Начало Сфера Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация
1839
България

Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация

Бюлетините за изборите, предстоящи на 27 октомври, за народни представители бяха доставени пред Областната администрация в Пазарджик.Общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

| 21 Октомври 2024, 11:38 ч.
Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация
Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация
Снимка © Областна администрация Пазарджик

Бюлетините за изборите, предстоящи на 27 октомври, за народни представители бяха доставени пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

При 20 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие са пострадали 29 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При инцидентите няма загинали.

В София са станали две тежки и 23 леки пътнотранспортни произшествия. Четирима души са ранени.

От началото на октомври при 409 тежки катастрофи са загинали 23-ма души и са ранени 507. От началото на 2024 г. 362-ма души са загинали, а 7328 са ранени при 5820 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година загиналите на пътя са с 68 по-малко.

 

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Гласуването на днешните частични местни избори за кмет в свиленградското село Студена е започнало без нарушения, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

Секцията в населеното място е отворила навреме в седем часа.

С право на глас да избират кмет на селото сред четирима претенденти са 372 жители на Студена.

До насрочването на избор там се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков.

Жители на столичния район ‘’Подуяне’’ затвориха част от пътното платно на бул. ‘’Владимир Вазов’’ днес в знак на протест заради липсата на парк. 

Исканията на гражданите са за незабавни действия по изграждането на парк на територията на ж.к. ‘’Левски Г’’.

Жителите на тази част на района наброяват над 30 000 и ежегодно се увеличават заради непрекъснатия строеж на нови жилищни сгради, в същото време няма нито един парк,  посочи Елеонора Ангелова, жител на района.

‘’Кварталът на забравените’’, ‘’Искаме парк! Сега!’’, Нямаме въздух!’’, ‘’Омръзна ни само да си обсъждаме!’’, ‘’ Децата ни няма къде да играят!’’,’’Извинявайте, но протестираме!’’, бяха сред 

В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян адв. Венета Русева. Представители на Областна администрация – Смолян и членове на Районната избирателна комисия (РИК) от различни партии и коалиции, са участвали в приемането на бюлетините от печатницата на БНБ в София.

Тиражът на хартиените бюлетини е 93 000, посочи още адв. Венета Русева.

Общият брой на секционните избирателни комисии в област Смолян е 267, като в това число влизат и подвижни секции. С хартиени бюлетини и машини ще се гласува в 130 секции в областта. А секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини, са 137, в това число подвижните и специализираните.

За народни представители ще гласуват 96 000 избиратели. 

В момента се извърш

Упълномощени представители на Областния управител и на Районната избирателна комисия в Пазарджик получиха бюлетините от печатницата в град София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областната администрация Пазарджик и ще бъдат предадени на общинските администрации с ескорт от МВР, сочи съобщението.

Главният секретар на Областната администрация в Пазарджик Светлан Карталов е уточнил, че общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР, до предаването им на секционните избирателни комисии.

От администрацията допълниха, че заедно с бюлетините днес са получени и 12 позиции - книжа/материали, за произвеждане на изборите и отразяване на изборните резултати – протоколи, пликове за запечатване на протоколите на секционни избирателни комисии, отличителни знаци на членовете на секционни избирателни комисии, бланки за отчитане на преференции и др. Този процес на предаване на изборни книжа и материали ще продължи и през седмицата, каза още Карталов.

По график предстои на общините да бъдат предоставени избирателните списъци, ролки за устройствата за машинно гласуване и устройствата за видеозаснемане и отразяване на изборния резултат.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, ангажирани с изборния процес, стана известно в петък, по време на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини при областния управител Валентина Кайтазова.

Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75.

Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: "Играем на приливи и отливи. В първите мачове проблемът беше в защитата. Днес също допуснахме грешки. По-големият ни проблем в момента е нападението."

"Двуседмичната пауза много ни помогна. Работихме много, защото има доста неща, които трябва да се подобряват", допълни Минчев.

Георги Младенов, старши треньор на Миньор: "Изиграхме добър мач, но проспахме три-четири минути от третата част."

"Отборът на Плевен има 46 борби, а ние само 29. При 17 борби разлика няма как да не загубим мача. Оттук нататък ще бъдем много по-опасни. На никой отбор няма да му е лесно в Перник. Искаме да паднем прави, а не да ни спъват отзад", каза още наставникът на Миньор 2015.

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са станали в рамките на населените места. Това стана известно на редовния брифинг за работата на органите на пътната и охранителна полиция, в който участваха началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Пазарджик главен инспектор Асен Гешев и началникът на група в сектора, старши инспектор Христо Георгиев. Основен акцент бе контролът над водачите на електрически тротинетки и пешеходците.

За посочения период са установени 10 водачи, шофирали след употреба на алкохол и седем - под въздействието на наркотици или упойващи вещества. 

От началото на годината са регистрирани четири пътни инцидента с участието на водачи на индивидуални електрически превозни средства, в

Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в града, съобщиха от общинския пресцентър. Със състезанието бе дадено и символично начало на проявите, свързани със 100-годишнината на леката атлетика в Ямбол.

Спортното събитие бе насочено към деца, младежи и девойки и се организира от Община Ямбол и Спортен клуб „Приорити спорт“. Участие взеха клубове освен от Ямбол, но и от Бургас, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и др. Домакините се представиха с отборите на „Радио 999” и „Тунджа”.

На състезанието присъства и кметът на Ямбол Валентин Ревански, който награди част от победителите.

Целта на Атлетическа лига GO!KIDS! е да популяризира леката атлетика и спор

В Стралджа вече функционира Младежки парламент. След избори в училищата в града, са излъчени двадесет и трима "депутати". Първото заседание на Младежкия парламент се състоя в залата, в която заседава Общинският съвет, съобщи в социалните мрежи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. 

Инициативата за сформирането на Младежкия парламент е на неправителствената организация "Заедно с теб - Стралджа" и на Община Стралджа. Целта е да се вземат предвид идеите на децата и младите хора за превръщането на града в още по-добро място за живеене, както и да се оформят лидерски качества у тях, посочва Иванов.

Предстои втора сесия на Младежкия парламент в Стралджа, на която ще бъдат избрани председател и заместник-председатели.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от ведомството. На нея проф. Атанас Сем ...
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тун ...
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
Българският министър на културата Найден Тодоров и неговият косовски колега Хайрула Чеку подписаха споразумение за сътрудничество за кинематографична копродукция, съобщи новинарска ...
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
В четири населени места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от проведените в неделя частични и нови избори за местна власт. Те се проведоха в 16 общини и кметства в ст ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:06 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1839
България

Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация

Бюлетините за изборите, предстоящи на 27 октомври, за народни представители бяха доставени пред Областната администрация в Пазарджик.Общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

| 21 Октомври 2024, 11:38 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация
Бюлетините за предстоящите избори бяха доставени в Пазарджик, общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от Областната администрация
Снимка © Областна администрация Пазарджик

Бюлетините за изборите, предстоящи на 27 октомври, за народни представители бяха доставени пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

При 20 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие са пострадали 29 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При инцидентите няма загинали.

В София са станали две тежки и 23 леки пътнотранспортни произшествия. Четирима души са ранени.

От началото на октомври при 409 тежки катастрофи са загинали 23-ма души и са ранени 507. От началото на 2024 г. 362-ма души са загинали, а 7328 са ранени при 5820 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година загиналите на пътя са с 68 по-малко.

 

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Гласуването на днешните частични местни избори за кмет в свиленградското село Студена е започнало без нарушения, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Свиленград Мариана Димитрова.

Секцията в населеното място е отворила навреме в седем часа.

С право на глас да избират кмет на селото сред четирима претенденти са 372 жители на Студена.

До насрочването на избор там се стигна след кончината на предишния кмет Жельо Станков.

Жители на столичния район ‘’Подуяне’’ затвориха част от пътното платно на бул. ‘’Владимир Вазов’’ днес в знак на протест заради липсата на парк. 

Исканията на гражданите са за незабавни действия по изграждането на парк на територията на ж.к. ‘’Левски Г’’.

Жителите на тази част на района наброяват над 30 000 и ежегодно се увеличават заради непрекъснатия строеж на нови жилищни сгради, в същото време няма нито един парк,  посочи Елеонора Ангелова, жител на района.

‘’Кварталът на забравените’’, ‘’Искаме парк! Сега!’’, Нямаме въздух!’’, ‘’Омръзна ни само да си обсъждаме!’’, ‘’ Децата ни няма къде да играят!’’,’’Извинявайте, но протестираме!’’, бяха сред 

В Областната администрация в Смолян днес пристигнаха бюлетините за вота за Народно събрание, който ще се проведе на 27 октомври, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян адв. Венета Русева. Представители на Областна администрация – Смолян и членове на Районната избирателна комисия (РИК) от различни партии и коалиции, са участвали в приемането на бюлетините от печатницата на БНБ в София.

Тиражът на хартиените бюлетини е 93 000, посочи още адв. Венета Русева.

Общият брой на секционните избирателни комисии в област Смолян е 267, като в това число влизат и подвижни секции. С хартиени бюлетини и машини ще се гласува в 130 секции в областта. А секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини, са 137, в това число подвижните и специализираните.

За народни представители ще гласуват 96 000 избиратели. 

В момента се извърш

Упълномощени представители на Областния управител и на Районната избирателна комисия в Пазарджик получиха бюлетините от печатницата в град София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областната администрация Пазарджик и ще бъдат предадени на общинските администрации с ескорт от МВР, сочи съобщението.

Главният секретар на Областната администрация в Пазарджик Светлан Карталов е уточнил, че общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР, до предаването им на секционните избирателни комисии.

От администрацията допълниха, че заедно с бюлетините днес са получени и 12 позиции - книжа/материали, за произвеждане на изборите и отразяване на изборните резултати – протоколи, пликове за запечатване на протоколите на секционни избирателни комисии, отличителни знаци на членовете на секционни избирателни комисии, бланки за отчитане на преференции и др. Този процес на предаване на изборни книжа и материали ще продължи и през седмицата, каза още Карталов.

По график предстои на общините да бъдат предоставени избирателните списъци, ролки за устройствата за машинно гласуване и устройствата за видеозаснемане и отразяване на изборния резултат.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, ангажирани с изборния процес, стана известно в петък, по време на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини при областния управител Валентина Кайтазова.

Изказвания на двамата треньори след баскетболния мач между Спартак Плевен и Миньор Перник, завършил с победа за домакините от Плевен с 89:75.

Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: "Играем на приливи и отливи. В първите мачове проблемът беше в защитата. Днес също допуснахме грешки. По-големият ни проблем в момента е нападението."

"Двуседмичната пауза много ни помогна. Работихме много, защото има доста неща, които трябва да се подобряват", допълни Минчев.

Георги Младенов, старши треньор на Миньор: "Изиграхме добър мач, но проспахме три-четири минути от третата част."

"Отборът на Плевен има 46 борби, а ние само 29. При 17 борби разлика няма как да не загубим мача. Оттук нататък ще бъдем много по-опасни. На никой отбор няма да му е лесно в Перник. Искаме да паднем прави, а не да ни спъват отзад", каза още наставникът на Миньор 2015.

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са станали в рамките на населените места. Това стана известно на редовния брифинг за работата на органите на пътната и охранителна полиция, в който участваха началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Пазарджик главен инспектор Асен Гешев и началникът на група в сектора, старши инспектор Христо Георгиев. Основен акцент бе контролът над водачите на електрически тротинетки и пешеходците.

За посочения период са установени 10 водачи, шофирали след употреба на алкохол и седем - под въздействието на наркотици или упойващи вещества. 

От началото на годината са регистрирани четири пътни инцидента с участието на водачи на индивидуални електрически превозни средства, в

Над 500 момчета и момичета от цялата страна се включиха в състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което се проведе в Ямбол на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в града, съобщиха от общинския пресцентър. Със състезанието бе дадено и символично начало на проявите, свързани със 100-годишнината на леката атлетика в Ямбол.

Спортното събитие бе насочено към деца, младежи и девойки и се организира от Община Ямбол и Спортен клуб „Приорити спорт“. Участие взеха клубове освен от Ямбол, но и от Бургас, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и др. Домакините се представиха с отборите на „Радио 999” и „Тунджа”.

На състезанието присъства и кметът на Ямбол Валентин Ревански, който награди част от победителите.

Целта на Атлетическа лига GO!KIDS! е да популяризира леката атлетика и спор

В Стралджа вече функционира Младежки парламент. След избори в училищата в града, са излъчени двадесет и трима "депутати". Първото заседание на Младежкия парламент се състоя в залата, в която заседава Общинският съвет, съобщи в социалните мрежи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. 

Инициативата за сформирането на Младежкия парламент е на неправителствената организация "Заедно с теб - Стралджа" и на Община Стралджа. Целта е да се вземат предвид идеите на децата и младите хора за превръщането на града в още по-добро място за живеене, както и да се оформят лидерски качества у тях, посочва Иванов.

Предстои втора сесия на Младежкия парламент в Стралджа, на която ще бъдат избрани председател и заместник-председатели.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Летище София да носи името на Апостола на свободата Васил Левски бе обсъдено на среща в Министерството на транспорта и съобщенията
Над 500 момчета и момичета от цялата страна участваха в лекоатлетическо състезание в Ямбол
Министрите на културата на България и Косово подписаха споразумение за кинематографична копродукция
На четири места ще избират кмет на балотаж, показват резултатите от вчерашните частични и нови избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.