовата дисциплина в Община Смолян, съобщи на пресконференция Стефан Сабрутев, председател на групата  съветници „Нашият Смолян“. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференция в Националния пресклуб в Смолян отчет за работата на групата „Нашият Смолян“.  

След 17 акта през 2023 г. за подписани 231 договора в нарушение на Закона за публични финанси на стойност 46 млн. лв., през януари тази година е поредният акт за неспазване на финансовата дисциплина за сключване на 131 договора и поети ангажименти за разходи в размер на 17 454 196,14 лв., за което кметът отново е санкциониран, допълни Сабрутев. Според него това показва, че твърденията за финансова стабилност и подобряване на финансовото състо

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври 2024 г. да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки.  Това съобщиха от прокуратурата.

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването вчера пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

И.ф. главен прокурор изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерство на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на магистрата.

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилаган

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенер ...
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
В района на петричкото село Кърналово днес започна традиционният събор "Малилак". Тази година в празника се включват повече от 150 търговци на стоки от цялата страна, каза Димитър ...
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за периода от 11-и до 18 октомври са 2 549 079, 90 лв. Това съобщиха от МВР. В рамките на разпоредената ...
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Секционните избирателни комисии в област Монтана са 292 до момента, в тях на парламентарните избори на 27 октомври 2024 година ще работят 2410 членове, съобщи Петко Петков, говори ...
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в ко ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Запитани директно дали биха или не биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда седмици преди вота, една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интер ...
Тикер в 22:25 ч.
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Пле ...
Начало В детайли
711
България

Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков

Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана комисар Венцислав Райков.Пожарът е пламнал около 21:00 часа вчера, 18 октомври, в труднодостъпна местност в близост до връх Ком в Стара планина.

| 18 Октомври 2024, 17:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Пожар гори в планината над Берковица, съобщи комисар Венцислав Райков
Снимка © БТА

Пожар гори в планината над Берковица в близост до връх Ком, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Монтана комисар Венцислав Райков.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация. При катастрофата са нанесени материални щети на локомотива и на ремаркето на камиона. Размерът на щетите се уточнява в момента. 

От полицията в Монтана съобщиха, че подобни прои

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Пожарът е пламнал около 21:00 часа вчера, 18 октомври, в труднодостъпна местност в близост до връх Ком в Стара планина. В него са изгорели около 50 декара сухи треви и храсти. Екипите на РДПБЗН са успели да загасят пожара около полунощ, а тази сутрин той отново се разразил в близост до вече горелите площи.

Към момента гасенето продължава, на място има три екипа на пожарната и служители от горските стопанства в района. На труднодостъпните места, където не могат да излязат пожарните коли, се гаси и на ръка, добави комисар Райков.

При пожарите в Монтанско през това лято са изгорели 2488 декара гори и 117 хил. декара сухи треви и храсти. От началото на тази година пожарите в полетата в региона са 583, при 284 през миналата година. Пожарите в горска територия са 24 при три през 2023 година. Обслужените от пожарните команди в Монтана произшествия са 1300 при 1200 през миналата година. 

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е съставила през 2023-24 г. 18 акта за нарушения на финансовата дисциплина в Община Смолян, съобщи на пресконференция Стефан Сабрутев, председател на групата  съветници „Нашият Смолян“. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференция в Националния пресклуб в Смолян отчет за работата на групата „Нашият Смолян“.  

След 17 акта през 2023 г. за подписани 231 договора в нарушение на Закона за публични финанси на стойност 46 млн. лв., през януари тази година е поредният акт за неспазване на финансовата дисциплина за сключване на 131 договора и поети ангажименти за разходи в размер на 17 454 196,14 лв., за което кметът отново е санкциониран, допълни Сабрутев. Според него това показва, че твърденията за финансова стабилност и подобряване на финансовото състо

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври 2024 г. да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки.  Това съобщиха от прокуратурата.

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването вчера пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

И.ф. главен прокурор изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерство на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на магистрата.

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилаган

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
България, Гърция и Румъния са в основата на призив към Европейската комисия за спешни мерки срещу скъпата електроенергия в Югоизточна Европа
Започна традиционният събор "Малилак" край петричкото село Кърналово
Постъпилите средства от наложени наказания по Закона за движение по пътищата за седем дни са над два 2,5 млн. лева, съобщиха от МВР
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
На 5244 семейства в област Ямбол до момента са отпуснати помощи за отопление
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Основна линия
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
В детайли
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
В детайли
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.