Начало Сфера Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите
1951
България

Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът в събота и неделя.

| 21 Октомври 2024, 12:04 ч.
Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите
Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите
Снимка © БТА

Дирекция „Български документи за самоличност“ (БДС) в МВР създаде специална организация за работа в дните преди изборите, а също и в деня на вота, съобщиха от МВР.

С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на колективния глас“, организиран съвместно от „Форум Гражданско участие“ и „Национален младежки форум“. 

Официалното откриване на фестивала, което беше насрочено за тази вечер от 18:00 ч., се отлага за утре от 10:00 ч., съобщиха организаторите.  

В първата дискусия в рамките на фестивала участваха президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, Зорница Русинова - председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), председателят на "Форум Гражданско участие" Мирослав Цеков, Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право, кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов. 

За това какъв е правилният план за Българя, аз ще

"Иска ми се да се работи в посока грижа за хората – как живеят и какви работни заплати получават. Това, според мен, трябва да е водещо в управлението на общината и ще се стремим със следващия бюджет да го направим". Това каза кметът на Дупница Първан Дангов.

На днешния ден община Дупница отбелязва празника си, който съвпада с църковния празник на Йоан Рилски Чудотворец. Той се отбелязва с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 година. По този повод разговаря с кмета на общината Първан Дангов.

Той изтъкна, че в края на годината парите не достигат доникъде, но посочи, че подписаните споразумения по националната програма, която се финансира от държавния бюджет през тази година за община Дупница, са за около 15 милиона лева. Очаквам до края на годината да разпишем договори за още 15 милиона лв., каза още Дангов. Той уточни, че в първата група на финансирането е з

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът на ГКПП ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8 до 20 часа в

На всички, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо всеки лично да подаде искане в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), Областна дирекции на МВР (ОДМВР) или някое от районите управления до 26 октомври от 08:30 ч. до 17:00 ч. и в деня на вота 08:30 ч. до 19:00 ч.

В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът в събота и неделя.

Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР. 

Интензивно е движението на граничния контролно-пропускателен пункт „Кардам“ (ГКПП) за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормал

В памет на донорите на органи и в знак на признателност към техните близки, трансплантирани пациенти и близки на донорите засадиха 16 рози в пространството зад НДК. Инициативата е на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и е част от националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот!“.

Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г., каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. Отдаваме почит към хората, дарили органи след смъртта си, както и към близките им за най-хуманния жест, който са направили, допълни тя. Животът на всеки трансплантиран пациент зависи изцяло от благородството на починалия и на неговите близки, решили да дарят органи, каза още д-р Цветкова. По думите , в трансплантационния проц

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

За кражба на 200 овце от кошара в с.Михайлово, общ.Хайредин, извършена тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца. От там уточниха, че животните са на различни собственици, а в дворното място е проникнато след срязване на синджир. По случая е образувано досъдебно производство.

Според информация за работата на ОД на МВР-Враца, публикувана на страницата на дирекцията, за миналия месец на територията на областта са станали 41 кражби. От тях са разкрити 14, а работата по останалите продължава.

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експл

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за народни представители за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Документът се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

На 27 октомври ще се състоят предсрочни избори за народни представители. 

МВР провежда спецоперации в Монтана, Стара Загора и София област против престъпленията срещу политическите права на гражданите, каза на брифинг днес Митко Димитров, директор на дирекция "Пресцентър и стратегически комуникации" във ведомството.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:01 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1951
България

Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът в събота и неделя.

| 21 Октомври 2024, 12:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите
Дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР създаде специална организация за работа заради изборите
Снимка © БТА

Дирекция „Български документи за самоличност“ (БДС) в МВР създаде специална организация за работа в дните преди изборите, а също и в деня на вота, съобщиха от МВР.

С дискусия на тема „Гражданското общество в България: (ПРЕ)Зареждане!“ тази вечер в София започна второто издание на фестивала „Демократична мозайка: Силата на колективния глас“, организиран съвместно от „Форум Гражданско участие“ и „Национален младежки форум“. 

Официалното откриване на фестивала, което беше насрочено за тази вечер от 18:00 ч., се отлага за утре от 10:00 ч., съобщиха организаторите.  

В първата дискусия в рамките на фестивала участваха президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, Зорница Русинова - председател на Икономическия и социален съвет (ИСС), председателят на "Форум Гражданско участие" Мирослав Цеков, Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право, кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов. 

За това какъв е правилният план за Българя, аз ще

"Иска ми се да се работи в посока грижа за хората – как живеят и какви работни заплати получават. Това, според мен, трябва да е водещо в управлението на общината и ще се стремим със следващия бюджет да го направим". Това каза кметът на Дупница Първан Дангов.

На днешния ден община Дупница отбелязва празника си, който съвпада с църковния празник на Йоан Рилски Чудотворец. Той се отбелязва с решение на Общинския съвет от 23 март 1995 година. По този повод разговаря с кмета на общината Първан Дангов.

Той изтъкна, че в края на годината парите не достигат доникъде, но посочи, че подписаните споразумения по националната програма, която се финансира от държавния бюджет през тази година за община Дупница, са за около 15 милиона лева. Очаквам до края на годината да разпишем договори за още 15 милиона лв., каза още Дангов. Той уточни, че в първата група на финансирането е з

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът на ГКПП ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8 до 20 часа в

На всички, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо всеки лично да подаде искане в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), Областна дирекции на МВР (ОДМВР) или някое от районите управления до 26 октомври от 08:30 ч. до 17:00 ч. и в деня на вота 08:30 ч. до 19:00 ч.

В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът в събота и неделя.

Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР. 

Интензивно е движението на граничния контролно-пропускателен пункт „Кардам“ (ГКПП) за товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормал

В памет на донорите на органи и в знак на признателност към техните близки, трансплантирани пациенти и близки на донорите засадиха 16 рози в пространството зад НДК. Инициативата е на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и е част от националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот!“.

Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г., каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. Отдаваме почит към хората, дарили органи след смъртта си, както и към близките им за най-хуманния жест, който са направили, допълни тя. Животът на всеки трансплантиран пациент зависи изцяло от благородството на починалия и на неговите близки, решили да дарят органи, каза още д-р Цветкова. По думите , в трансплантационния проц

Районният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите за измами с отпускане на кредити. Съдът наложи мярката на 37-годишния В. Ц. М. и спрямо 25-годишния В. К. М., съпричастни към измами с отпускане на кредити.

След като се запозна с материалите по делото, съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав прие, че е налице и реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат други престъпления или да попречат на разследването, ако не бъдат задържани, предвид продължаваната им престъпна дейност.

Спрямо другият обвиняем на 38 години е наложена по-леката мярка „подписка“.

Припомняме, че тримата са обвинени, че са мамили хора, желаещи да получат кредит. Сх

За кражба на 200 овце от кошара в с.Михайлово, общ.Хайредин, извършена тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца. От там уточниха, че животните са на различни собственици, а в дворното място е проникнато след срязване на синджир. По случая е образувано досъдебно производство.

Според информация за работата на ОД на МВР-Враца, публикувана на страницата на дирекцията, за миналия месец на територията на областта са станали 41 кражби. От тях са разкрити 14, а работата по останалите продължава.

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експл

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за народни представители за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Документът се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

На 27 октомври ще се състоят предсрочни избори за народни представители. 

МВР провежда спецоперации в Монтана, Стара Загора и София област против престъпленията срещу политическите права на гражданите, каза на брифинг днес Митко Димитров, директор на дирекция "Пресцентър и стратегически комуникации" във ведомството.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.