Начало Сфера Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете
1953
България

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете.Към 31 декември 2023 г. общият брой на жилищата в региона е 65,7 хиляди, от които в петте общински центъра се намират 35 хиляди жилища или 53,3%. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г., след като са добавени данните за новопостроените и извадени данните за разрушените жилищни сгради и жилища до края на миналата година.

| 21 Октомври 2024, 12:18 ч.
Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете
Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете
Снимка © БТА

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете. Към 31 декември 2023 г. общият брой на жилищата в региона е 65,7 хиляди, от които в петте общински центъра се намират 35 хиляди жилища или 53,3%. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г., след като са добавени данните за новопостроените и извадени данните за разрушените жилищни сгради и жилища до края на миналата година. 

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Вид

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 18,13 процента към 12:30 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В село Висока поляна, което е с население от около 350 души, кандидатът за кмет е един. 

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф. Никола Маринов“ в града в продължение на две години ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, ще усвоят основни правила за пътна безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева. 

Двугодишната обучителна програма ще бъде реализирана от служители на РУ-Търговище. В занятия по някои от темите ще се включат и представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище, Районна прокуратура-Търговище, Български Червен кръст и други партниращи на полицията организации и институции.

Особеностите на полицейска

Частични и нови избори за местна власт се провеждат днес в 16 общини и кметства в страната. Според публикуваните на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) президентски укази ще се състоят нови избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, како и за кмет на община Омуртаг, област Търговище. 

Частични избори са насрочени за кметове на: кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен; кметство Череша, община Руен, област Бургас; кметство Ковачевци, община Самоков, Софийска област; кметство Коиловци, община Плевен, област Плевен; кметство Ново Железаре, община Хисаря, област Пловдив; кметство Бузовград, община Казанлък, област Стара Загора; кметство Трояново, община Камено, област Бургас; кметство Ясенково, община Венец, област Шумен; кметство Студена, община Свиленград, област Хасково; кметство Бистрица, община Дупница, област Кюстендил;

Според статистическата информация, жилищният фонд в област Търговище се състои от 42,1 хиляди жилищни сгради. В градовете се намират 29,2% от тях, а в селата - 70,8%. Жилищните сгради в областта представляват два процента от общия жилищен фонд в страната.

В региона преобладават тухлените сгради (с бетонна плоча или с гредоред), като такива са 27,3 хиляди сгради или 64,8 на сто. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 2,2%, панелните – 0,9%, а сградите с друга конструкция – 32,1%, посочват от статистиката. 

За поредна година се запазва като най-висок относителният дял на жилищните сгради, построени в периода от 1946 до 1960 г. – 32,4%. Най-нисък е делът на сградите, строени от началото на 2021 г. – 0,2% от общия брой.

От всички 65,7 хиляди жилища в област Търговище, 44,6 процента са електрифицирани, с водопровод и канализация, посочват от Териториалното статистическо бюро – Североизток. Електрифицираните жилища с водопровод, канализация и с централно или местно отопление са четири процента, само електрифицирани са 10,6%, а електрифицирани само с водопровод – 38,9 на сто.

Според Боян Бончев, главен експерт в институцията, осигуреността с жилища в област Търговище на хиляди души от населението през 2023 г. е 687. В градовете тя е 654, а в селата – 728.

Четири са секциите в община Перник, в които ще могат да упражнят правото си на глас избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването по време на предстоящите парламентарни избори в неделя. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Румяна Петрова. Две от секциите са разположени на територията на най-големия квартал „Изток“, по една секция ще има в квартал „Църква“ и централна градска част. 

Секциите са на партерен етаж. Те са достъпни за инвалидни колички и са снабдени с рампи, поясни Петрова.

В деня на изборите Община Перник ще осигури и транспорт до местата за гласуване на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването. За целта желаещите да се възползват от услугата трябва да направят предварителна заявка от днес до събота на телефон 0882383813 или на имейл – obshtina@pernik.bg. 

От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“.

Във връзка с очакваното понижение на среднодневните температури топлоподаването ще започне първо в административните и обществени сгради, училищата и детските градини.  

От „Топлофикация – Перник“ отново напомнят, че е необходимо да се завъртят винтилите на радиаторите на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Също така за оптимално функциониране на вътрешната отоплителна инсталация (ВОИ) е необходимо изпълнението на няколко стандартни процедури, като да се приключат всички ремонти по ВОИ. Лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, да запълни ВОИ. В сгради – етажна собственост, в които ВОИ не е запълнена поради продължаващи

В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри. 

„Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възможността да види над 20 любителски състава“, каза пред журналисти преди официалното откриване Стоян Пашов, председател на читалище – паметник „Отец Паисий - 1859“, което е и организатор. 

Според него понякога любителите актьори полагат повече усилия, отколкото професионалистите и се получава много приятно за гледане. 

По време на откриването Пашов посочи, че всички, които са дошли за фестивала, ще могат да опознаят и града и това е също едно от положителните неща на събитието. Той пожела успех на всички и каза, че колкото по-трудна бъде работата на журито, толкова по- успешен е фестивалът. 

В приветствието си кметът на община Самоков инж. Ангел

Бик от породата "Хайленд" (Шотландско високопланинско говедо) получи награда за атрактивност на животновъдно изложение край Сливен.

Животното се казва Райко, от малък с него ходим по изложби, за да популяризираме породата, разказа стопанинът му Стоян Иванов, земеделски производител от село Веселие, община Приморско. Той има ферма за овце, отглежда общо три животни от тази порода. Интересът му към нея бил породен от необикновената външност - бикът има по-дълга и пухкава козина, за да издържа на силни студове, характерни за високите планини на Шотландия.

"В цяла България от неговата порода има 20-30 животни", каза фермерът. "Най-голямата ферма е в Априлци. Надяваме се да ги развъдим и да станат повече в България. Тук в Странджа се чувства много добре и се надяваме да развъдим около 20 животни", каза още стопанинът. Закупил е своите от Австрия.

"За породата е характе

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена д ...
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
Полицаите в Търговищко са съставили през миналата седмица 13 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, отчитат от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекци ...
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
За периода от 14-ти до 20 октомври в региона са регистрирани 15 пътнотранспортни произшествия, като от тях осем са тежки, а пострадалите хора са девет. Всички тежки инциденти са ст ...
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“. Това съобщиха организаторите на спортната инициатива от Трънското турист ...
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Спад в нивото на безработицата през септември спрямо август в община Плевен отчитат от Дирекция "Бюро по труда". В края на септември регистрираните безработни в Бюро по труда- ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:35 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1953
България

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете.Към 31 декември 2023 г. общият брой на жилищата в региона е 65,7 хиляди, от които в петте общински центъра се намират 35 хиляди жилища или 53,3%. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г., след като са добавени данните за новопостроените и извадени данните за разрушените жилищни сгради и жилища до края на миналата година.

| 21 Октомври 2024, 12:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете
Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете
Снимка © БТА

Повече от половината жилища в Търговищка област са разположени в градовете. Към 31 декември 2023 г. общият брой на жилищата в региона е 65,7 хиляди, от които в петте общински центъра се намират 35 хиляди жилища или 53,3%. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ към Териториалното статистическо бюро – Североизток, позовавайки се на резултатите от проведеното преброяване на жилищните сгради и жилищата през 2021 г., след като са добавени данните за новопостроените и извадени данните за разрушените жилищни сгради и жилища до края на миналата година. 

Митнически служители установиха недекларирани две надуваеми лодки при проверка на товарен микробус в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

От там уточниха, че около 19:00 ч. на 17 октомври в района на граничния пункт митническите инспектори са спрели за проверка товарен микробус, пътуващ за Белгия. Автомобилът е селектиран за проверка, при която служителите са забелязали два големи полиетиленови пакета върху ремаркето, за които водачът – български гражданин, твърди, че са платнище-навес. При отварянето им митничарите са установили две сгънати надуваеми лодки. Шофьорът е заявил, че не разполага с документи за тях, защото това е багаж на друго лице – турски гражданин, който е трябвало да разтовари в Германия. Превозното средство е съпроводено до Митническо бюро - Вид

Великотърновският общински съвет въведе мобилно приложение за комуникация между общинските съветници и гражданите, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на институцията Венцислав Спирдонов.

Новата платформа е достъпна за безплатно изтегляне и използване в Google Play и App Store. На интернет адресите savet.veliko-tarnovo.bg и www.veliko-tarnovo.bg гражданите могат да намерят допълнителна информация за функционалности, предимства и начини за ползване на приложението.

Платформата предлага оптимизирана комуникация и активен диалог, създава нови възможности за взаимодействие между гражданското общество и Великотърновския общински съвет, улеснява и насърчава активното участие в обществения живот, посочва Спирдонов. Софтуерното решение оптимизира процесите по комуникация за възникнал проблем, улеснява намирането на информация за заседания, конкретни документи от съотве

Избирателната активност в село Висока поляна, община Хитрино, където се провеждат частични избори за кмет, е 18,13 процента към 12:30 часа. Право на вот днес имат 331 жители на населеното място. Това съобщават от Общинската избирателни комисия в Хитрино на интернет страницата си. 

Секцията, в която се провежда гласуването, тази сутрин е отворена навреме и е в пълен състав.

В село Висока поляна, което е с население от около 350 души, кандидатът за кмет е един. 

За поредна година на територията на Районното управление (РУ) в Търговище започва Детско полицейско управление. В него доброволци от пети “в“ клас  на Средно училище “Проф. Никола Маринов“ в града в продължение на две години ще се запознаят с професията на българския полицай, ще се научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, ще усвоят основни правила за пътна безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева. 

Двугодишната обучителна програма ще бъде реализирана от служители на РУ-Търговище. В занятия по някои от темите ще се включат и представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище, Районна прокуратура-Търговище, Български Червен кръст и други партниращи на полицията организации и институции.

Особеностите на полицейска

Частични и нови избори за местна власт се провеждат днес в 16 общини и кметства в страната. Според публикуваните на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) президентски укази ще се състоят нови избори за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, како и за кмет на община Омуртаг, област Търговище. 

Частични избори са насрочени за кметове на: кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен; кметство Череша, община Руен, област Бургас; кметство Ковачевци, община Самоков, Софийска област; кметство Коиловци, община Плевен, област Плевен; кметство Ново Железаре, община Хисаря, област Пловдив; кметство Бузовград, община Казанлък, област Стара Загора; кметство Трояново, община Камено, област Бургас; кметство Ясенково, община Венец, област Шумен; кметство Студена, община Свиленград, област Хасково; кметство Бистрица, община Дупница, област Кюстендил;

Според статистическата информация, жилищният фонд в област Търговище се състои от 42,1 хиляди жилищни сгради. В градовете се намират 29,2% от тях, а в селата - 70,8%. Жилищните сгради в областта представляват два процента от общия жилищен фонд в страната.

В региона преобладават тухлените сгради (с бетонна плоча или с гредоред), като такива са 27,3 хиляди сгради или 64,8 на сто. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 2,2%, панелните – 0,9%, а сградите с друга конструкция – 32,1%, посочват от статистиката. 

За поредна година се запазва като най-висок относителният дял на жилищните сгради, построени в периода от 1946 до 1960 г. – 32,4%. Най-нисък е делът на сградите, строени от началото на 2021 г. – 0,2% от общия брой.

От всички 65,7 хиляди жилища в област Търговище, 44,6 процента са електрифицирани, с водопровод и канализация, посочват от Териториалното статистическо бюро – Североизток. Електрифицираните жилища с водопровод, канализация и с централно или местно отопление са четири процента, само електрифицирани са 10,6%, а електрифицирани само с водопровод – 38,9 на сто.

Според Боян Бончев, главен експерт в институцията, осигуреността с жилища в област Търговище на хиляди души от населението през 2023 г. е 687. В градовете тя е 654, а в селата – 728.

Четири са секциите в община Перник, в които ще могат да упражнят правото си на глас избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването по време на предстоящите парламентарни избори в неделя. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Румяна Петрова. Две от секциите са разположени на територията на най-големия квартал „Изток“, по една секция ще има в квартал „Църква“ и централна градска част. 

Секциите са на партерен етаж. Те са достъпни за инвалидни колички и са снабдени с рампи, поясни Петрова.

В деня на изборите Община Перник ще осигури и транспорт до местата за гласуване на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването. За целта желаещите да се възползват от услугата трябва да направят предварителна заявка от днес до събота на телефон 0882383813 или на имейл – obshtina@pernik.bg. 

От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“.

Във връзка с очакваното понижение на среднодневните температури топлоподаването ще започне първо в административните и обществени сгради, училищата и детските градини.  

От „Топлофикация – Перник“ отново напомнят, че е необходимо да се завъртят винтилите на радиаторите на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Също така за оптимално функциониране на вътрешната отоплителна инсталация (ВОИ) е необходимо изпълнението на няколко стандартни процедури, като да се приключат всички ремонти по ВОИ. Лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, да запълни ВОИ. В сгради – етажна собственост, в които ВОИ не е запълнена поради продължаващи

В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри. 

„Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възможността да види над 20 любителски състава“, каза пред журналисти преди официалното откриване Стоян Пашов, председател на читалище – паметник „Отец Паисий - 1859“, което е и организатор. 

Според него понякога любителите актьори полагат повече усилия, отколкото професионалистите и се получава много приятно за гледане. 

По време на откриването Пашов посочи, че всички, които са дошли за фестивала, ще могат да опознаят и града и това е също едно от положителните неща на събитието. Той пожела успех на всички и каза, че колкото по-трудна бъде работата на журито, толкова по- успешен е фестивалът. 

В приветствието си кметът на община Самоков инж. Ангел

Бик от породата "Хайленд" (Шотландско високопланинско говедо) получи награда за атрактивност на животновъдно изложение край Сливен.

Животното се казва Райко, от малък с него ходим по изложби, за да популяризираме породата, разказа стопанинът му Стоян Иванов, земеделски производител от село Веселие, община Приморско. Той има ферма за овце, отглежда общо три животни от тази порода. Интересът му към нея бил породен от необикновената външност - бикът има по-дълга и пухкава козина, за да издържа на силни студове, характерни за високите планини на Шотландия.

"В цяла България от неговата порода има 20-30 животни", каза фермерът. "Най-голямата ферма е в Априлци. Надяваме се да ги развъдим и да станат повече в България. Тук в Странджа се чувства много добре и се надяваме да развъдим около 20 животни", каза още стопанинът. Закупил е своите от Австрия.

"За породата е характе

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в област Монтана за ден са разкрити осем престъпления
Трета поредна седмица в Търговищко няма пътни инциденти със загинали, отчитат от полицията
През последната седмица са станали 15 катастрофи в област Пазарджик, пострадали са девет души, отчетоха от полицията
При голям интерес премина първото издание на състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“
Спад в нивото на безработицата в община Плевен отчитат от Бюрото по труда
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.