Начало В детайли Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
991
България

Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино.По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

| 18 Октомври 2024, 20:25 ч.
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Снимка © БТА

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

В знак на признателност към донорите на органи и техните близки днес от 17:00 часа ще бъдат засадени 16 рози в розовата градина зад Националния дворец на културата (НДК) в София, съобщиха от Изпълнителна агенция ,, Медицински надзор’’ (ИАМН).

Инициативита на „Медицински надзор“ има за цел популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията. На събитието ще присъстват трансплантирани, близки на донори, представители на неправителствени организации, както и представители на ИАМН.

Розовата градина е създадена през 2020 г. от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по инициатива на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните семейства. Всяка година Изпълнителна агенция „Ме

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Бившият ръководител на тогавашното спортно дружество "Миньор", краевед и автор на множество издания на спортна тематика – Цветан Любомиров е бил в основата на идеята - комплексът в с. Дивотино да бъде построен. Днес той беше инициатор на празника и на издигането на морената, която е поставена със средства на дарители, уточни Любомиров.

Той допълни, че са останали пари, които ще бъдат предостави за ново благородно дело, да бъде възстановено килийното училище в селото, което се намира в близост до манастира „Св. св. Петър и Павел“.

"На герба на населеното място е изобразено светото място, което е съградено от дивотинци през 1046 година", каза още той.

Паметната морена е дело на инженер Иван Ненков. Той се занимава със скулптора и  е член на фонда на Съюза на българските художници, но спортът го събира с Цветан Любомиров.

Ненков разказа , че дълго време двамата са търсили подходящия камък, който в последствие откриват в планината Пирин.

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Работник е пострадал вчера, след като е паднал от скеле на строителен обект в Дупница по време на работа, съобщиха от полицията в Кюстендил.  Мъжът, който е на 34 години, е настанен е в дупнишка болница с фрактура на тазобедрена става и травми на ребрата. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Веднага, след като получихме сигнала, наши колеги бяха на място, но не са заварили представителите на фирмата там, тъй като те са се заели с дейности по оказване на помощ на пострадалия. Издадени са били предписания за поставяне на обезопасителна лента на обекта и временното спиране на работа там, казаха от Инспекцията по труда в Кюстендил.

От инспекцията посочиха още, че към момента фирмата няма нарушения на трудовото законодателство. Днес проверките ще продължат, за да стане ясна причината, довела до инцидента - необезопасенос

С усилията на Министерството на спорта, Министерството на транспорта и на администрацията на Министерския съвет, направихме възможно участието на националния ни отбор по футбол в Белфаст. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на правителственото заседание.

Довечера ще се състои футболна среща от турнира Лига на нациите между националните отбори на Северна Ирландия и България, която ще се играе в столицата Белфаст.

Главчев информира, че е съществувала реална опасност да не могат националите ни да заминат за Белфаст.

"На помощ дойде държавният авиационен оператор", посочи премиерът. Той подчерта, че Българският футболен съюз си е заплатил разходите за пътуването. Ние направихме каквото можахме да се чувстват комфортно на националите ни, очакваме и им стискаме палци довечера да победят, каза още Димитър Главчев.

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

На тържеството присъстваха председателят на Областния съвет (ОС) на Български футболен съюз (БФС) в Перник – Валентин Лазаров, Мартин Жлябинков – секретар на Община Перник, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в местната адиминстрация, Иван Иванов – директор на детско-юношеска школа (ДЮШ) Миньор, кметът на с.  Люлин Илчо Викторов, кметът на с. Драгичево Виктор Викторов.

Присъстваха още и бяха наградени с плакети от БФС спортните деятели – Божичко Славев, Иван Стоичков, Антон Евтимов, който е технически директор на футболен клуб (ФК) Миньор и Велизар Димитров - председател на Управителния съвет (УС) на отбора. Сред гостите бе и Валентин Чакъров, директор на „Първенства и турнири“ в БФС.

Децата от местното училище поздравиха присъстващите с танцови и музикални изпълнения, а народната певица Боряна Василева изпълни някои от най-популярните си песни.

Краеведът е изготвил карта на с. Дивотино и околията. Там са изобразени природните забележителности и туристическите маршрути. Картата е под мотото "Дивотино - дивно, сводно и красиво". Той подари едно  копие за комплекса.  

"Сградата пострада по време на земетресението в Перник през 2012 година. Конструкцията беше силно компрометирана и обявена за опасна", припомни Цветан Любомиров.

"Сега комплексът е реномиран и отново ще може да бъде използван от спортните клубове", допълни още той.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Тренировка по пещерно спасяване тече в пещера край габровското село Здравковец, тя ще продължи до неделя. В пещерата Мачанов трап, край село Здравковец правим тренировка съвме ...
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза пред журналисти кметът на Самоков Ангел Джоргов, който спечели приза „Кмет на годината“ за средна община. Дж ...
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
С официална церемония днес в Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан в България. За почетен консул е назначен Рашко Динков, а за решението за назначаването му беше ...
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
През днешния ден в Самоков се състоя специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, пресичане на потенциални нарушения на изборното законодателство и стаби ...
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
За извършване на незаконен сондаж сигнализира гражданското обединение „Вода за Омуртаг“. Чрез съобщение до медиите от „Вода за Омуртаг“ посочват, че Община ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75. Любомир Минчев, старши треньор на Спар ...
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес. „Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усещ ...
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в ко ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
Тикер в 00:30 ч.
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Минь ...
Начало В детайли
991
България

Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино.По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

| 18 Октомври 2024, 20:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Снимка © БТА

С тържествена церемония и спортен празник беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото село Дивотино. По този повод бе открита и паметна морена, на която е изписана историята на изграждането на съоръжението.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

В знак на признателност към донорите на органи и техните близки днес от 17:00 часа ще бъдат засадени 16 рози в розовата градина зад Националния дворец на културата (НДК) в София, съобщиха от Изпълнителна агенция ,, Медицински надзор’’ (ИАМН).

Инициативита на „Медицински надзор“ има за цел популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията. На събитието ще присъстват трансплантирани, близки на донори, представители на неправителствени организации, както и представители на ИАМН.

Розовата градина е създадена през 2020 г. от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по инициатива на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните семейства. Всяка година Изпълнителна агенция „Ме

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Бившият ръководител на тогавашното спортно дружество "Миньор", краевед и автор на множество издания на спортна тематика – Цветан Любомиров е бил в основата на идеята - комплексът в с. Дивотино да бъде построен. Днес той беше инициатор на празника и на издигането на морената, която е поставена със средства на дарители, уточни Любомиров.

Той допълни, че са останали пари, които ще бъдат предостави за ново благородно дело, да бъде възстановено килийното училище в селото, което се намира в близост до манастира „Св. св. Петър и Павел“.

"На герба на населеното място е изобразено светото място, което е съградено от дивотинци през 1046 година", каза още той.

Паметната морена е дело на инженер Иван Ненков. Той се занимава със скулптора и  е член на фонда на Съюза на българските художници, но спортът го събира с Цветан Любомиров.

Ненков разказа , че дълго време двамата са търсили подходящия камък, който в последствие откриват в планината Пирин.

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Работник е пострадал вчера, след като е паднал от скеле на строителен обект в Дупница по време на работа, съобщиха от полицията в Кюстендил.  Мъжът, който е на 34 години, е настанен е в дупнишка болница с фрактура на тазобедрена става и травми на ребрата. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Веднага, след като получихме сигнала, наши колеги бяха на място, но не са заварили представителите на фирмата там, тъй като те са се заели с дейности по оказване на помощ на пострадалия. Издадени са били предписания за поставяне на обезопасителна лента на обекта и временното спиране на работа там, казаха от Инспекцията по труда в Кюстендил.

От инспекцията посочиха още, че към момента фирмата няма нарушения на трудовото законодателство. Днес проверките ще продължат, за да стане ясна причината, довела до инцидента - необезопасенос

С усилията на Министерството на спорта, Министерството на транспорта и на администрацията на Министерския съвет, направихме възможно участието на националния ни отбор по футбол в Белфаст. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на правителственото заседание.

Довечера ще се състои футболна среща от турнира Лига на нациите между националните отбори на Северна Ирландия и България, която ще се играе в столицата Белфаст.

Главчев информира, че е съществувала реална опасност да не могат националите ни да заминат за Белфаст.

"На помощ дойде държавният авиационен оператор", посочи премиерът. Той подчерта, че Българският футболен съюз си е заплатил разходите за пътуването. Ние направихме каквото можахме да се чувстват комфортно на националите ни, очакваме и им стискаме палци довечера да победят, каза още Димитър Главчев.

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

На тържеството присъстваха председателят на Областния съвет (ОС) на Български футболен съюз (БФС) в Перник – Валентин Лазаров, Мартин Жлябинков – секретар на Община Перник, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в местната адиминстрация, Иван Иванов – директор на детско-юношеска школа (ДЮШ) Миньор, кметът на с.  Люлин Илчо Викторов, кметът на с. Драгичево Виктор Викторов.

Присъстваха още и бяха наградени с плакети от БФС спортните деятели – Божичко Славев, Иван Стоичков, Антон Евтимов, който е технически директор на футболен клуб (ФК) Миньор и Велизар Димитров - председател на Управителния съвет (УС) на отбора. Сред гостите бе и Валентин Чакъров, директор на „Първенства и турнири“ в БФС.

Децата от местното училище поздравиха присъстващите с танцови и музикални изпълнения, а народната певица Боряна Василева изпълни някои от най-популярните си песни.

Краеведът е изготвил карта на с. Дивотино и околията. Там са изобразени природните забележителности и туристическите маршрути. Картата е под мотото "Дивотино - дивно, сводно и красиво". Той подари едно  копие за комплекса.  

"Сградата пострада по време на земетресението в Перник през 2012 година. Конструкцията беше силно компрометирана и обявена за опасна", припомни Цветан Любомиров.

"Сега комплексът е реномиран и отново ще може да бъде използван от спортните клубове", допълни още той.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Наградата „Кмет на годината“ е колективна, каза кметът на Самоков Ангел Джоргов
В Благоевград беше открито почетно консулство на Казахстан
Специализирана полицейска акция се състоя в Самоков, има задържани
За извършване на незаконен сондаж съобщиха от гражданското обединение „Вода за Омуртаг“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Контекст
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
В детайли
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Основна линия
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
В детайли
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
В детайли
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.