Начало Сфера Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив
1962
България

Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив

Около 4000 домакинства в Пловдив ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици, камини на пелети и термопомпи с вентилаторни конвектори.От средата на септември до момента са подадени 500 заявления.

| 21 Октомври 2024, 12:31 ч.
Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив
Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив
Снимка © БТА

Около 4000 домакинства в Пловдив ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици, камини на пелети и термопомпи с вентилаторни конвектори. От средата на септември до момента са подадени 500 заявления. Това съобщиха на пресконференция зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов и ръководителят на проекта Василка Чопкова. 

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

Жители на село Долни Луковит в област Плевен блокираха за около половин час днес участък от пътя Кнежа – Искър в знак на протест заради проблеми с водоснабдяването.

Хората са недоволни от постоянното спиране на водата в тяхното населено място, в чието землище е вододайната зона за четири села – Долни Луковит, Гостиля, Брегаре и Ставерци.

Кметът на Долни Луковит Десислав Атанасов подчерта, че проблемът с водата в селото е повече от година и половина. 

„Национален проблем е безводието, това ние го разбираме. Всеки месец с водомайсторите следим дебита, всекидневно има намаление. Това го разбираме, но не можем да разберем едно нещо – многократно подаваме сигнали, жалби, предложения до ВиК – Плевен как да се реши проблемът, но оттам ни се казва, че няма да спрат водата за други населени места заради 14 къщи в нашето село. Къщите не са

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

Проектът за подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на Оперативна програма "Околна среда" 2021 - 2027 г". Общата му стойност е 28 млн. лв., от които 23,8 млн. лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

От поставяне на фотоволтаични системи ще могат да се възползват 50 домакинства, избрали климатик като нов отоплителен уред. Те трябва да получават помощи за отопление, жилището да е основно и да не е свързано към топлопреносната мрежа. Изискванията за всички кандидати са жилището да е на територията на община Пловдив, да е собственост на кандидатстващия или съсобствениците да изразят съгласие и да се отопляват на дърва и въглища. Кандидатстващите по програмата ще могат да избират старите им уреди да бъдат подменени с климатик, камини на пелети с радиатори или термопомпи с вентилаторни конвектори. Проектът предвижда демонтаж на старите и монтаж на новите отоплителни уреди. 

В специализиран сайт по програмата е публикувана цялата информация за кандидатстващите, като предстои във всички шест района на Пловдив да бъдат разкрити информационни офиси, както и един централен. Предстои и отпечатването на рекламни материали и поставяне на билбордове в града. Периодично набраните заявления ще се проверяват, за да започнат едновременно с подаването на документите и дейностите по демонтаж и монтаж.

Крайният срок за изпълнение на проекта е до май 2029 г.  

В момента общинската администрация сформира екип, който ще обхожда домакинствата, участвали в предходния проект. По него се възползваха 3169 семейства, като повечето от тях са предпочели поставянето на климатик. 

Безплатен транспорт осигурява Община - Смолян за тържеството на връх Средногорец, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На върха, известен като Родопската Шипка, днес от 15:00 ч. ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете за Освобождението на Родопите и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника–костница.

За желаещите да се качат на святото място ще има осигурен автобуси, който ще тръгне в 14:00 часа от автогара „Смолян” , а другият - от автогара Устово, също в 14:00 часа, като ще спират и на автобусните спирки.
След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.

До днес избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят това, при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК, съгласно сроковете в хронограната на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината/района/кметството/кметския наместник. То трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на общината/района. Към заявлението за гласуване в подвижна избирателна секция се прилага копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя. Когато заявителят не е

Успешната политика е социална и справедлива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на честването на 30-годишнината на фондация „Фридрих Еберт“ – Бюро България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„Голямо е изкушението в България, а и в Европа, да се прави политика без ценности. Някои ще кажат, че са отживелица, кому са нужни, когато имаш чудесна симбиоза между пари, власт и натиск и лесно изпълняваш целите си. Но който прави политика без ценности, няма истински привърженици, а хора, които са с него от страх и изгода. А тези, които изповядват ценности, могат да поведат хора след себе си, знаят, че по-важна от властта е политиката за хората“, смята Йотова. 

„Тридесет години фондация „Фридрих Еберт“ работи за ценности и с ценностни понятия. Успя да изгради цяло едно поколение хора, кои

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Човечеството не веднъж, когато се е изправяло пред сериозни изпитания, е залагало именно на младите хора, тяхната енергия и борбеност и на нови идеи да преодолеят тези изпитания. Това каза президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където той и вицепрезидентът Илияна Йотова връчиха сертификати на Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия (МГ) "Баба Тонка" - Русе, и Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Яне Сандански“ в Гоце Делчев за участие в инициативата „Мениджър за един ден“. 

С г-жа Йотова получихме стимул от вашия младежки ентусиазъм и борбен дух и съответно да продължим да се борим така, че младите хора като вас да виждат перспектива да реализират своя талант и качества в България, каза Румен Радев на двамата младежи.

В рамките на днешния ден Аделина Кънева влезе в ролята на президе

Припомняме, че в средата на месец август тази година Община Пловдив подготви и друго проектно предложение за кандидатстване по процедура "Зелена инфраструктура в градска среда", Приоритет 5 по Програма "Околна среда 2021-2027" за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване на вторичното разпрашаване.

Общината е пряк бенефициент по процедурата и може да получи средства в размер 10 755 155 лева, които да се инвестират в изграждане на зелени площи за широко обществено ползване, изграждане на зелени стени, облагородяване на "кални петна" и други мерки, допустими по процедурата. Приоритетно това ще става с растителни видове с висока степен на поглъщане и/или задържане на фини прахови частици.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия. Той е във връзка със заповед на областния управител на град Добрич Румен ...
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Болнично вертолетно летище ще бъде изградено на територията на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Тота Венкова" АД в Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на ле ...
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана. Задържан за срок до 72 часа е 28-годишен мъж от Попово, многократно осъждан за различни ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 06:02 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
1962
България

Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив

Около 4000 домакинства в Пловдив ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици, камини на пелети и термопомпи с вентилаторни конвектори.От средата на септември до момента са подадени 500 заявления.

| 21 Октомври 2024, 12:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив
Около 4000 домакинства ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди в Пловдив
Снимка © БТА

Около 4000 домакинства в Пловдив ще могат да се възползват от новата програма за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици, камини на пелети и термопомпи с вентилаторни конвектори. От средата на септември до момента са подадени 500 заявления. Това съобщиха на пресконференция зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов и ръководителят на проекта Василка Чопкова. 

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

Жители на село Долни Луковит в област Плевен блокираха за около половин час днес участък от пътя Кнежа – Искър в знак на протест заради проблеми с водоснабдяването.

Хората са недоволни от постоянното спиране на водата в тяхното населено място, в чието землище е вододайната зона за четири села – Долни Луковит, Гостиля, Брегаре и Ставерци.

Кметът на Долни Луковит Десислав Атанасов подчерта, че проблемът с водата в селото е повече от година и половина. 

„Национален проблем е безводието, това ние го разбираме. Всеки месец с водомайсторите следим дебита, всекидневно има намаление. Това го разбираме, но не можем да разберем едно нещо – многократно подаваме сигнали, жалби, предложения до ВиК – Плевен как да се реши проблемът, но оттам ни се казва, че няма да спрат водата за други населени места заради 14 къщи в нашето село. Къщите не са

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

Проектът за подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на Оперативна програма "Околна среда" 2021 - 2027 г". Общата му стойност е 28 млн. лв., от които 23,8 млн. лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

От поставяне на фотоволтаични системи ще могат да се възползват 50 домакинства, избрали климатик като нов отоплителен уред. Те трябва да получават помощи за отопление, жилището да е основно и да не е свързано към топлопреносната мрежа. Изискванията за всички кандидати са жилището да е на територията на община Пловдив, да е собственост на кандидатстващия или съсобствениците да изразят съгласие и да се отопляват на дърва и въглища. Кандидатстващите по програмата ще могат да избират старите им уреди да бъдат подменени с климатик, камини на пелети с радиатори или термопомпи с вентилаторни конвектори. Проектът предвижда демонтаж на старите и монтаж на новите отоплителни уреди. 

В специализиран сайт по програмата е публикувана цялата информация за кандидатстващите, като предстои във всички шест района на Пловдив да бъдат разкрити информационни офиси, както и един централен. Предстои и отпечатването на рекламни материали и поставяне на билбордове в града. Периодично набраните заявления ще се проверяват, за да започнат едновременно с подаването на документите и дейностите по демонтаж и монтаж.

Крайният срок за изпълнение на проекта е до май 2029 г.  

В момента общинската администрация сформира екип, който ще обхожда домакинствата, участвали в предходния проект. По него се възползваха 3169 семейства, като повечето от тях са предпочели поставянето на климатик. 

Безплатен транспорт осигурява Община - Смолян за тържеството на връх Средногорец, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На върха, известен като Родопската Шипка, днес от 15:00 ч. ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете за Освобождението на Родопите и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника–костница.

За желаещите да се качат на святото място ще има осигурен автобуси, който ще тръгне в 14:00 часа от автогара „Смолян” , а другият - от автогара Устово, също в 14:00 часа, като ще спират и на автобусните спирки.
След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.

До днес избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят това, при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК, съгласно сроковете в хронограната на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината/района/кметството/кметския наместник. То трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на общината/района. Към заявлението за гласуване в подвижна избирателна секция се прилага копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя. Когато заявителят не е

Успешната политика е социална и справедлива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на честването на 30-годишнината на фондация „Фридрих Еберт“ – Бюро България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„Голямо е изкушението в България, а и в Европа, да се прави политика без ценности. Някои ще кажат, че са отживелица, кому са нужни, когато имаш чудесна симбиоза между пари, власт и натиск и лесно изпълняваш целите си. Но който прави политика без ценности, няма истински привърженици, а хора, които са с него от страх и изгода. А тези, които изповядват ценности, могат да поведат хора след себе си, знаят, че по-важна от властта е политиката за хората“, смята Йотова. 

„Тридесет години фондация „Фридрих Еберт“ работи за ценности и с ценностни понятия. Успя да изгради цяло едно поколение хора, кои

Общо 378 граждани в област Враца са се възползвали от улеснения достъп до мобилното приложение еЗдраве и са сдвоили своите телефони. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Враца д-р Чавдар Манов. Той напомни, че кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве и възможността за осигуряване на достъп на гражданите до здравните им досиета стартира в началото на септември и продължава. 

По думите му служители на здравната инспекция във Враца съдействат на граждани да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, като на място в административната сграда има удобен фронт-офис, разположен на първия етаж. 

Д-р Манов допълни, че от услугата в изнесени пунктове, проведени в четири града от областта, са се възползвали 330 души, а на място в РЗИ – Враца 48 души.

О

Човечеството не веднъж, когато се е изправяло пред сериозни изпитания, е залагало именно на младите хора, тяхната енергия и борбеност и на нови идеи да преодолеят тези изпитания. Това каза президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където той и вицепрезидентът Илияна Йотова връчиха сертификати на Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия (МГ) "Баба Тонка" - Русе, и Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Яне Сандански“ в Гоце Делчев за участие в инициативата „Мениджър за един ден“. 

С г-жа Йотова получихме стимул от вашия младежки ентусиазъм и борбен дух и съответно да продължим да се борим така, че младите хора като вас да виждат перспектива да реализират своя талант и качества в България, каза Румен Радев на двамата младежи.

В рамките на днешния ден Аделина Кънева влезе в ролята на президе

Припомняме, че в средата на месец август тази година Община Пловдив подготви и друго проектно предложение за кандидатстване по процедура "Зелена инфраструктура в градска среда", Приоритет 5 по Програма "Околна среда 2021-2027" за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване на вторичното разпрашаване.

Общината е пряк бенефициент по процедурата и може да получи средства в размер 10 755 155 лева, които да се инвестират в изграждане на зелени площи за широко обществено ползване, изграждане на зелени стени, облагородяване на "кални петна" и други мерки, допустими по процедурата. Приоритетно това ще става с растителни видове с висока степен на поглъщане и/или задържане на фини прахови частици.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Вертолетно летище ще бъде изградено на територията на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово
Районната прокуратура в Търговище ръководи разследване за държане на 17 килограма марихуана
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.