Начало В детайли Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
1126
България

Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба

Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба.Тя бе удостоена с барелефа „Св.

| 18 Октомври 2024, 19:15 ч.
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Снимка © Община Ловеч

Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на българския лекар - 19 октомври, съобщиха от общинската администрация.

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на молдовския гражданин С. Л., съобщават от прокуратурата. Той е обвинен в контрабандно пренесяне стоки за търговски цели в големи размери.

Престъплението е осъществено на 9 октомври т.г. на граничния контролно-пропусквателен пункт „Лесово“, област Ямбол. По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал камион, влязъл на българска територия от Турция. В превозното средство са били укрити контрабандно пренасяните 7847 артикула - якета, анцузи, дамски чанти, дънки, блузи, чиято обща стойност възлиза на 166 582 лева, посочват от Окръжна прокуратура - Ямбол.   

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Поради отсъствие от града наградата на д-р Газемба прие д-р Радослав Иванов, председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз.

Присъдени бяха и две специални награди - на лекаря по дентална медицина д-р Георги Митев и на д-р Иван Тодоров от отделението по хемодиализа в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч. 

Победителите бяха определени от комисия, назначена със заповед за кмета, на основата на номинации – от Община Ловеч, като резултат от допитването до гражданите, и от районните колегии на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз. Номинация от районната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи не е направена.

Наградите връчиха на церемонията кметът на Ловеч Страцимир Петков и заместник-кметът д-р Алдин Начков. Присъстваха още областният управител Дора Стоянова, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева, д-р Велислав Симеонов, председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, общински съветници, медицински специалисти.

На церемонията кметът връчи още една награда – на студентката второкурсничка в Медицинския университет в Плевен Евалин Берова. Момичето е и ученичка по поп и джаз пеене във вокално студио „Тера“ към Ловчанското читалище и получи грамота за участие в Twin Towns Festival 2024 и за принос в културния обмен между градовете. Тази вечер тя отново зарадва с музикалните си изпълнения.

Наблюдава се „подмладяване“ на артериалната и венозна тромбоза при пациентите у нас. Ако допреди години възрастовата граница е била пациенти между 60 и 70 години, днес се наблюдава при пациенти на възраст между 50-59 години. Това каза д-р Елица Димитрова, съдов хирург в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София, по време на лекция на тема „Артериална и венозна тромбоза на долни крайници – профилактика, превенция и лечение“. Болницата организира Ден на отворените врати по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва на 13 октомври.

Основните причини за заболяването са високите нива на холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето и наднорменото тегло, каза д-р Димитрова. Лошият контрол на кръвната захар почти винаги довежда до артериална и венозна тромбоза, подчерта специалистът. Сърдечните

В началото на ноември се очакват първите случаи на грип, които след това ще започнат да зачестяват и през декември грипът ще преобладава пред останалите респираторни вируси. Това каза доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев участва в обявяването на кампанията за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност.  

Все още в България няма регистрирани случаи на грип, допълни той. В грипните щамове за тази година няма изненада – „Виктория и „Тайланд“, които са включени в състава и на двете противогрипни ваксини, които се ползват в България. Ваксините, които са доставени в страната ни, са повече, отколкото бяха доставени миналата година, интересът е голям, каза още доц. Кунчев. В рамките на националната програма за предотвратяване на грипа сред хората на и над 65-годишна възраст Министерството на здравеопазването е осигурило до

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ -  учебна спасителна акция в пещерата, която е дълга четири километра и 200 метра дълбока. В тренировката участват около 30 души, има построен лагер. Четири екипа са в пещерата в момента, влиза и пети екип, като носилката с "пострадалия" човек ще тръгне от дъното на пещерата, каза Росен Терзиев, спасител от „Пещерно спасяване“.

Терзиев посочи, че днес и утре носилката ще достигне до средата на пещерата, екипите ще се върнат в подземния лагер да пренощуват и на следващия ден трябва да извадят носилката до повърхността. Спасителите сами изграждат лагер под земята, в който прекарват нощите, докато не извърш

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Миналата година лекар на годината стана д-р Велислав Симеонов – специалист по дентална медицина, а д-р Пресиян Василев и д-р Емилия Пецева бяха отличени с поощрителни награди.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75. Любомир Минчев, старши треньор на Спар ...
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75. Любомир Минчев, старши треньор на Спар ...
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес. „Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усещ ...
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в ко ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
Тикер в 23:29 ч.
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Минь ...
Начало В детайли
1126
България

Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба

Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба.Тя бе удостоена с барелефа „Св.

| 18 Октомври 2024, 19:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Снимка © Община Ловеч

Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на българския лекар - 19 октомври, съобщиха от общинската администрация.

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на молдовския гражданин С. Л., съобщават от прокуратурата. Той е обвинен в контрабандно пренесяне стоки за търговски цели в големи размери.

Престъплението е осъществено на 9 октомври т.г. на граничния контролно-пропусквателен пункт „Лесово“, област Ямбол. По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал камион, влязъл на българска територия от Турция. В превозното средство са били укрити контрабандно пренасяните 7847 артикула - якета, анцузи, дамски чанти, дънки, блузи, чиято обща стойност възлиза на 166 582 лева, посочват от Окръжна прокуратура - Ямбол.   

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Поради отсъствие от града наградата на д-р Газемба прие д-р Радослав Иванов, председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз.

Присъдени бяха и две специални награди - на лекаря по дентална медицина д-р Георги Митев и на д-р Иван Тодоров от отделението по хемодиализа в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч. 

Победителите бяха определени от комисия, назначена със заповед за кмета, на основата на номинации – от Община Ловеч, като резултат от допитването до гражданите, и от районните колегии на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз. Номинация от районната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи не е направена.

Наградите връчиха на церемонията кметът на Ловеч Страцимир Петков и заместник-кметът д-р Алдин Начков. Присъстваха още областният управител Дора Стоянова, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева, д-р Велислав Симеонов, председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, общински съветници, медицински специалисти.

На церемонията кметът връчи още една награда – на студентката второкурсничка в Медицинския университет в Плевен Евалин Берова. Момичето е и ученичка по поп и джаз пеене във вокално студио „Тера“ към Ловчанското читалище и получи грамота за участие в Twin Towns Festival 2024 и за принос в културния обмен между градовете. Тази вечер тя отново зарадва с музикалните си изпълнения.

Наблюдава се „подмладяване“ на артериалната и венозна тромбоза при пациентите у нас. Ако допреди години възрастовата граница е била пациенти между 60 и 70 години, днес се наблюдава при пациенти на възраст между 50-59 години. Това каза д-р Елица Димитрова, съдов хирург в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София, по време на лекция на тема „Артериална и венозна тромбоза на долни крайници – профилактика, превенция и лечение“. Болницата организира Ден на отворените врати по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва на 13 октомври.

Основните причини за заболяването са високите нива на холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето и наднорменото тегло, каза д-р Димитрова. Лошият контрол на кръвната захар почти винаги довежда до артериална и венозна тромбоза, подчерта специалистът. Сърдечните

В началото на ноември се очакват първите случаи на грип, които след това ще започнат да зачестяват и през декември грипът ще преобладава пред останалите респираторни вируси. Това каза доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев участва в обявяването на кампанията за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност.  

Все още в България няма регистрирани случаи на грип, допълни той. В грипните щамове за тази година няма изненада – „Виктория и „Тайланд“, които са включени в състава и на двете противогрипни ваксини, които се ползват в България. Ваксините, които са доставени в страната ни, са повече, отколкото бяха доставени миналата година, интересът е голям, каза още доц. Кунчев. В рамките на националната програма за предотвратяване на грипа сред хората на и над 65-годишна възраст Министерството на здравеопазването е осигурило до

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ -  учебна спасителна акция в пещерата, която е дълга четири километра и 200 метра дълбока. В тренировката участват около 30 души, има построен лагер. Четири екипа са в пещерата в момента, влиза и пети екип, като носилката с "пострадалия" човек ще тръгне от дъното на пещерата, каза Росен Терзиев, спасител от „Пещерно спасяване“.

Терзиев посочи, че днес и утре носилката ще достигне до средата на пещерата, екипите ще се върнат в подземния лагер да пренощуват и на следващия ден трябва да извадят носилката до повърхността. Спасителите сами изграждат лагер под земята, в който прекарват нощите, докато не извърш

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Миналата година лекар на годината стана д-р Велислав Симеонов – специалист по дентална медицина, а д-р Пресиян Василев и д-р Емилия Пецева бяха отличени с поощрителни награди.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Контекст
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
В детайли
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Основна линия
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
В детайли
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.