Начало В детайли В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
971
България

В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност.Участват служители на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“ „Икономическа полиция“ и „Пътна полиция" в Областната дирекция, служители на трите районни управления в състава , както и екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, информира говорителят на дирекцията Ани Кръстева.

| 18 Октомври 2024, 20:32 ч.
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Снимка © ОД на МВР - Търговище

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност. Участват служители на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“ „Икономическа полиция“ и „Пътна полиция" в Областната дирекция, служители на трите районни управления в състава , както и екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, информира говорителят на дирекцията Ани Кръстева. 

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

Време е за сериозни мерки спрямо вандалските набези в „Одесос“, казва кандидатът за кмет на района от „Възраждане“, подкрепен от „Има такъв народ“, Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията.

“Район „Одесос“ е визитната картичка на Варна. В централната част на морската столица са по-голямата част от недвижимите паметници на културата, част от които са занемарени и оставени на произвола на съдбата”, посочва Барийски. И подчертава, че е недопустимо паметници на културата да тънат в разруха или да бъдат унищожавани от вандалски прояви. 

„Битката с вандалите се е превърнала в градска война. Изрисувани фасади, изпотрошени пейки, детски площадки и общинска собственост. Време е да кажем край на тази безумна градска война и да върнем блясъка на района. Моята лична амбиция е да бъде изградено в

Мъжът, обвинен за смъртта на пешеходка на тротоара на столичния бул. "Владимир Вазов", остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд като потвърди определението на Софийския градски съд.

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, има обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Той е бил и в изпитателен срок на предходно осъждане, като има и данни за извършени нарушения по Закона за движение на пътищата, отбеляза още съдът.

Припомняме, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установ

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тес

Решаваме проблемите, наследени от ГЕРБ, заяви общинският съветник Борис Бонев на брифинг в Столичната община.

Това, което беше изнесено като информация, е невярно, каза Бонев по повод на брифинг на ГЕРБ за липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети.

От ГЕРБ твърдят, че преди управлението на Васил Терзиев едно антипаркинг колче е струвало 18,68 лв., а сега - 51,34 лв., като годишно Общината полага около 4000 от тези колчета. Предпазният парапет е бил 82,60 лв., а вече е – 182,28 лева.

Борис Бонев обясни, че от ГЕРБ са сравнявали числа от договори през 2019 г. със съвремието, като през тези пет години инфлацията, цената на материалите и на труда, се повишиха значително. Това е оферта, дадена от общинското предприятие "Софинвест", чието и предишно и настоящо ръководство беше избрано и посочено от ГЕРБ, каза

Проверяват се моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи, офиси на дружества, предоставящи бързи кредити, питейни заведения; инспектират се пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и за продажба на дърва за огрев. Във фокуса на активните полицейски действия са рискови места, идентифицирани след оперативен анализ, за които е постъпвала информация, че съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Там е осигурено засилено полицейско присъствие. Проверяват се лица от активния криминален контингент. Засилени проверки се извършват и по линия на пътната безопасност.

От дирекцията посочват, че след проверка на два търговски обекта в две села в община Търговище са иззети тетрадки с имена на хора от тези села и с дължими от тях суми. Образувани са две преписки по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, по които се извършват проверки за установяване дали фигуриращите в списъци граждани са съпричастни към извършване на престъпление против политическите права на гражданите или става въпрос за натрупани задължения вследствие на незаплатени при покупката стоки.

Разкрити са четири престъпления в община Омуртаг. В три частни имота в село Беломорци е установено съхранение на дърва за огрев, за които липсват документи за произход. Заведени са преписки с оглед данни за престъпление по чл. 235 от Наказателния кодекс. След приключване на проверките резултатите от тях ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

Установен е извършител на кражба на дървен материал от частен имот в с. Илийно. Дървата са намерени и върнати на собственика. Образувана е преписка с оглед данни за престъпление по чл. 194 от Наказателния кодекс.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище – за управление на моторно-превозно средство от лишен от правоуправление водач, който управлява в едногодишния срок от наложеното му наказание. В търговски обект в  Търговище са установени 32 литра алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е иззет. По случая е заведена преписка по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.

Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината. “Държавата ни от гледна точка на техника за пожарагосене е доста консервативна”, каза Джонев.

Той обясни, че община Летница няма структура на държавната пожарна и поради това се е наложило да използва услугите от общините Ловеч и Левски. “Разстоянието до едно от селищата ни е 50 км от Ловеч и 30 км от Левски. От подаването на сигнала докато дойде пожарната до огнището, на практика имотът на човека е изгорял. Преди седем години предприех действия да снабдя общината с пожарни автомобили, които да изпозвам с налично доброволно формирование”, разказа той на пленарната сесия.

<

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик. Изготвени са транспортните схеми и графиците, по които ще бъдат доставени машините за гласуване до секционни избирателни комисии. 

В срещата участваха председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Пазарджик, секретари на общински администрации, ръководители и представители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), Териториална дирекция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Районна служба по образованието в Пазарджик, Регионална здравна инспекция и "Информацион

Установени са и са задържани за срок до 24 часа двама мъже – в Търговище и в Попово, за държане на наркотичните вещества марихуана и синтетични канабиноиди. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а от Наказателния кодекс.

До момента са проверени 12 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити. Проведени са превантивни беседи с граждани за предотвратяване на опити за т. нар. корпоративен вот. Проверени са 280 МПС. За констатирани нарушения са съставени 30 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 169 глоби с фиш. Съставени са девет протокола за предупреждение по чл. 65 от Закона за МВР, четири от които са свързани с изборния процес.

Изнесената информация е с данни към следобедните часове. Полицейските действия продължават на територията на цялата област Търговище, допълват от дирекцията. 

При подобна акция в съседната област Разград са иззети бележници с изписани имена на хора от търговски обекти.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75. Любомир Минчев, старши треньор на Спар ...
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба. Тя бе удостоена с барелефа „Св. Иван Рилски“ на официална церемония тази вечер по случай Деня на бълга ...
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз  у нас, съобщиха от Министерството на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75. Любомир Минчев, старши треньор на Спар ...
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
Началото на 21-вото издание на Празника на смилянския фасул в с. Смилян беше дадено днес. „Стаите, които имаме за гости, хотелчетата, са запълнени много отдавна. Вече се усещ ...
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Среща от трети кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ): Спартак (Плевен) - Миньор (Перник) - 89:75 (17:16, 22:20, 29:18, 21:21) Съдии на мача в зала „Балканстрой& ...
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
Храни, козметика, добавки с витамини, фризьорски услуги и ветеринарни грижи бяха представени в първия ден на тридневното изложение Plovdiv Zoo Expo 2024. Домакин на събитието, в ко ...
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на ко ...
Тикер в 01:23 ч.
Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Минь ...
Начало В детайли
971
България

В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност.Участват служители на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“ „Икономическа полиция“ и „Пътна полиция" в Областната дирекция, служители на трите районни управления в състава , както и екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, информира говорителят на дирекцията Ани Кръстева.

| 18 Октомври 2024, 20:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
В Търговищко тече полицейска операция за превенция на престъпления срещу политическите права и противодействие на престъпността
Снимка © ОД на МВР - Търговище

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност. Участват служители на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“ „Икономическа полиция“ и „Пътна полиция" в Областната дирекция, служители на трите районни управления в състава , както и екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“-МВР, информира говорителят на дирекцията Ани Кръстева. 

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

Време е за сериозни мерки спрямо вандалските набези в „Одесос“, казва кандидатът за кмет на района от „Възраждане“, подкрепен от „Има такъв народ“, Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията.

“Район „Одесос“ е визитната картичка на Варна. В централната част на морската столица са по-голямата част от недвижимите паметници на културата, част от които са занемарени и оставени на произвола на съдбата”, посочва Барийски. И подчертава, че е недопустимо паметници на културата да тънат в разруха или да бъдат унищожавани от вандалски прояви. 

„Битката с вандалите се е превърнала в градска война. Изрисувани фасади, изпотрошени пейки, детски площадки и общинска собственост. Време е да кажем край на тази безумна градска война и да върнем блясъка на района. Моята лична амбиция е да бъде изградено в

Мъжът, обвинен за смъртта на пешеходка на тротоара на столичния бул. "Владимир Вазов", остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд като потвърди определението на Софийския градски съд.

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, има обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Той е бил и в изпитателен срок на предходно осъждане, като има и данни за извършени нарушения по Закона за движение на пътищата, отбеляза още съдът.

Припомняме, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установ

Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева. 

И двата случая са от вчера сутринта. Полицейски екип е спрял в град Две могили за проверка автомобил, управляван от 33-годишен мъж. Направен му е бил тест за наркотици, който показал положителен резултат за употреба на метамфетамин. При обиск у шофьора била открита сферична пластмасова кутийка. В нея имало полиетиленово пликче с бяло кристалообразно вещество, за което мъжът обяснил, че е метамфетамин за лична употреба. Той бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където дал проби за химичен анализ. Срещу него е образувано бързо производство.

Вторият случай е от град Сеново. Екип на полицията извършил проверка на лек автомобил, управляван от 37-годишен мъж. Направен му бил тес

Решаваме проблемите, наследени от ГЕРБ, заяви общинският съветник Борис Бонев на брифинг в Столичната община.

Това, което беше изнесено като информация, е невярно, каза Бонев по повод на брифинг на ГЕРБ за липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети.

От ГЕРБ твърдят, че преди управлението на Васил Терзиев едно антипаркинг колче е струвало 18,68 лв., а сега - 51,34 лв., като годишно Общината полага около 4000 от тези колчета. Предпазният парапет е бил 82,60 лв., а вече е – 182,28 лева.

Борис Бонев обясни, че от ГЕРБ са сравнявали числа от договори през 2019 г. със съвремието, като през тези пет години инфлацията, цената на материалите и на труда, се повишиха значително. Това е оферта, дадена от общинското предприятие "Софинвест", чието и предишно и настоящо ръководство беше избрано и посочено от ГЕРБ, каза

Проверяват се моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи, офиси на дружества, предоставящи бързи кредити, питейни заведения; инспектират се пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и за продажба на дърва за огрев. Във фокуса на активните полицейски действия са рискови места, идентифицирани след оперативен анализ, за които е постъпвала информация, че съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Там е осигурено засилено полицейско присъствие. Проверяват се лица от активния криминален контингент. Засилени проверки се извършват и по линия на пътната безопасност.

От дирекцията посочват, че след проверка на два търговски обекта в две села в община Търговище са иззети тетрадки с имена на хора от тези села и с дължими от тях суми. Образувани са две преписки по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, по които се извършват проверки за установяване дали фигуриращите в списъци граждани са съпричастни към извършване на престъпление против политическите права на гражданите или става въпрос за натрупани задължения вследствие на незаплатени при покупката стоки.

Разкрити са четири престъпления в община Омуртаг. В три частни имота в село Беломорци е установено съхранение на дърва за огрев, за които липсват документи за произход. Заведени са преписки с оглед данни за престъпление по чл. 235 от Наказателния кодекс. След приключване на проверките резултатите от тях ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

Установен е извършител на кражба на дървен материал от частен имот в с. Илийно. Дървата са намерени и върнати на собственика. Образувана е преписка с оглед данни за престъпление по чл. 194 от Наказателния кодекс.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище – за управление на моторно-превозно средство от лишен от правоуправление водач, който управлява в едногодишния срок от наложеното му наказание. В търговски обект в  Търговище са установени 32 литра алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е иззет. По случая е заведена преписка по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.

Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината. “Държавата ни от гледна точка на техника за пожарагосене е доста консервативна”, каза Джонев.

Той обясни, че община Летница няма структура на държавната пожарна и поради това се е наложило да използва услугите от общините Ловеч и Левски. “Разстоянието до едно от селищата ни е 50 км от Ловеч и 30 км от Левски. От подаването на сигнала докато дойде пожарната до огнището, на практика имотът на човека е изгорял. Преди седем години предприех действия да снабдя общината с пожарни автомобили, които да изпозвам с налично доброволно формирование”, разказа той на пленарната сесия.

<

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини, която се проведе при областния управител Валентина Кайтазова, съобщиха от Областната администрация - Пазарджик. Изготвени са транспортните схеми и графиците, по които ще бъдат доставени машините за гласуване до секционни избирателни комисии. 

В срещата участваха председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Пазарджик, секретари на общински администрации, ръководители и представители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Пазарджик, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН), Териториална дирекция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Районна служба по образованието в Пазарджик, Регионална здравна инспекция и "Информацион

Установени са и са задържани за срок до 24 часа двама мъже – в Търговище и в Попово, за държане на наркотичните вещества марихуана и синтетични канабиноиди. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а от Наказателния кодекс.

До момента са проверени 12 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити. Проведени са превантивни беседи с граждани за предотвратяване на опити за т. нар. корпоративен вот. Проверени са 280 МПС. За констатирани нарушения са съставени 30 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 169 глоби с фиш. Съставени са девет протокола за предупреждение по чл. 65 от Закона за МВР, четири от които са свързани с изборния процес.

Изнесената информация е с данни към следобедните часове. Полицейските действия продължават на територията на цялата област Търговище, допълват от дирекцията. 

При подобна акция в съседната област Разград са иззети бележници с изписани имена на хора от търговски обекти.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
Лекар на годината в Ловеч стана съдебният лекар д-р Мери Газемба
Служебният външен министър Иван Кондов се срещна с ръководителите на посолствата на държавите членки на ЕС у нас
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев: "По-големият ни проблем в момента е нападението"
Контекст
Започна 21-вият празник на смилянския фасул
В детайли
Спартак Плевен се наложи над Миньор 2015 и постигна първа победа в НБЛ за сезона
Основна линия
Козметика, фризиране, фотографски и други услуги за домашни любимци бяха представени в първия ден на изложение в Пловдив
В детайли
С дискусия за гражданското общество в България започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка“
Местен фокус
Тренировка по пещерно спасяване тече край габровското село Здравковец
Сфера
Една десета от респондентите на сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или принуда
Местен фокус
Със спортен празник и паметна морена беше отбелязана 40-a годишнина от построяването на спортния комплекс в пернишкото с. Дивотино
Сфера
Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“
Сфера
От началото на годината са станали 646 катастрофи с участието на мотоциклети, показват данни на „Пътна полиция“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.