Начало В детайли Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
903
България

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община.Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана.

| 18 Октомври 2024, 19:03 ч.
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Снимка © Минко Чернев / БТА

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана. 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на се

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

Заради старта на строителните дейности, от Общината препоръчаха шофьорите по възможност да използват обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“. Ще има промени и в маршрутите на автобусите. Колите по линия 31-А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна, след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за д

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

По думите на кмета Джоргов, наградата е и за неговия екип и администрацията, защото всички те я заслужават. „Тази награда задължава, и през следващите три години трябва да работим повече и да надграждаме, разбира се, нека не се самозалъгваме, че нямаме пропуски в работата, имаме още много какво да свършим“, каза той. 

Джоргов каза, че това е приятно усещане и зарежда с положителни емоции - „да можем през следващите години да отметнем повече работа и хората да се чувстват по-удовлетворени“. 

Награденият кмет посочи, че ще акцентират върху социалните услуги, образованието и спорта. Според него сериозни крачки се правят и за подобряването на работата на администрацията. 

Церемонията се състоя вчера в столичния хотел „Маринела“.

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство и извършване на престъпления против политическите права на гражданите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

В хода на акцията са проверени търговски обекти и места, за които има информация, че в тях се извършва незаконна дейност, свързана с купуване и продаване на гласове. В смесени магазини в Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв. парични записи според собствениците на търговските обекти представляват задължения, незаплатени поради липса на средства у лицата към момента на покупката. Фактическата обстановка е докладвана на дежурен прокурор. Образ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75. Любомир Минчев, старши треньор на Спар ...
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес. „Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усещ ...
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в ко ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
Тикер в 23:29 ч.
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Минь ...
Начало В детайли
903
България

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община.Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана.

| 18 Октомври 2024, 19:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Снимка © Минко Чернев / БТА

Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Джоргов добави, че иска да благодари на всички, които са го подкрепили, като, по думите му, наградата не е била очаквана. 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на се

От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно.

Причината за затварянето на отсечката е изпълнението на проекта на ВиК за водния цикъл на града. Предвижда се да бъде подменен водопровод, като работата по план ще продължи 540 дни, а пътят ще бъде затварян поетапно.

Заради старта на строителните дейности, от Общината препоръчаха шофьорите по възможност да използват обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“. Ще има промени и в маршрутите на автобусите. Колите по линия 31-А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна, след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за д

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

По думите на кмета Джоргов, наградата е и за неговия екип и администрацията, защото всички те я заслужават. „Тази награда задължава, и през следващите три години трябва да работим повече и да надграждаме, разбира се, нека не се самозалъгваме, че нямаме пропуски в работата, имаме още много какво да свършим“, каза той. 

Джоргов каза, че това е приятно усещане и зарежда с положителни емоции - „да можем през следващите години да отметнем повече работа и хората да се чувстват по-удовлетворени“. 

Награденият кмет посочи, че ще акцентират върху социалните услуги, образованието и спорта. Според него сериозни крачки се правят и за подобряването на работата на администрацията. 

Церемонията се състоя вчера в столичния хотел „Маринела“.

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

Бележници с имена на хора са иззети от търговски обекти в област Разград при полицейска операция днес. Специализираната акция бе насочена към предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство и извършване на престъпления против политическите права на гражданите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

В хода на акцията са проверени търговски обекти и места, за които има информация, че в тях се извършва незаконна дейност, свързана с купуване и продаване на гласове. В смесени магазини в Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв. парични записи според собствениците на търговските обекти представляват задължения, незаплатени поради липса на средства у лицата към момента на покупката. Фактическата обстановка е докладвана на дежурен прокурор. Образ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Контекст
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
В детайли
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Основна линия
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
В детайли
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.