Начало Сфера Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци
1824
България

Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци

Досегашният кмет на самоковското село Ковачевци Никола Хайверов е преизбран за кмет. Той получи 126 действителни гласа от 246 гласували, според справка на сайта на Общинската избирателна комисия – Самоков.Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Административен съд – София област.

| 21 Октомври 2024, 11:43 ч.
Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци
Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци
Снимка © Фейсбук профил на общинския кординатор на ГЕРБ Валентин Милушев

Досегашният кмет на самоковското село Ковачевци Никола Хайверов е преизбран за кмет. Той получи 126 действителни гласа от 246 гласували, според справка на сайта на Общинската избирателна комисия – Самоков. 

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

"Иска ми се да се работи в посока грижа за хората – как живеят и какви работни заплати получават. Това, според мен, трябва да е водещо в управлението на общината и ще се стремим със следващия бюджет да го направим". Това каза кметът на Дупница Първан Дангов.

На днешния ден община Дупница отбелязва празника си, който съвпада с църковния празник на Йоан Рилски Чудотворец. Той се отбелязва с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 година. По този повод разговаря с кмета на общината Първан Дангов.

Той изтъкна, че в края на годината парите не достигат доникъде, но посочи, че подписаните споразумения по националната програма, която се финансира от държавния бюджет през тази година за община Дупница, са за около 15 милиона лева. Очаквам до края на годината да разпишем договори за още 15 милиона лв., каза още Дангов. Той уточни, че в първата група на финансирането е з

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци е 52,96 %, сочи справка на сайта на Общинската избирателната комисия (ОИК) – Самоков. 

Местните жители избират днес кмет. Те гласуват единствено на хартия, а право на глас имат 372 души. 

Изборният ден преминава в спокойна обстановка, посочиха пред репортер членовете на секционната избирателна комисия. Жителите на селото гласуват в сградата на местното читалище, а в двора на институцията има и представители на полицията. 

Избирателната активност към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БС

Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна комисия, която посети различни потенциални райони за реинтродукция в Стара планина. Това съобщиха от Сдружението "Зелени Балкани".

В периода 14 - 18 октомври се проведе експертна визита в България на представители на Фондацията за опазване на лешоядите, както и представители на българските партньори - "Зелени Балкани", Фонда за дивата флора и фауна, Фондация "ЕкоОбщност".

Комисията посети различни потенциални райони за освобождаване на брадати лешояди – защитена зона Котленска планина, ПП "Сините Камъни", ПП "Врачански Балкан" и други. Целта на специалистите бе на място да преценят кой район е най-подходящ за освобождаване на първите птици от програмата за реинтродукция на вида в странат

Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Административен съд – София област. 

Изборният ден в Ковачевци премина спокойно и без нарушения ,право на глас имаха 372 души. Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Активността в края на изборния ден бе 66,13 %, а към 17:30 ч беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков. 

За кметското място се бориха четирима души - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна, след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“. Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и потвърди решението на ОИК – Самоков за прекратяване на мандата на кмета на селото Хайверов. Изборите са насрочени с указ на президента. 

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи , че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува официално съобщение на интернет сайта си. От него става известно, че в засегнатия обект се отглеждат 307 овце и 217 кози.

Съгласно правилата на европейското и националното законодателство следва хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта, съобщават от БАБХ. Най-вероятно към умъртвяване на животните в заразената ферма ще се пристъпи още днес, каза кметът на селото.

Заболяването не представлява опасност за хората, но при разпространение нанася значителни и

Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Първите двама обвиняеми са самоковци на 19 и 20 години, причинили на друг самоковец лека телесна повреда чрез нанасяне на удари с ръце и крака, допълват от полицията. 

Оттам посочват, че им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Към наказателна отговорност е привлечен и 26-годишен жител на града, причинил средна телесна повреда на друг мъж. Той му е счупил носните кости. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, допълват още от дирекцията. 

Припомняме, че тази година от полицията съобщиха за случай на нанесен побой, при който почина 17-годишен младеж, а извършителят бе на 18 години. 

Периодите с висока инфлация са отминали, заяви в интервю председателят на Националния статистически институт (НСИ) доц. д-р Атанас Атанасов, потърсен във връзка с предстоящия на 20 октомври Европейски ден на статистиката. Страната отчетливо следва тенденцията за спад на инфлацията и дори вече инфлацията в България е по-ниска от средната за еврозоната, допълни председателят на НСИ и се аргументира с данните за индексите на потребителските цени и инфлацията, публикувани на 15 октомври 2024 г., които показаха, че през септември 2024 г. хармонизираният индекс на потребителските цени (ХИПЦ) в България спада до 1,5 на сто на годишна база, а това е най-ниското ниво от март 2021 г. Средногодишната инфлация според хармонизирания индекс на потребителските цени - показателят, който се използва и от Европейската централна банка, и от Европейската комисия при сравнения и за изготвянето на Конвер

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.

В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров. И уточни, че са установени около 250 нарушения, за които са съставени 96 акта за установяване на административни нарушения и 199 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, два акта по Кодекса на застраховането и три фиша по Закона за българските лични документи. Заснетите клипове за превишена скорост са 466, а издадените електронни фишове – 80

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на МВР – София, са възникнали общо 30 пътнотранспортни произшествия, седем от които тежки. Пострадал ...
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
При специализирана полицейска акция в София област към 16:00 часа са задържани 11 души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.  О ...
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
С официална церемония в Самоков бе открита обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН). Лентата прерязаха заместник - мин ...
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Жена на 61 години е била спасена, след като е приета за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас в тежко състояние заради заразяване с о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:04 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1824
България

Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци

Досегашният кмет на самоковското село Ковачевци Никола Хайверов е преизбран за кмет. Той получи 126 действителни гласа от 246 гласували, според справка на сайта на Общинската избирателна комисия – Самоков.Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Административен съд – София област.

| 21 Октомври 2024, 11:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци
Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци
Снимка © Фейсбук профил на общинския кординатор на ГЕРБ Валентин Милушев

Досегашният кмет на самоковското село Ковачевци Никола Хайверов е преизбран за кмет. Той получи 126 действителни гласа от 246 гласували, според справка на сайта на Общинската избирателна комисия – Самоков. 

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

"Иска ми се да се работи в посока грижа за хората – как живеят и какви работни заплати получават. Това, според мен, трябва да е водещо в управлението на общината и ще се стремим със следващия бюджет да го направим". Това каза кметът на Дупница Първан Дангов.

На днешния ден община Дупница отбелязва празника си, който съвпада с църковния празник на Йоан Рилски Чудотворец. Той се отбелязва с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 година. По този повод разговаря с кмета на общината Първан Дангов.

Той изтъкна, че в края на годината парите не достигат доникъде, но посочи, че подписаните споразумения по националната програма, която се финансира от държавния бюджет през тази година за община Дупница, са за около 15 милиона лева. Очаквам до края на годината да разпишем договори за още 15 милиона лв., каза още Дангов. Той уточни, че в първата група на финансирането е з

В самоковското село Ковачевци ще се състоят частични местни избори за кмет. Право на глас имат 372 избиратели. Изборната секция ще бъде една, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

За кметското място ще се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“.

Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и п

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци е 52,96 %, сочи справка на сайта на Общинската избирателната комисия (ОИК) – Самоков. 

Местните жители избират днес кмет. Те гласуват единствено на хартия, а право на глас имат 372 души. 

Изборният ден преминава в спокойна обстановка, посочиха пред репортер членовете на секционната избирателна комисия. Жителите на селото гласуват в сградата на местното читалище, а в двора на институцията има и представители на полицията. 

Избирателната активност към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БС

Природен парк (ПП) "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната, реши международна комисия, която посети различни потенциални райони за реинтродукция в Стара планина. Това съобщиха от Сдружението "Зелени Балкани".

В периода 14 - 18 октомври се проведе експертна визита в България на представители на Фондацията за опазване на лешоядите, както и представители на българските партньори - "Зелени Балкани", Фонда за дивата флора и фауна, Фондация "ЕкоОбщност".

Комисията посети различни потенциални райони за освобождаване на брадати лешояди – защитена зона Котленска планина, ПП "Сините Камъни", ПП "Врачански Балкан" и други. Целта на специалистите бе на място да преценят кой район е най-подходящ за освобождаване на първите птици от програмата за реинтродукция на вида в странат

Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Административен съд – София област. 

Изборният ден в Ковачевци премина спокойно и без нарушения ,право на глас имаха 372 души. Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Активността в края на изборния ден бе 66,13 %, а към 17:30 ч беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков. 

За кметското място се бориха четирима души - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна, след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“. Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и потвърди решението на ОИК – Самоков за прекратяване на мандата на кмета на селото Хайверов. Изборите са насрочени с указ на президента. 

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи , че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува официално съобщение на интернет сайта си. От него става известно, че в засегнатия обект се отглеждат 307 овце и 217 кози.

Съгласно правилата на европейското и националното законодателство следва хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта, съобщават от БАБХ. Най-вероятно към умъртвяване на животните в заразената ферма ще се пристъпи още днес, каза кметът на селото.

Заболяването не представлява опасност за хората, но при разпространение нанася значителни и

Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Първите двама обвиняеми са самоковци на 19 и 20 години, причинили на друг самоковец лека телесна повреда чрез нанасяне на удари с ръце и крака, допълват от полицията. 

Оттам посочват, че им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Към наказателна отговорност е привлечен и 26-годишен жител на града, причинил средна телесна повреда на друг мъж. Той му е счупил носните кости. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, допълват още от дирекцията. 

Припомняме, че тази година от полицията съобщиха за случай на нанесен побой, при който почина 17-годишен младеж, а извършителят бе на 18 години. 

Периодите с висока инфлация са отминали, заяви в интервю председателят на Националния статистически институт (НСИ) доц. д-р Атанас Атанасов, потърсен във връзка с предстоящия на 20 октомври Европейски ден на статистиката. Страната отчетливо следва тенденцията за спад на инфлацията и дори вече инфлацията в България е по-ниска от средната за еврозоната, допълни председателят на НСИ и се аргументира с данните за индексите на потребителските цени и инфлацията, публикувани на 15 октомври 2024 г., които показаха, че през септември 2024 г. хармонизираният индекс на потребителските цени (ХИПЦ) в България спада до 1,5 на сто на годишна база, а това е най-ниското ниво от март 2021 г. Средногодишната инфлация според хармонизирания индекс на потребителските цени - показателят, който се използва и от Европейската централна банка, и от Европейската комисия при сравнения и за изготвянето на Конвер

За изминалата седмица (14-20 октомври) на територията на област Видин са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия с материални щети и една катастрофа с пострадали лица. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ във видинския сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Асен Кожухаров.

В специализираната полицейска операция са проверени 392 лица и 355 моторни превозни средства (МПС), допълни старши инспектор Кожухаров. И уточни, че са установени около 250 нарушения, за които са съставени 96 акта за установяване на административни нарушения и 199 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, два акта по Кодекса на застраховането и три фиша по Закона за българските лични документи. Заснетите клипове за превишена скорост са 466, а издадените електронни фишове – 80

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
В Самоков бе открита обновената сграда на пожарната служба
Бургаски лекари докладваха за заразен с рядка бактерия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.