Начало Сфера На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията
1995
България

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината.По думите на главния инспектор през миналата седмица петима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол, като в три от случаите - с концентрация над 1,2 промила в издишания от водачите въздух.

| 21 Октомври 2024, 11:53 ч.
На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията
На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той допълни, че в сравнение с миналата година, към момента се отчита намаление на броя на тежките пътнотранспортни произшествия, при жертвите на пътя се наблюдава увеличение на броя със седем души, а при ранените има намаление с 11 души.  

В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от брутния вътрешен продукт (БВП), заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той участва в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 г. разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 % от БВП, каза вчера и заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните засега 2 % от БВП се оказват недостатъчни.

Извън официалната програма на срещата беше подписано Писмо за намерение за изграждане на хармонизиран коридор за военна мобилн

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Потушени са 126 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на интернет страницата си.

Екипите на пожарната са реагирали на 151 сигнала за произшествия през последните 24 часа.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които осем в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 102 пожара. 

Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, пет от които са били при катастрофи в транспортни средства.

При пожарите няма загинали и пострадали.

 

Създаването на един декар нов полезащитен пояс струва 4116 лева. Това каза по време на международна конференция „Възстановяване на горските местообитания“ заместник-директорът на Държавно ловно стопанство – Балчик инженер Радослав Радев, цитиран от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие. Той поясни, че в тази сума влизат раздробяване на остатъците от сечта, фрезоване с шредер, почвоподготовка, закупуване на фиданки, залесяване, отглеждане и мн.др. В същото време приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията, посочи още Радев. 

Пред участниците във форума той коментира, че няма как само със средства от изсъхналите пояси да бъдат създадени нови, като това е проблем не само за стопанствата в Добруджа, но и за всички останали. Той обясни, че съхненето започна през 2019 година, като първите засегн

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 813. За тях са съставени 174 акта за установяване на административно нарушение и 624 глоби по фиш.

По думите на главния инспектор през миналата седмица петима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол, като в три от случаите - с концентрация над 1,2 промила в издишания от водачите въздух. Петима са шофьорите, установени да управляват моторни превозни средства под въздействие на наркотични вещества. Общо 11 са водачите, шофирали без документи за управление на превозно средство. 

Главен инспектор Жулиян Минев обясни също, че тази седмица е проведена една специализирана полицейска операция с ротация на полицейски екипи на територията на общините Добрич, Добричка, Генерал Тошево и Тервел. В хода на операцията са проверени 95 превозни средства, 102 лица, установени са 38 нарушения на правилата за движение, за които са съставени шест акта и 32 фиша. 

Главен инспектор Минев съобщи, че тази седмица ще продължи засилената контролна дейност по пътищата на територията на областта, като една от задачите е да се осигури обществен ред и безопасност на движението по време на изборите. 

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол Ани Канева.

„Важно е да се присъства на всички обучения, защото на първо място има изцяло нови състави на секции, и на второ място, защото, колкото и да се присъствали, някои неща се забравят във времето, а и на всички избори има нови неща, които се постановяват от ЦИК“, посочи председателят на РИК – Ямбол.

И предстоящия вот не е изключение относно извършването на много смени на членове в комисиите от страна на партиите и коалициите преди изборния ден, коментира Канева. „Това е обичайно положение – доста членове на секционни избирателни комисии се сменят в момента“, каза тя.

По думите п

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 % за страната.

Наблюдава се спад на нивото на безработица спрямо предходния август с 0,1%. Регистрираните безработни през месец септември в Дирекция „Бюро по труда” – Велико Търново са 1 473. Започналите работа безработни лица са 205, а данните показват, че се наблюдава увеличение на броят им в сравнение с предходния месец и спрямо същия месец на предходната година.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в Бюрото по труда, за месеца са активирани 31 неактивни лица за регистрация.

Продължава търсенето на работна сила, 115 са обявените работни позиции на първичния пазар на труда. Най-търсени са работниците в преработвате

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни генерал-майор Явор Матеев.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:02 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1995
България

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината.По думите на главния инспектор през миналата седмица петима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол, като в три от случаите - с концентрация над 1,2 промила в издишания от водачите въздух.

| 21 Октомври 2024, 11:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията
На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

На територията на област Добрич са станали 112 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той допълни, че в сравнение с миналата година, към момента се отчита намаление на броя на тежките пътнотранспортни произшествия, при жертвите на пътя се наблюдава увеличение на броя със седем души, а при ранените има намаление с 11 души.  

В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от брутния вътрешен продукт (БВП), заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той участва в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 г. разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 % от БВП, каза вчера и заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните засега 2 % от БВП се оказват недостатъчни.

Извън официалната програма на срещата беше подписано Писмо за намерение за изграждане на хармонизиран коридор за военна мобилн

Във всяка една от петте общини в Ямболска област е създадена организация за транспортиране на хората със зрителни или физически увреждания до подходящите секции за парламентарния вот на 27 октомври, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

Секциите за гласуване на хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването в област Ямбол са публикувани в сайта на РИК – Ямбол, в раздел "Съобщения". Посочено е в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде изборните помещения са на първия етаж на сградите.

Обявени са и телефони, на които избирателите със зрителни и физически увреждания от Ямболска област ще могат да заявят транспорт до изборните помещения, за да гласуват на 27 октомври, посочват от РИК.

Потушени са 126 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на интернет страницата си.

Екипите на пожарната са реагирали на 151 сигнала за произшествия през последните 24 часа.

С преки материални щети са възникнали 24 пожара, от които осем в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 102 пожара. 

Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, пет от които са били при катастрофи в транспортни средства.

При пожарите няма загинали и пострадали.

 

Създаването на един декар нов полезащитен пояс струва 4116 лева. Това каза по време на международна конференция „Възстановяване на горските местообитания“ заместник-директорът на Държавно ловно стопанство – Балчик инженер Радослав Радев, цитиран от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие. Той поясни, че в тази сума влизат раздробяване на остатъците от сечта, фрезоване с шредер, почвоподготовка, закупуване на фиданки, залесяване, отглеждане и мн.др. В същото време приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията, посочи още Радев. 

Пред участниците във форума той коментира, че няма как само със средства от изсъхналите пояси да бъдат създадени нови, като това е проблем не само за стопанствата в Добруджа, но и за всички останали. Той обясни, че съхненето започна през 2019 година, като първите засегн

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 813. За тях са съставени 174 акта за установяване на административно нарушение и 624 глоби по фиш.

По думите на главния инспектор през миналата седмица петима водачи са установени да управляват след употреба на алкохол, като в три от случаите - с концентрация над 1,2 промила в издишания от водачите въздух. Петима са шофьорите, установени да управляват моторни превозни средства под въздействие на наркотични вещества. Общо 11 са водачите, шофирали без документи за управление на превозно средство. 

Главен инспектор Жулиян Минев обясни също, че тази седмица е проведена една специализирана полицейска операция с ротация на полицейски екипи на територията на общините Добрич, Добричка, Генерал Тошево и Тервел. В хода на операцията са проверени 95 превозни средства, 102 лица, установени са 38 нарушения на правилата за движение, за които са съставени шест акта и 32 фиша. 

Главен инспектор Минев съобщи, че тази седмица ще продължи засилената контролна дейност по пътищата на територията на областта, като една от задачите е да се осигури обществен ред и безопасност на движението по време на изборите. 

Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на редовното си заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието ще започне в 10:30 часа и ще е в малкия салон на Народно читалище "Просвещение 1870 г.".

Девет са точките включени в предварителния дневен ред на общинските съветници. Една от тях касае промяна в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. 

Внесени за разглеждане са още две докладни свързани с приемането на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в Община Брезник за периода 2024 - 2026 г., както и на Програма за енергийна ефективност на Община Брезник за периода 2024 - 2027 година. 

Голяма част от точките касаят устройствени въпроси. 

Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол Ани Канева.

„Важно е да се присъства на всички обучения, защото на първо място има изцяло нови състави на секции, и на второ място, защото, колкото и да се присъствали, някои неща се забравят във времето, а и на всички избори има нови неща, които се постановяват от ЦИК“, посочи председателят на РИК – Ямбол.

И предстоящия вот не е изключение относно извършването на много смени на членове в комисиите от страна на партиите и коалициите преди изборния ден, коментира Канева. „Това е обичайно положение – доста членове на секционни избирателни комисии се сменят в момента“, каза тя.

По думите п

Наблюдава се увеличение на хората, намерили работа през септември, съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Регистрираната безработица през месец септември е 3,7 %, при 5,1 % за страната.

Наблюдава се спад на нивото на безработица спрямо предходния август с 0,1%. Регистрираните безработни през месец септември в Дирекция „Бюро по труда” – Велико Търново са 1 473. Започналите работа безработни лица са 205, а данните показват, че се наблюдава увеличение на броят им в сравнение с предходния месец и спрямо същия месец на предходната година.

В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в Бюрото по труда, за месеца са активирани 31 неактивни лица за регистрация.

Продължава търсенето на работна сила, 115 са обявените работни позиции на първичния пазар на труда. Най-търсени са работниците в преработвате

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни генерал-майор Явор Матеев.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.